Gran Canaria forbindes gjerne med litt tacky hotell fra den gang nordmenn kun dro til syden for å slikke sol. Den tiden er forbi. Nå vil vi bo flottere og spise bedre. Gudskjelov! Vi har faktisk blitt noen skikkelige luksusdyr.

Hotell med egne badekåper stiller i en klasse for seg.
Hotell med egne badekåper stiller i en klasse for seg.

 

Gran Canaria: make-over

Jeg er ofte på Gran Canaria i forbindelse med jobben, omtrent en gang i året for å sjekke nyheter på markedet. Et av hotellene jeg ikke har klart å glemme er Bohemia Suites & Spa. Det ligger midt i indrefileten der charterreisene startet, i gode, gamle  Playa del Ingles. Tidligere het Bohemia Apollo, og føyde seg inn i den anonyme massen med hotellbygg som har stått uforandret siden søttitallet. Det skal litt til å totalrenovere et slikt hotell, tenk bare på vegg til vegg-teppene, røyklukta og de knirkete heisene som var standard før.

8 opplevelser på Gran Canaria

Voksenhotell

Nå er Bohemia Gran Canarias designalibi der man har tatt i bruk spennende detaljer som oliventreverk, gullmosaikk, skipsgulv, tv’er man kan senke ned i skrivebordet og Philip Starck-lamper. Det er smakfullt innredet, god akustikk, solid kvalitet og deilige bassengområder som ligger skjermet bak kongepalmer. Det er et voksenhotell der du finner fred og ro i en sofistikert ramme. Hvem skulle ha trodd at dette fantes i Playa del Ingles?

Rommene er store, og har en dobbel solseng på balkongen.
Rommene er store, og har en dobbel solseng på balkongen.

Designhotell = er en destinasjon i seg selv

Bohemia er et hotell man ikke velger hvis man bare skal sove her. Det er nemlig en destinasjon i seg selv – slik alle gode hotell bør være. Bestill for all del time på spa’et. Det heter Siam, og er tydelig thai-inspirert. Første gang jeg var her var vi fire reisejournalister som reiste sammen, og alle testet hver sin massasje.

Spa'et på Bohemia er lekkert og gjennomført.
Spa’et på Bohemia er lekkert og gjennomført.

Det er kanskje ikke så rart vi blir godt kjent med hverandre på slike jobbreiser. Vi var nemlig litt av et syn etterhvert som vi kom tumlende ut av behandlingsrommene, iført morgenkåpeuniform og inntrykt hake og panne etter å ha ligget med ansiktet i massasjebenkhullet. Men salige, møre og lykkelige konstanterte vi at dette spa’et er en vinner. Erik (reisejournalist i Se og Hør), og mannen bak bloggen Mitt liv som Erik, svevde i timesvis etter sin firehåndsmassasje, og han har drøssevis av massasjer å sammenligne med.

5 ting som bare skjer på pressereise

Herremåltid med 360 graders utsikt

En annen bonus med Bohemia er at de har en egen gourmetrestaurant med 360 graders utsikt over de kjente Maspalomas-sanddynene. Her er det selvsagt åpent for de som ikke bor på hotellet også. Men så fort maten kommer på bordet, glemmer du utsikten. Foie gras crème brûlée til forrett, og andebryst stekt til perfeksjon setter en ganske annen standard enn overdosene med pommes frites langs strandpromenaden. Hurra! sier jeg.

Priseksempel: En overnatting på Bohemia koster fra 1.600 kroner per natt for et dobbeltrom.

Ving tilbyr Bohemia som et av sine Top Selection hotell som kan bestilles her, og Tui (tidligere Star Tour) presenterer Bohemia som et av sine Unike hotell-konsept, og kan bestilles her. Begge reiseselskapene har drysset fem stjernersglans over hotellet.