Unawatuna, Sri Lanka: Det er på tide med feriens høydepunkt – massasje. Og siden jeg befinner meg i ayurvedalandet Sri Lanka, så bestemmer jeg meg for å teste den tradisjonelle Shiro Dara-behandlingen. Den går ut på at man ligger på rygg mens terapeuten styrer en konstant stråle med neelyadi-olje på pannen din, i håp om å aktivere det tredje øyet.

– Kommer du i kontakt med ditt tredje øye, kommer du på bølgelengde med intuisjonen din, sier terapeuten Kumuduni.

Men mitt tredje øyes reaksjon er ikke helt som forventet. ‘Hvem i all verden er det som heller varm olje på meg, og hvor lenge skal dette vare?’ knurrer det.

Slank på ayurvedapalass

Den grønne oljen renner i fri flyt nedover hodebunnen i tretti minutter, og det er på ingen måte behagelig. Mer irriterende kilende, klissete og ekkelt. Men settingen er optimal, og det er en liten trøst at det blir fine bilder. Assosiasjonene til kinesisk vanntortur streifer meg mens jeg ligger der. Det er den lengste halvtimen jeg noensinne har opplevd på en massasjebenk, og det sier ikke rent lite. Tidligere har jeg testet vaginamassasje på Bali, og en rekke andre massasjer verden over.

Den grønne oljen er helt sikkert velgjørende, men jeg var ikke forberedt på grønt hår.
Den grønne oljen er helt sikkert velgjørende, men jeg var ikke forberedt på grønt hår.

Jeg ligger med øynene lukket i frykt for å få oljen i øynene, og visualiserer kobberfatet som henger ti centimeter over pannen min i en tropisk hage i Unawatuna. Vakkert, ja visst. Men hva kan jeg si? Shiro Dara og jeg blir ikke venner. Tvert imot, vi blir faktisk uvenner.

Den verste massasjen ever

-Mamma, håret ditt er grønt! skriker Siena (10) når vi vandrer nedover gaten etter å ha betalt den hundrelappen behandlingen koster. Dermed bærer det hjem til hotellet i lynets hastighet, og rett i dusjen. Tjue minutter og tre shamponeringer senere er håret gudskjelov blondt igjen, men det tredje øyet er slett ikke fornøyd.

Vi tipser gjerne om ting vi ikke synes du skal kaste bort dyrebar ferietid på. Her kan du lese flere av våre Drit i det-poster.