Vaginamassasje på Bali

Bali_vaginamassasje_05
På spa på drømmeøya Bali er det ikke bare skuldrene som får seg en runde.
Jeg er skeptisk. Har man født barn, så har man født barn liksom. Det er en litt merkelig setting, men langtfra så 'gynekologisk' som jeg hadde fryktet.

Taxisjåføren har overhørt telefonsamtalen min og vet hvilken behandling jeg skal ha. Derfor møter han ikke blikket mitt når jeg ber ham om å vente utenfor Talaga Spa på hovedveien mellom Kuta og Seminyak den halve timen behandlingen tar. Det har ikke vært lett å finne et spa som tilbyr denne typen behandling til turister, for det er først og fremst indonesiske kvinner fra naboøya Jakarta som kommer til Bali for å unne seg en såkalt Ratus-behandling.

No man for miss V, sier terapeuten min.

Miss V

Terapeuten min, Ire, forklarer så godt hun kan på elendig engelsk at dette er en behandling for Miss V, som kvinnens edlere deler så vakkert kalles på Bali. Den skal bidra til å minske utflod, øke blodtilførsel, rense etter fødsel eller menstruasjon, og samtidig å stramme opp ‘der nede’. Jeg er skeptisk. Har man født barn, så har man født barn liksom. Det er en litt merkelig setting, men langtfra så ‘gynekologisk’ som jeg hadde fryktet. Det letter på stemningen når hun ber meg om å ”go to sleep”, når hun egentlig bare vil be meg om å legge meg ned. Jeg spør om det kun er kvinnelige terapeuter som utfører behandlingen, og Ire fniser. ‘Of course, no man for Miss V!’

Gardinkjole over bysten

Det meste foregår gudskjelov utenpå kroppen der Ire vasker meg omstendig, og klargjør for selve ratusritualet. – Ta på deg denne, instruerer hun, og rekker meg noe som ligner aller mest på en burgunderrød gardin. Det er en ankelsid, tubeformet kjole, som strammes inn over bysten. Så forsvinner Ire ut av rommet, og når hun kommer tilbake har hun med seg en varm kjele som dufter av katolsk messe og friske urter. Den plasseres under en liten krakk som har et strategisk hull på toppen. -Sett deg ned, sier hun og peker på hullet. Under gardinkjolen er jeg i nettoen, og hele vitsen er å skape en tåkedis som damper opp i underlivet.

Bali vaginamassasje
Bali vaginamassasje
Bali vaginamassasje

Awkward taxitur

Etter et kvarter slapper jeg av, og det er mer enn varmt. Men oppstrammende? Nja, jeg er litt usikker på det. Men uansett har jeg sjelden følt meg like velduftende og ren, og på vei ut av spa’et veksler jeg solidariske blikk med de lokale kvinnene som venter i respesjonen. Sjåføren vet fortsatt ikke helt hvor han skal rette blikket, og det blir en taus tur tilbake til hotellet.

www.talagaspabali.com

Pris: 28 dollar

Tid: 30 minutter

 

More from Vibeke Montero
Kan du de nye koronaordene?
Hadde noen bedt meg om en "albueklem" eller spurt om vi skulle...
Read More

2 Comments

 • Hei Soletraveller!

  Ja, det er godt mulig vi har glemt gamle kvinneritualer her i vestlige land. I Mexico har jeg testet en temazcal, en slags saunaiglo bygd i stein, og den ble brukt av mayaene for å bl.a sette i gang fødsel. Spennende å reise i gamle ritualer, og nå merker jeg at jeg fikk veldig lyst på et gjensyn med Nilen-serien til Joanna Lumley!

  hilsen Vibeke

 • *smiler*
  Husker jeg så Joanna Lumley få tilsvarende massasje i…var det Sudan? Hun var på vei nedover Nilen, og stoppet et sted på veien for å prøve dette.

  Når jeg tenker meg om… de har jo damp-behandling i Guatemala også etter fødsel. Ei bekjent av meg satt i en liten overopphetet hytte full av damp og fikk behandling. Men da var det en kvinne der også som hjalp til med å dampe på rett sted 🙂

  Er dette en type behandling kvinner i vesten har glemt? 🙂

Comments are closed.