Noen hoteller gjør oss gale. Det har ikke alltid med hvor mange stjerner et hotell har. Luksushotellene kan være en plage, slik som Le Méridien i Kairo. Der sender de  personalet rundt med en forfriskningstralle og fakturablokk og forstyrret alle og enhver i siestaen i håp om å prakke på deg en overpriset tekopp. Femstjerners irritasjon, kalles det, og du føler deg som en lommebok på ben.

Vibeke Montero Inga R Holst Hotel Grims Grenka OsloÅ ikke gi en hjelpende hånd med kofferten, slik de vanligvis ikke gjør på egalitære skandinaviske hoteller, gir oss lyst til å gå ut døren igjen. Ikke fordi vi ikke klarer å ta kofferten selv, men fordi det er en lakmustest på hvor oppmerksom du er overfor menneskene rundt deg. Er ikke personalet på i service- og bevertningsbedrift oppmerksom på at du er tilstede, vel, så hjelper det ikke om det ligger i en paradegate. Det er selvsagt at du spør om du kan hjelpe til. Det gjør vi også hvis vi ser en gammel dame eller mann som står med en koffert ved en trapp. Det er slik vi bør være mot hverandre i livet.

I en ny serie her på Bortebest.no kommer vi til å anmelde hoteller. Med våre anmeldelser for hånden, vet du hva du kan forvente når du booker hotell på Hotels.com eller Finn.no Et hotell kan få maks fem poeng – eller gullkofferter – i Bortebests anmeldelser.

kofferter_fem

Dette ser vi etter:

1. INTERNETT Vi vil ha høyhastighets Wifi fra det øyeblikket vi står på trammen. Vi skal kunne hekte oss på Wifi-en uten passord. Vennligst ingen papirlapper med koder. Det skal selvsagt ikke være tidsbegrenset. Ville du ha nektet til å la en venn som besøker deg ikke få bruke Wifi-en din? Nei, vi tror ikke det. Hoteller som ikke oppfyller kravet, mister en gullkoffert.

2. HÅRFØNER/andre tjenester Hårføneren bør være løs. Men dersom hotellet frykter vi skal stjele den, bør den ha lang ledning og være plassert på et fornuftig sted. Hårfønere som er festet langt inne eller oppe på en vegg, eller har for kort ledning, er ikke menneskevennlige. Her tester vi også andre tjenester som strykeservice og roomservice.

3. FROKOST Det er dårlig folkeskikk å ikke tilby gjestene dine en kopp kaffe og et rundstykke til frokost. Er vi på et fullprishotell, vil vi ha mulighet til å få frokost opp på rommet. Da kan vi drikke kaffe med full morrasveis mens vi sjekker eposten – forutsatt at punkt 1 er oppfylt.

4. RENHOLD Vi noterer at det ligger muggsopp og hår i vanskelig tilgjengelige kroker i en dusj. Vi løfter også puta for å se hva vi finner under den. Finner vi hårstrå på avveie, og skrekk og gru, moste insekter, tenker vi at hotellpersonalet kanskje ikke har fått skikkelig betalt det siste året.

5. OPPMERKSOMHET Hotellansatte som faktisk ser gjestene får gullkoffert av oss. De som iler til når du tropper opp med jetlag og en diger kamerabag, eller når du balanserer champagneglasset i frokostbuffeten.

6. TILGJENGELIGHET/BELIGGENHET Noen har dårlig mørkesyn, andre har fem unger og to barnevogner. At arkitekturen og designet er så kult at det omtales i Wallpaper, er fabulicious. Men det skal funke i livet også. Tilgjengelighet for alle er viktig, også de som sitter i rullestol. Vi vektlegger også hotellets beliggenhet i forhold til strand og severdigheter. De færreste av oss vil bo «i gokk».

Vi tester MB Boutique Hotel i Nerja (Solkysten) »»

Vi tester hotell Rival i Stockholm »»

Vi tester The Grand i Brighton »»

Vi tester Villa de la Reina i Madrid »»

Vi tester parador Alcalá de Henares utenfor Madrid »»

Vi tester HOBO i Stockholm »» 

Vi tester At Six i Stockholm »» 

Vi tester Hotel Molina Lario i Malaga »»