Klokka 15.00: Utsikt mot paradis

Vi parkerer golfbilen vår og jeg peser meg opp trappene. Det er tid for honningkake!

De naturskjønne Kosterøyene ligger utenfor Strömstad mot vest. Dette er Sveriges vestligste øyer og totalt har Nord-Koster og Syd-Koster 300 innbyggere, men i sommermånedene får de besøk av tusenvis av turister.

DJ-Erik har laget soundtrack som hyller svensk sommer. Og musikk, så klart. Lytt her!

Skjærgården rundt Kosterøyene er fantastisk.
Skjærgården rundt Kosterøyene er fantastisk.

Øyene er atskilt av et smalt sund, og begge øyene er bilfrie. Sydkosters vennlige landskap egner seg for sykkelturer. Og golfbil-turer. Vi er på besøk i begynnelsen av sesongen og har de smale grusveiene for oss selv. Nesten. Det sies at Koster har flest soldager i Sverige, og det stemmer i dag. Sola skinner, og øya viser seg fra sin beste side. Naturen er frodig og vakker, og vi passerer grøftekanter fulle av blomster og utallige trehus og stakittgjerder.

Kosterøyene er visstnok stedet med flest soldager i Sverige. Da går det an å kalle veien for Solkoster!
Kosterøyene er visstnok stedet med flest soldager i Sverige. Da går det an å kalle veien for Solkoster!

Sydkoster er den største av øyene i Kosterskjærgården. Den indre delen av øya består hovedsakelig av jordbrukseiendommer, og rundt øyene ligger den velkjente Kosterskjærgården med massevis av skjær og holmer. Koster-øyenes skjærgård kan best sees fra utsiktspunktet Valfjell, 50 meter over havet. Vi parkerer golfbilen vår og jeg peser meg opp trappene.

Inga tar en Thelma og Louise i Cornwall

Valfjell er bare 50 meter over havet, men likevel er det mange trappetrinn...
Valfjell er bare 50 meter over havet, men likevel er det mange trappetrinn…
Golfbil Koster
Golfbilen er en fartsfest. Med klampen i bånn er vi kjapt oppe i 20 km/t.

Når jeg kommer opp til platået, har jeg utsikt mot Vederøarna, Tisler, Torbjørnskjær og Hvaler. Men aller best: her kan vi spise honningkakene våre som Kjøkkensjef Claudia Poli stakk til oss på Kosters Trädgårder mens vi hviler beina. Det er krakker og bord, og perfekte forhold for piknik, ro og fred.

På Valfjell er det perfekt å ha piknik. Bord og benker og vakker utsikt - alt du trenger, altså!
På Valfjell er det perfekt å ha piknik. Bord og benker og vakker utsikt – alt du trenger, altså!
Claudia er kjøkkensjef og hver dag får hun friske grønnsaker, urter og blomster fra hagen. - Helt fantastisk, og veldig spesielt å kunne servere gjestene helt frisk og fersk mat, sier hun.
Claudia er kjøkkensjef og hver dag får hun friske grønnsaker, urter og blomster fra hagen. – Helt fantastisk, og veldig spesielt å kunne servere gjestene helt frisk og fersk mat, sier hun.

Fikk du med deg Del 1 av det høygravide eventyret?

Reisen var i regi av Visit Sweden.