Noe av det aller beste jeg vet på ferie er å unne meg massasje- og spa-luksus. Da finner jeg roen, og føler meg alltid litt svevende etterpå. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men det er sjelden jeg unner meg den slags velvære i hverdagen hjemme. På ferie derimot, ja, da vil jeg nyte! Derfor har jeg testet veldig mange ulike behandlinger rundt omkring i verden. Alt fra vaginamassasje på Bali til tåspissmassasje i Vietnam. 

Her er mine 5 favorittbehandlinger

Cruise massasje
VELVÆRE: Jeg har opplevd noen av mine aller beste massasjer til havs. Her får jeg thaimassasje på SeaDream.

#1 Thaimassasje på SeaDream

De norskeide cruiseskipene SeaDream er stolte av å tilby thaimassasje til havs. Dette er de alene om, og nivået er virkelig tipp topp. Helt på høyde med de aller beste thaimassasjene jeg har hatt i Thailand. De går grundig til verks, og spaet dufter deilig og rent. Les mer om cruiset mitt med SeaDream her.

TIPS: Ønsker du massasje den dagen dere er til havs en hel dag, må du bestille tidlig.

#2 Amazing spa, København 

KLAR, FERDIG, MASSER: Her ligger jeg klar til en «Nordic stone»-massasje. Perfekt etter en dag i Strøget.

København er en fantastisk by, og det hadde egentlig aldri falt meg inn å unne meg en massasje der. Men det var før. Etter å ha oppdaget Amazing Spa i underetasjen til det fasjonable Hotel d’Angleterre, kan jeg virkelig anbefale litt velvære i Kongens by! Du trenger ikke bo på hotellet for å benytte deg av spaet.

TIPS: Her er Amazing Spa på nett, der du kan lese om de ulike behandlingene de tilbyr.

#3 Siam spa, Gran Canaria

GranCanaria_Bohemia
GRANKA-LUKSUS: Hvem hadde trodd at jeg skulle finne et fantastisk spa i Playa del Ingles?

Hvem hadde trodd at et spa på Gran Canaria skulle snike seg inn på denne listen? Men dette er så velfortjent! Spaavdelingen på Hotel Bohemia heter «Siam», og er tydelig thai-inspirert. Første gang jeg var her var vi fire reisejournalister som reiste sammen. Vi testet hver vår massasje, og alle var like fornøyde. Jeg har vært tilbake flere ganger senere, og vært like fornøyd hver gang.

TIPS: Les mer om min opplevelse på Hotel Bohemia her.

#4 Kamalaya spa, Thailand

massasje kamalaya
LYKKE: Klar for en av de mange deilige massasjene på Kamalaya.

Kamalaya er mer enn massasje. Det er et prisvinnende behandlingssenter på Koh Samui, der massasjer og sunn mat inngår i en holistisk opphold. Jeg valgte deres yoga-pakke da jeg var der, og angret ikke et sekund. Inkludert i min pakke var ryggmassasjer, magemassasje (ikke min favoritt, skal sies), nakkeavslapping og ayurvediske behandlinger. Absolutt luksus! Jeg tøflet rundt i morgenkåpe og slippers under hele oppholdet, og det skadet ikke at jeg bodde i en femstjerners villa med utsikt over havet. Sukk.

TIPS: Dra hit alene. Da kan du fokusere innover, og virkelig ta inn over deg hvor godt det føles å unne deg selv absolutt velvære. I tillegg blir du kjente med mange spennende mennesker!

#5 «Dansende fingre» på Bali

Bali_Massasje_01
NOE FOR SEG SELV: Balis beste massasje får du på Jari Menari-instituttet.

På Jari Menari-instituttet i Seminyak jobber det bare menn, på grunn av deres evne til å holde jevnt trykk i behandlingen. Jari Menari betyr forresten Dansende fingre. Poetisk, ikke sant?

Jeg velger en «Tibetan singing bowl»-massasje, og er akkurat så skeptisk som man er når man skal prøve noe nytt for første gang. Men skepsisen går fort over i en slags rus. Jeg kan virkelig ikke få anbefalt dette instituttet varmt nok! Les mer om opplevelsen her.

TIPS: Dette er et populært sted, så sørg for å bestille time før du reiser til Bali.

Massasjen jeg hatet: Shiro Dara på Sri Lanka

Drit i det Shirodara2
GRRRR: Den grønne oljen er helt sikkert velgjørende, men jeg var ikke forberedt på grønt hår.

Shiro betyr ‘hode’ og Dara betyr ‘flyt’, og målet med denne ayurvediske behandlingen er å vekke Det Tredje Øyet. Mitt tredje øye reagerer med å knurre… det var klissete, uavslappende og med uønsket resultat! les mer om denne opplevelsen her.