Hurra for Fran

fran-fernandez-1050-foto-erik-valebrokk
Tekniker og fotograf Fran Fernández styrer spakene på Bortebest.no Dette bildet er tatt på Ibiza. Foto: Erik Valebrokk
Fran Fernández er vår dyktige it-sjef. I tillegg er han en prisvinnende fotograf, og alltid parat til å hjelpe to blonde bloggere i nød.

Hvem er Fran Fernández?

Han er vår eminente it-sjef, og har også tatt mange av de fantastiske bildene her på Bortebest.no.  I dag fyller han 54 år, og vi sier hipp hurra!

Hva skulle vi gjort uten han? Det er ikke godt å si, for mens vi damene tar oss av innholdet her på bloggen, så er Fran mannen bak kulissene. De fleste av e-postene vi sender ham, begynner slik: “Hjelp, Fran, vi skjønner ikke …… ” At han ikke har gått lei er et mirakel, men denne rolige, dyktige mannen som har base i Spania, svarer oss alltid med en stor porsjon pedagogisk tålmodighet. Så vi sier ikke bare “hurra!” men også “tusen takk!”.

Fotograf Fran Fernández

Fran har jobbet for mange norske publikasjoner som reportasjefotograf i samarbeid med ulike journalister, blant andre i VG, Aftenposten, Dagsavisen, NTB Tema, Dagbladet, Magasinet, Hjemmet og KK.

kalarippayat-martial-art-bryter
Fotot tatt i Pakkad, Kerala, helt sør i India. Se flere foto fra Kerala her. Foto: Fran Fernández
11-vmy-1010-wm
Burma/Myanmar. Les om Burma. Foto: Fran Fernandez
yucatan30
Mexicansk jente i egenproduserte klær. Les mer om å handle lokalt her>> Foto: Fran Fernández
desert01
Sahara i Tunisia. Sjekk ut denne saken fra Tunis her. Foto: Fran Fernández
camino_25
Pilegrimsleden til Santiago de Compostela. Foto: Fran Fernández

En av Frans favorittreiser gikk langs pilegrimsleden til Santiago de Compostela. Gå ikke glipp av den sjelelige reisen hans, som begynte som et løfte da han gikk seg vill i de spanske fjellene. Les hele innlegget her.

Har du – som Fran – sansen for tradisjoner, så må du ikke gå glipp av tipsene hans til de aller beste spanske påskeprosesjonene. Du vet, de dørgende seriøse der du kan høre en knappenål falle. Les tipsene hans her.

sicilia-02
Fran liker godt å vandre, her et foto han tok på jobb på Sicilia. Foto: Fran Fernández
inga-holst-fran-fernandez-karneval-800
Fran tar jobben som karnevalsfotograf på Tenerife alvorlig og kler seg selvsagt som lokalbefolkningene når det er fest.
bilde-65
Fallas i Valencia. Foto: Fran Fernández
mallorca_23
Ingenting er som å fotografere sitt eget hjemland, tenkte kanskje Fran da han tok dette bildet en vakker vårdag på Mallorca. Foto: Fran Fernández
0430
Roma gjennom Frans linse. Foto: Fran Ferández

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Casa Kaos på ferie: Legger lista lavt

I ferietiden er Facebook full av bilder av harmoniske og rene barn....
Les Mer