Med kurs mot Koster – del 4

Koster-Strømstad
Det ligger mange dyre og smekre båter i havnen i Strømstad.
Med Kosterøyene bak meg, går jeg løs på neste runde av reisen: Strömstad spa. Når man føler seg som en flodhest, er det ingen ting som er mer fristende enn tanken på å være vektløs i noen minutter.

Klokka 19.00: Jeg, en gravid festbrems

Gourmetkjøkken er vel og bra, men det en sliten, høygravid journalist med hovne føtter gleder seg mest til, er selvsagt spa.

Vi tar kveldsbåten tilbake til Strömstad og benytter muligheten til å se på Bohusläns vakre skjærgård, de fargerike husene og fine seilbåtene i kveldssola.

Det er mange gamle og fargerike hus å se på vei fra Koster til Strømstad.
Det er mange gamle og fargerike hus å se på vei fra Koster til Strømstad.

Båtturen tar ca 45 minutter og billett tur/retur Strömstad koster ca 250 kroner. Det er en fin tur og fergen stopper på flere idylliske steder både på søndre og nordre Koster. Når vi ankommer Strömstad, er stemningen på topp. Folk koser seg i kveldssola, noen med vin på uteserveringene, andre på båtene i havna. På de mest populære stedene er det allerede kø, men som den gravide festbremsen jeg er, kan jeg ikke vente med å hoppe i køya på hotellet jeg har hørt så mye om: Strömstad Spa.

Les om ekspedisjonen rundt ferieidyllen Koster:

Del 1
Del 2
Del 3 

 Hoppsi deisi. Når jeg først har satt meg ned i lobbyen på Strømstad Spa, og funnet et egnet "bord" til kameraet, blir jeg gjerne sittende litt til.
Hoppsi deisi. Når jeg først har satt meg ned i lobbyen på Strømstad Spa, og funnet et egnet “bord” til kameraet, blir jeg gjerne sittende litt til.

Jeg har blitt fortalt at hotellet har en spesiell arkitektur og et velrennomert kjøkken, men det en sliten journalist med hovne føtter gleder seg mest til, er selvsagt spa. Når man føler seg som en flodhest, er det ingen ting som er mer fristende enn tanken på å stige ned i et varmt basseng og være vektløs i noen minutter.

Strømstad Spa ligger fem minutters kjøring fra Strømstad og et steinkast fra vannet.
Strømstad Spa ligger fem minutters kjøring fra Strømstad og et steinkast fra vannet.

Jeg sovner i en myk seng, til lyden av bølgeskvulp og vissheten om at ingen skal vekke meg før mobilen skal ringe klokka 8.30. Hvis jeg ikke må opp å tisse sju ganger, selvfølgelig, men det må jeg mirakuløst nok ikke denne natten.

 

Reisen var i regi av Visit Sweden.

Caroline Korsvoll

Bakgrunn: Har jobbet som feature, -kultur og reisejournalist i Dagbladet Magasinet, VG og Aftenposten og som frilanser for en rekke aviser og magasiner. De siste åtte årene har jeg vært fast journalist og reiseansvarlig i Kamille.

Beste reiseminne: De beste reiseminnene mine knytter seg like mye til reisefølge som til land og destinasjoner. Min første backpackertur var en stor opplevelse, og den vekket lidenskapen min for å reise og oppleve verden. En venninne og jeg reiste den klassiske ruta: Thailand – Malaysia – Singapore – Bali – Australia, og aldri har jeg opplevd så mye gøy, skummelt og fantastisk. Noen år senere reiste jeg på reportasjetur til Brasil, Argentina, Paraguay og Uruguay med en kjekk fotograf som senere ble mannen min. Da vi giftet oss noen år senere, ønsket oss selvfølgelig penger til å reise, og hadde en fantastisk reise til Mexico og Miami. Jeg tror det å reise gir næring til alle relasjoner.

Verste reiseminne: Jeg var på reportasjetur i Serbia og skulle videre for å gjøre en jobb i Montenegro. Fotografen og jeg kikket på kartet og fant ut at det var veldig kort å kjøre. Vi leide bil og plutselig var vi på den smaleste, bratteste og mest svingete fjellveien jeg har vært borte i. Sjåførene kjørte som gale, og der vi i Norge er vant til å se en død katt i veikanten i ny og ne, så jeg døde hunder og katter i stabler i grøfta. I nesten hver sving var det blomster og bilder til minne om de som var omkommet der. Etter 13 timer på disse veiene, måtte kollegaen min og jeg debriefe. Vi gikk rett på bar og drakk øl. Mange øl. Aldri har jeg vært så glad for å være i live.

Favorittsted: Hjelp, det er umulig å velge ett sted! Jeg velger meg Ibiza for atmosfæren og utelivet, meksikanske Tulum for strendene og det krystallklare vannet, italienske Cinque Terra for den romantiske stemningen og maten, laotiske Luang Prabang for den fantastiske koloniarkitekturen og de gjestfrie menneskene og sist, men ikke minst København. Den danske hovedstaden er den raskeste veien til kontinentet, spør du meg!

Mer fra Caroline Korsvoll

Med kurs mot Koster – Del 5

Å våkne opp til hotellfrokost er en reisejournalists privilegium. Å vie dagen...
Les Mer