Tre takbarer: Dette er adressene i Madrid for deg som liker høye hus, høye hæler og høy stett.

Oscar

Ta heisen til topps på hotell Room Mate Oscar rett ved Gran Via. Her er det et smart klientell i nesten alle aldre (med vekt på nesten), de fleste pene i tøyet. Smarte kelnere serverer de alt av cocktails og sprudlevann. Her har du 360 graders vista over byen og det serveres alt av cocktails og sprudlevann. Salud! PS: Det er også et svømmebasseng her, du kan bruke det mot en avgift om du ikke bor på hotellet.

Plaza de Pedro Zerolo, Madrid
Room-matehotels.com/en/oscar

Etter å ha trålet matmarkedet San Antón i Chueca, Madrid, kan hvem som helst bli sulten. Foto: San Antón

Mercado de San Antón

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Følg de homofile mennene! De har de beste blomsterbutikkene, barene, hotellene, ja, praktisk talt alt. Selvsagt er det slik i Madrid. Byens gay community ligger i bydelen Chueca og her ligger også en av byens lekreste matmarkeder San Antón. Det er på ingen måte et tradisjonelt spansk marked, heller et trendy hipstermarked. Etter at du har snust rundt i bodene og varmet opp med en tapita i en av flere barer, så tar du trappen til topps. Der ligger det en fabelaktig takbar hvor folk koser seg med fancy cocktails midt på dagen.

28004, Calle de Augusto Figueroa, 24B
www.mercadosananton.com

Se TUIs hotte reklamefilm der et homofilt par spiller hovedrollen »»

Takbaren i butikken Salvador Bachiller er en oase ikke langt fra Puerta del Sol i Madrid.

Salvador Bachiller

Blomster, elektriske sparksykler, porselen, vesker og kofferter, alt utstilt med et raffinement og et blikk for detaljer som bare innredningsguder kan ha. Det finner du i butikken Salvador Bachiller. Når du er ferdig med shoppingen kan du slappe av på takbaren som også minner om en liten rosehage mens kelnerne trakterer deg med små lekkerbiskener (noen av dem er til og med litt sunne) og et glass. Man føler seg litt elegant bare av å sitte der.

Calle Montera 37
www.facebook.com/Salvador-Bachiller-Gastrobares

Her shopper du i Madrid »»

Se steder på kartet