Med kurs mot Koster – og Nordy shopping

Sverige_Nordby
Shopping hører med når man er på tur hos søta bror.
Roadtrip'en ender der alle svenske roadtrips ender: I ellevill grensehandel. Hvem hadde trodd at jeg skulle savne golfbilen fra Koster?

Klokka 18.00: Bye, bye, Sweden

La det være sagt først som sist: Nordby shoppingcenter er ikke en skjult perle med sine 85 000 kvadratmetere og 110 butikker, men likevel… Fotografen og jeg føler liksom ikke at vi kan forlate Sverige uten å kjøpe noen poser med guldfågel, pølser og økologisk barnemat (utvalget er større og prisene er lavere enn i Norge), så vi svinger inn på en av de 3 750 parkeringsplassene utenfor senteret.

Når vi kommer inn på senteret, den høygravide magen leder vei, er jeg så sliten i ryggen at fotografen seriøst foreslår at hun kan trille meg i en av senterets rullestoler. Tanken på å bli trillet rundt på Nordby shoppingsenter i rullestol er ikke veldig fristende, så jeg takker pent nei og bruker de siste kreftene på å storshoppe både mat og klær. Da var det tross alt bedre å humpe rundt på Koster i en golfbil.

Sommartider, hey, hey! Hør DJ-Eriks Spotify-liste med svenske hits

Kosterøyene er visstnok stedet med flest soldager i Sverige. Da går det an å kalle veien for Solkoster!
Heller golfbil enn rullestol, altså.
Det er ikke fullt før man ikke får igjen bagasjerommet.
Det er ikke fullt før man ikke får igjen bagasjerommet.

Når vi kommer tilbake til bilen med matvarer, terrasseputer, sommerkjoler og babyklær, er det bare å klemme posene inn i bagasjerommet. Ved siden av det økologiske krydderet vi kjøpte på Koster og antikvitetene fra Hällekind. Det er jo viktig med en viss balanse.

del 1
del 2
del 3 
del 4
del 5
Del 6

Reisen var i regi av Visit Sweden.

Written By
More from borti
Seks spisesteder du bør prøve i Riga
Baltikum baby! Riga er kulere enn du tror. Og smaker godt også!
Read More