Cruise alene uten singelgebyr

Norwegian-Cruise-Line-1050
Lev i cruise og dus helt alene. Uten kjedelige gebyr. Foto: Norwegian Cruise Line
Å dra på cruise alene kan fort bli dyrt, men nå tilbyr Norwegian Cruise Line kabiner uten singelgebyr.

Vel 20 prosent av den norske befolkningen bor alene. Og trives med det – helt til regningen kommer. Det er dyrere både å bo alene og å reise alene. Men nå kan du sjekke inn i din egen kabin på cruise uten at kostnaden dobler seg.

Norwegian Cruise Line har nå lagt til rette for dem som reiser alene, enten det er fordi de bare liker å reise alene, eller fordi de ikke har partner. De tilbyr nemlig cruise der du slipper å betale dobbelt for å bo alene i en kabin, slik man har vært nødt til betale tidligere. Det kaller vi et skikkelig framskritt.

Hvor mye koster et luksuscruise? »»

inga001
DEilig på cruise. Her er jeg på cruise med RCCLs i Middelhavet for noen år siden. Foto: Fran Fernández

Prissjekk

Vi sjekket prisen på et firedagers cruise om bord på Norwegian Sky fra Miami til Nassau i Karibia og tilbake til Miami igjen. Som solo betaler du 13 808 kroner for en kabin med sjøutsikt og fullpensjon (med unntak av drikke i barer og restauranter.  Ikke verst! Du får to dager til shopping og snorkling på Bahamas.

– Vi har mingleområde ombord på skipene. Det er ikke en arena for sjekking, men folk samler seg og kommer i prat. Så avtaler de å spise sammen eller dra på tur sammen, sier direktør Christian Böll i Norwegian Cruiseline Europa-avdeling.

Når det blir mer økonomisk for de som reiser på egen hånd å dra på cruise, kan man også gå ut i fra at det etterhvert blir en mer vanlig reiseform for soloreisende. Det er nemlig ikke bare par og familier som drar på cruise. Mange unner seg denne reiseformen, som er veldig behagelig når du vil se og oppleve mye, samtidig som du vil ha en avslappende base.

5 grunner til at du – ja, du – bør reise alene!

Norwegian Cruise Lines ble grunnlagt i 1966 av Knut Utstein Kloster og Ted Arison. Det børsnoterte selskapet har 16 skip og seiler i Europa, USA, Karibia, Sør-Amerika, Asia og i Australia. Nytt på destinasjonsmenyen er Cuba.

Les mer: www.ncl.com/no/en/freestyle-cruise/solo-cruising

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Reis til Macondo

Macondo er en eksotisk landsby med gater med mandeltrær og landskap fullt...
Les Mer