Med kurs mot Koster – del 3

Koster Kyrkosund Strømstad
Kyrkosund er et veldig koselig sted som er verdt et besøk.
Det er middagstid på Kosterøyene, og for vår høygravide reisejournalist Caroline betyr det at hun kan hive innpå det hun har vært fysen på under hele svangerskapet: et gigantiske smørbrød med Kosterfjordsreker.

Klokka 17.00: Proppmett på Kosterfjordsreker

Vi har god tid før vi skal spise middag så vi kjører golfbilen på kryss og tvers, forbi kornåkrer og beitende kuer, og tar en liten stopp på den fine stranda på Kilesand før vi inntar restauranten på Hotell Koster.

Sommartider, hey, hey! DJ Erik har laget soundtrack som hyller Sverige og svensk musikk.

Avslapning er et stikkord både når det gjelder folk og kuer på Sydkoster.
Avslapning er et stikkord både når det gjelder folk og kuer på Sydkoster.

Hovmesteren byr på både sjømat og kjøtt, og siden jeg har vært fysen på sjømat siden jeg ble smelt på tjukka, er det ikke noe å lure på: Et gigantisk smørbrød med Kosterfjordsreker med aîoli, sitron og dill. Den serveres egentlig som forrett, men jeg får den som hovedrett. Jeg tror aldri jeg skal bli sulten igjen.

Det er mange steder å spise og drikke på Hotell Koster. I den fineste restauranten serveres det mye fisk og sjømat.
Det er mange steder å spise og drikke på Hotell Koster. I den fineste restauranten serveres det mye fisk og sjømat.

Hotell Koster er poppis, og det er ikke rart. Hotellet ble grunnlagt i 1905, og har i årenes løp vært et yndet sted for fremgangsrike skandinavere som trengte et avbrekk fra bylivet. Naturen rundt er vakker og beliggenheten ved vannet er perfekt, og flere av hotellets 74 rom har havutsikt.

Selv gulvene på Hotell Koster er fantastiske.
Selv gulvene på Hotell Koster er fantastiske.

Husk at du må være tidlig ute om du ønsker å overnatte her. Og er det fullt, er det alltids plass rundt ett av hotellets serveringsbord. På stedets uteservering «Kosterfjordens terrass» er det 550 sitteplasser, og muligheter for kalde pils og enda kaldere hvitvin på fine sommerkvelder. Når mørket faller på, fylles uteplassen av livemusikk og DJ`s.

Det er mange gamle hus og villaer på øya. Det blir jo ikke mer idyllisk enn dette!
Det er mange gamle hus og villaer på øya. Det blir jo ikke mer idyllisk enn dette!

Les del 1 og del 2 av det høygravide eventyret.

Reisen var i regi av Visit Sweden.

Caroline Korsvoll

Bakgrunn: Har jobbet som feature, -kultur og reisejournalist i Dagbladet Magasinet, VG og Aftenposten og som frilanser for en rekke aviser og magasiner. De siste åtte årene har jeg vært fast journalist og reiseansvarlig i Kamille.

Beste reiseminne: De beste reiseminnene mine knytter seg like mye til reisefølge som til land og destinasjoner. Min første backpackertur var en stor opplevelse, og den vekket lidenskapen min for å reise og oppleve verden. En venninne og jeg reiste den klassiske ruta: Thailand – Malaysia – Singapore – Bali – Australia, og aldri har jeg opplevd så mye gøy, skummelt og fantastisk. Noen år senere reiste jeg på reportasjetur til Brasil, Argentina, Paraguay og Uruguay med en kjekk fotograf som senere ble mannen min. Da vi giftet oss noen år senere, ønsket oss selvfølgelig penger til å reise, og hadde en fantastisk reise til Mexico og Miami. Jeg tror det å reise gir næring til alle relasjoner.

Verste reiseminne: Jeg var på reportasjetur i Serbia og skulle videre for å gjøre en jobb i Montenegro. Fotografen og jeg kikket på kartet og fant ut at det var veldig kort å kjøre. Vi leide bil og plutselig var vi på den smaleste, bratteste og mest svingete fjellveien jeg har vært borte i. Sjåførene kjørte som gale, og der vi i Norge er vant til å se en død katt i veikanten i ny og ne, så jeg døde hunder og katter i stabler i grøfta. I nesten hver sving var det blomster og bilder til minne om de som var omkommet der. Etter 13 timer på disse veiene, måtte kollegaen min og jeg debriefe. Vi gikk rett på bar og drakk øl. Mange øl. Aldri har jeg vært så glad for å være i live.

Favorittsted: Hjelp, det er umulig å velge ett sted! Jeg velger meg Ibiza for atmosfæren og utelivet, meksikanske Tulum for strendene og det krystallklare vannet, italienske Cinque Terra for den romantiske stemningen og maten, laotiske Luang Prabang for den fantastiske koloniarkitekturen og de gjestfrie menneskene og sist, men ikke minst København. Den danske hovedstaden er den raskeste veien til kontinentet, spør du meg!

Mer fra Caroline Korsvoll

Med kurs mot Koster – Del 6

Hällekind er et minefelt for en høygravid journalist. Redebyggerinstinktet tar over når...
Les Mer