Med kurs mot Koster – Del 5

Koster-Strømstad
Strømstad Spa ligger fem minutters kjøring fra Strømstad og et steinkast fra vannet.
Å våkne opp til hotellfrokost er en reisejournalists privilegium. Å vie dagen til et 2.000 kvadratmeters spa der terapeutene får deg til å smile er en bonus.

Klokka 09.00: Ny dag, nye muligheter

Ingen ting er som en god natts søvn. Det må i så fall være en rikholdig hotellfrokost. Dagen starter med mysli, yoghurt, rundstykker, skinke, ost og frukt. Og juice. Og kaffe. Og en aldri så liten croissant…

Da jeg kikket ut av vinduet mitt på morgenen, fikk jeg se denne lille stranda.
Da jeg kikket ut av vinduet mitt på morgenen, fikk jeg se denne lille stranda.

Fra frokostsalen har vi utsikt mot båtene som dupper på havna. Strömstad Spa ligger nemlig bare ti meter fra vannkanten. Det kjente spaanlegget er på 2000 kvadratmeter og har alt fra saltvannsbasseng, utendørsjacuzzi og kneippbad (fotbad med vekselvis kaldt og varmt vann) til en rekke badstuer og flere typer behandlinger og aktiviteter.

DJ Erik har laget soundtrack som hyller svensk sommer. Hør Spotify-lista her!

Enten du vil bade i forskjellige bassenger, ta badstue eller få behandlinger, finner du noe på hotellets 2000 kvadratmeter store spa.
Enten du vil bade i forskjellige bassenger, ta badstue eller få behandlinger, finner du noe på hotellets 2000 kvadratmeter store spa.

Spaet er nord-Europas eneste flaggskip-spa for Decléor og har dermed et stort utvalg av hudpleieprodukter fra nettopp Decléor, men her er det også godbiter fra Elizabeth Arden og bareMinerals for jåler som meg og deg.

Det er ingen ting å si på verken arkitekturen eller designen på Strømstad Spa.
Det er ingen ting å si på verken arkitekturen eller designen på Strømstad Spa.

Jeg har valgt meg en time med pedikyr og får, i tillegg til smekre føtter, spaets morsomste behandler på kjøpet. Når jeg skal betale de 800 svenske kronene behandlingen koster, møter jeg på en mannlig massør som kikker ned på magen min og ved synet legger ut om alt fra orgasmefødsler til støttestrømper. Kjedelig spaterapeuter finnes ikke her…

Kule Christina sørget for at jeg fikk pedikyr, og en god latter på kjøpet.
Kule Christina sørget for at jeg fikk pedikyr, og en god latter på kjøpet.

Les
del 1
del 2
del 3 og
del 4 av det høygravide eventyret.

Reisen var i regi av Visit Sweden.

Caroline Korsvoll

Bakgrunn: Har jobbet som feature, -kultur og reisejournalist i Dagbladet Magasinet, VG og Aftenposten og som frilanser for en rekke aviser og magasiner. De siste åtte årene har jeg vært fast journalist og reiseansvarlig i Kamille.

Beste reiseminne: De beste reiseminnene mine knytter seg like mye til reisefølge som til land og destinasjoner. Min første backpackertur var en stor opplevelse, og den vekket lidenskapen min for å reise og oppleve verden. En venninne og jeg reiste den klassiske ruta: Thailand – Malaysia – Singapore – Bali – Australia, og aldri har jeg opplevd så mye gøy, skummelt og fantastisk. Noen år senere reiste jeg på reportasjetur til Brasil, Argentina, Paraguay og Uruguay med en kjekk fotograf som senere ble mannen min. Da vi giftet oss noen år senere, ønsket oss selvfølgelig penger til å reise, og hadde en fantastisk reise til Mexico og Miami. Jeg tror det å reise gir næring til alle relasjoner.

Verste reiseminne: Jeg var på reportasjetur i Serbia og skulle videre for å gjøre en jobb i Montenegro. Fotografen og jeg kikket på kartet og fant ut at det var veldig kort å kjøre. Vi leide bil og plutselig var vi på den smaleste, bratteste og mest svingete fjellveien jeg har vært borte i. Sjåførene kjørte som gale, og der vi i Norge er vant til å se en død katt i veikanten i ny og ne, så jeg døde hunder og katter i stabler i grøfta. I nesten hver sving var det blomster og bilder til minne om de som var omkommet der. Etter 13 timer på disse veiene, måtte kollegaen min og jeg debriefe. Vi gikk rett på bar og drakk øl. Mange øl. Aldri har jeg vært så glad for å være i live.

Favorittsted: Hjelp, det er umulig å velge ett sted! Jeg velger meg Ibiza for atmosfæren og utelivet, meksikanske Tulum for strendene og det krystallklare vannet, italienske Cinque Terra for den romantiske stemningen og maten, laotiske Luang Prabang for den fantastiske koloniarkitekturen og de gjestfrie menneskene og sist, men ikke minst København. Den danske hovedstaden er den raskeste veien til kontinentet, spør du meg!

Mer fra Caroline Korsvoll

Med kurs mot Koster – og Nordy shopping

Roadtrip'en ender der alle svenske roadtrips ender: I ellevill grensehandel. Hvem hadde...
Les Mer