Bortebest på en søndag

Bortebest_Sondag_022
Hver søndag kan du lese om spennende og morsomme hendelser i reiselivsnæringen her på reisebloggen Bortebest.no
Turistbedrifter over hele verden må kanskje se seg om etter noe annet å gjøre enn å profittere på dyr, etter at TripAdvisor nå slutter å selge billetter til «dyreattraksjoner». Mer om hva som har skjedd i verden får du her.

Søndag er dagen for lettbente reisenyheter her på Bortebest.

Rull og tull

Vi er født på 1970-tallet og husker kofferter uten hjul. Hvorfor folk klarte å fly til månen før det ble hjul på koffertene kan en jo undre over. Nå er koffert på hjul 2.0 kommet. Én av variantene heter Olaf og har i tillegg til oppbevaringsmulighet også en innebygget sparksykkel. Stilig? Ganske. Koffertsykkelen er utviklet i Ljubljana i Slovenia og deler av utviklingen er folkefinansiert. Les mer om scooteren Olaf her.

olaf-koffert-800
Med kofferten Olaf kan du også fyke avgårde.
olaf-koffert-2
Du kan også trille den som en vanlig koffert.

En annen variant er Modobag. Kanskje for deg som dyrker barnet i det seg selv, eller rett og slett ikke bryr deg om hva andre mener om deg? Hva vet vi? Ta en titt i videoen nedenfor og vurder selv.

Thailand i sorg

Kong Bhumibol Adulyadej av Thailand døde den 13. oktober, 88 år gammel. Thailand går dermed inn i et års landesorg. Den norske ambassaden i Thailand ber nordmenn på reise i landet om å vise respekt for sørgeperioden og følge med på myndighetenes råd og anvisninger. Ambassaden oppfordrer nordmenn på reise i Thailand om å registerere seg på Reiseregistrering.no slik at de om nødvendig kan få informasjon. En del barer, restauranter og diskoteker vil være stengt. Facebook-gruppen Thailands venner melder om at mye likevel er åpent.

loevevandring mauritius
Hva er grunnen til at løven er så dorsk? Dette bildet er tatt på Mauritius. Foto: Vibeke Montero

Tripadvisor slutter å selge billetter til dyreattraksjoner

Denne uken ble det klart at Tripadvisor, det verdensomspennende nettverket der reisende anmelder hoteller, restauranter og attraksjoner, nå slutter å selge billetter til arrangementer som inkluderer dyr. Dette etter råd fra dyrevernorganisasjonen Peta, kommer det fram i en artikkel i den amerikanske storavisen New York Times. Eksempler på slike attraksjoner kan være elefantridning, klapping av ulike dyr, svømming med delfiner eller show der dyr opptrer. I tillegg setter de opp en seksjon der brukerne kan sette seg inn i hva de ulike aktivitetene med dyr kan innebære av eventuelle skader og lidelser. Bortebest.no har tidligere skrevet om hva du bør unngå å gjøre på ferien om du er glad i dyr.

Flere hundre tusen dyr lider under denne turismen, kommer det fram av denne undersøkelsen laget av forskere ved University of Oxford. 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

5 romantiske ting å gjøre i Roma

Spis is og se romantiske historiske steder i den evige stad, Roma....
Les Mer