Søndag er dagen for lettbente reisenyheter her på Bortebest.

Rull og tull

Vi er født på 1970-tallet og husker kofferter uten hjul. Hvorfor folk klarte å fly til månen før det ble hjul på koffertene kan en jo undre over. Nå er koffert på hjul 2.0 kommet. Én av variantene heter Olaf og har i tillegg til oppbevaringsmulighet også en innebygget sparksykkel. Stilig? Ganske. Koffertsykkelen er utviklet i Ljubljana i Slovenia og deler av utviklingen er folkefinansiert. Les mer om scooteren Olaf her.

olaf-koffert-800
Med kofferten Olaf kan du også fyke avgårde.
olaf-koffert-2
Du kan også trille den som en vanlig koffert.

En annen variant er Modobag. Kanskje for deg som dyrker barnet i det seg selv, eller rett og slett ikke bryr deg om hva andre mener om deg? Hva vet vi? Ta en titt i videoen nedenfor og vurder selv.

Thailand i sorg

Kong Bhumibol Adulyadej av Thailand døde den 13. oktober, 88 år gammel. Thailand går dermed inn i et års landesorg. Den norske ambassaden i Thailand ber nordmenn på reise i landet om å vise respekt for sørgeperioden og følge med på myndighetenes råd og anvisninger. Ambassaden oppfordrer nordmenn på reise i Thailand om å registerere seg på Reiseregistrering.no slik at de om nødvendig kan få informasjon. En del barer, restauranter og diskoteker vil være stengt. Facebook-gruppen Thailands venner melder om at mye likevel er åpent.

loevevandring mauritius
Hva er grunnen til at løven er så dorsk? Dette bildet er tatt på Mauritius. Foto: Vibeke Montero

Tripadvisor slutter å selge billetter til dyreattraksjoner

Denne uken ble det klart at Tripadvisor, det verdensomspennende nettverket der reisende anmelder hoteller, restauranter og attraksjoner, nå slutter å selge billetter til arrangementer som inkluderer dyr. Dette etter råd fra dyrevernorganisasjonen Peta, kommer det fram i en artikkel i den amerikanske storavisen New York Times. Eksempler på slike attraksjoner kan være elefantridning, klapping av ulike dyr, svømming med delfiner eller show der dyr opptrer. I tillegg setter de opp en seksjon der brukerne kan sette seg inn i hva de ulike aktivitetene med dyr kan innebære av eventuelle skader og lidelser. Bortebest.no har tidligere skrevet om hva du bør unngå å gjøre på ferien om du er glad i dyr.

Flere hundre tusen dyr lider under denne turismen, kommer det fram av denne undersøkelsen laget av forskere ved University of Oxford.