Klokka 19.00: Jeg, en gravid festbrems

Gourmetkjøkken er vel og bra, men det en sliten, høygravid journalist med hovne føtter gleder seg mest til, er selvsagt spa.

Vi tar kveldsbåten tilbake til Strömstad og benytter muligheten til å se på Bohusläns vakre skjærgård, de fargerike husene og fine seilbåtene i kveldssola.

Det er mange gamle og fargerike hus å se på vei fra Koster til Strømstad.
Det er mange gamle og fargerike hus å se på vei fra Koster til Strømstad.

Båtturen tar ca 45 minutter og billett tur/retur Strömstad koster ca 250 kroner. Det er en fin tur og fergen stopper på flere idylliske steder både på søndre og nordre Koster. Når vi ankommer Strömstad, er stemningen på topp. Folk koser seg i kveldssola, noen med vin på uteserveringene, andre på båtene i havna. På de mest populære stedene er det allerede kø, men som den gravide festbremsen jeg er, kan jeg ikke vente med å hoppe i køya på hotellet jeg har hørt så mye om: Strömstad Spa.

Les om ekspedisjonen rundt ferieidyllen Koster:

Del 1
Del 2
Del 3 

 Hoppsi deisi. Når jeg først har satt meg ned i lobbyen på Strømstad Spa, og funnet et egnet "bord" til kameraet, blir jeg gjerne sittende litt til.
Hoppsi deisi. Når jeg først har satt meg ned i lobbyen på Strømstad Spa, og funnet et egnet «bord» til kameraet, blir jeg gjerne sittende litt til.

Jeg har blitt fortalt at hotellet har en spesiell arkitektur og et velrennomert kjøkken, men det en sliten journalist med hovne føtter gleder seg mest til, er selvsagt spa. Når man føler seg som en flodhest, er det ingen ting som er mer fristende enn tanken på å stige ned i et varmt basseng og være vektløs i noen minutter.

Strømstad Spa ligger fem minutters kjøring fra Strømstad og et steinkast fra vannet.
Strømstad Spa ligger fem minutters kjøring fra Strømstad og et steinkast fra vannet.

Jeg sovner i en myk seng, til lyden av bølgeskvulp og vissheten om at ingen skal vekke meg før mobilen skal ringe klokka 8.30. Hvis jeg ikke må opp å tisse sju ganger, selvfølgelig, men det må jeg mirakuløst nok ikke denne natten.

 

Reisen var i regi av Visit Sweden.