Sommartider, hey, hey

Koster Sommartider Sverige
Om du ikke er i Sverige nå, kan du dra på musikalsk reise gjennom Sverige. Her fra Koster. Foto. Fredrik Broman/Visit Swden

Denne uken var vi så heldige å få journalist Caroline Korsvoll på Bortebest.no-laget. Du har kanskje sett navnet på trykk og nett før? Hun har jobbet for Dagbladet Magasinet, VG og Aftenposten. De siste årene har hun også hatt ansvaret for reisestoffet i Kamille. Hun skriver morsomt og har vært overalt. Også er hun sabla trivelig å reise sammen med. Hun debuterte med å fortelle fra sin reise rundt på øya Koster i Sverige.Det er et perfekt sted å fiske krabber og nyte de blonde skandinaviske sommernettene. For å ønske henne velkommen, har jeg som hus-DJ laget en spilleliste med svensk musikk. 

Jeg elsker å lage spillelister og denne inneholder 60 svenske popperler i en rekke sjangere. De fleste har svensk tekst, men som Nordens fremste leverandør av internasjonale hitsingler var det ikke mulig å utelate engelskspråklige låter med blant annet ABBA (min aller første musikalske kjærlighet faktisk, så takk til Sverige), The Hives, The Cardigans, Icona Pop og Robyn. Er du lur nok til å lytte til listen får du også nye og gamle favoritter med Lisa Ekdahl, Evert Taube, Wilmer X, Ulf Lundell, Ebba Grön, Timbuktu, Veronica Maggio, Cornelis Vreeswijk og sønnen Jack Vreeswijk, Gyllene Tider, Den svenska björnstammen og mange andre. 

En annen nyhet er at jeg har laget en ny blogg, Mitt liv som Erik. Her kan du lese om bøker, film, gode restauranter og reiser. Du kan også følge den hysteriske taggen #dagensfashionista som handler om en fyr som er så trendy at han ikke har bakkekontakt (ryktene skal ha det til at det er meg – på en måte). I dag synkronpubliserer Bortebest.no og jeg spillelisten, for god musikk er til for å deles.

Njut av sommaren!

Lytt også til våre spillelister fra Paris og California

 

Følg meg på Instagram

Erik Valebrokk

Oppdragsgivere: Jeg driver bloggen Mitt liv som Erik (erikvalebrokk.no) i tillegg til mine bidrag for Bortebest, og er fast reisereporter for Se og Hør og seher.no, og har regelmessig levering av reisereportasjer til KK og Allers. Bakgrunn som musikk- og kulturjournalist fra blant annet Dagbladet, Dagens Næringsliv, Dagsavisen og BEAT.

Favorittsted: Jeg liker meg aller best i en storby, og de tre favorittene er London, Paris og Barcelona avhengig av humør og behov. Dessuten mener jeg at den beste ferieopplevelsen som kan kjøpes for penger er safari i Kenya eller Tanzania i kombinasjon med badeferie på Lamu eller Zanzibar.

Beste reiseminne: To ukers rundtur på den franske rivieraen i 2000, der vi blant annet så Frankrike vinne fotball-EM på en råtten liten TV-skjerm på et torg i Aix-en-Provence. Stemningen etter seieren var upåklagelig, og min gode venn Mons var så eksaltert at han badet i den store fontenen La Rotonde i enden av paradegaten cours Mirabeau. Han luktet ikke godt etterpå.

Verste reiseminne: To ukers biltur gjennom Europa som 18-åring sammen med en dritsur dansk eks-venn.

[email protected]

Tags from the story
, , , ,
Mer fra Erik Valebrokk

En benk i London

En benk i London. Så enkelt, og allikevel et hvilested for slitne...
Les Mer