Jeg drømmer fortsatt om min Dansende Fingre-massasje på Bali. Den er noe ganske annet enn vaginamassasjen jeg testet på samme øy, og kan rett og slett sammenlignes med det jeg håper intenst at himmelen skal åpenbare når tiden er inne.

Jeg er på Jari Menari-instituttet i Seminyak på sørkysten av øya. Her jobber det bare menn, på grunn av deres evne til å holde jevnt trykk i behandlingen. Jeg velger en ‘Tibetan singing bowl’-massasje, og er akkurat så skeptisk som man er når man skal prøve noe nytt for første gang. Men skepsisen går fort over i en slags rus. En opphøyet, euforisk tilstand der kroppen slipper taket så fort at jeg nesten føler meg i drømmeland.

Venninnen min får The Singing Bowl-massasje av Nyoman, og kommer ut like frelst som meg.
Venninnen min får The Singing Bowl-massasje av Nyoman, og kommer ut like frelst som meg.

Metode

Om jeg skal gjengi opplevelsen, så innbiller jeg meg at det føles omtrent som å gå tilbake til babystadiet der du hele tiden er omsluttet av godhet, varme og trygghet. Hvordan massøren min, Gus De, fikser å berøre føttene og skuldrene mine samtidig vet jeg ikke. Kanskje han ikke gjør det? Men det føles sånn. For i motsetning til ‘vanlige’ massasjer, som gjerne begynner med rygg, deretter et ben av gangen, så en arm av gangen og til slutt skuldre og hode, så er den dansende fingre-massasjen synkronisert annerledes. Den er rytmisk, og på et tidspunkt rugges jeg frem og tilbake på benken. Neste sekund er det leggene som sjenkes nytt liv, og ørene. Jammen er det digg å masseres på ørene!

Ting som gjøres med kjærlighet gjøres bra!
Ting som gjøres med kjærlighet gjøres bra!

Midt i herligheten hentes ‘the singing bowl’ fram, og plasseres langs konturene av kroppen. Når Gus De slår på kobberbollen, brer vibrasjonene seg, og det er definitivt noe meditativt over det hele. Nitti minutter føles som ni. Jeg vil ha mer, og bestiller ny time allerede før jeg betaler for den første. Dette MÅ du teste hvis du er så heldig at du skal til Bali!

Les mer på Jari Menaris hjemmesider. Men bestill i god tid, det er vanligvis lang ventetid!

Pris: 400.000 rupiah (250 kroner)

Tid: 90 minutter

Inga tester ayurvedabehandling i Kerala, og blir kvitt kosemagen.

Her finner du Jari Menari-instituttet i Seminyak: