Bortebest.no tester hotell

Marokko hotell hopper seng
I Bortebest.no deler vi ut gullkofferter til hoteller vi liker. Foto: Vibeke Montero

Noen hoteller gjør oss gale. Det har ikke alltid med hvor mange stjerner et hotell har. Luksushotellene kan være en plage, slik som Le Méridien i Kairo. Der sender de  personalet rundt med en forfriskningstralle og fakturablokk og forstyrret alle og enhver i siestaen i håp om å prakke på deg en overpriset tekopp. Femstjerners irritasjon, kalles det, og du føler deg som en lommebok på ben.

Vibeke Montero Inga R Holst Hotel Grims Grenka OsloÅ ikke gi en hjelpende hånd med kofferten, slik de vanligvis ikke gjør på egalitære skandinaviske hoteller, gir oss lyst til å gå ut døren igjen. Ikke fordi vi ikke klarer å ta kofferten selv, men fordi det er en lakmustest på hvor oppmerksom du er overfor menneskene rundt deg. Er ikke personalet på i service- og bevertningsbedrift oppmerksom på at du er tilstede, vel, så hjelper det ikke om det ligger i en paradegate. Det er selvsagt at du spør om du kan hjelpe til. Det gjør vi også hvis vi ser en gammel dame eller mann som står med en koffert ved en trapp. Det er slik vi bør være mot hverandre i livet.

kofferter_enI en ny serie her på Bortebest.no kommer vi til å anmelde hoteller. Vi har utarbeidet fem standarder som hotell må oppfylle for å få kredd hos oss. Med våre anmeldelser for hånden, vet du hva du kan forvente når du booker hotell på Hotels.com eller Finn.no Et hotell kan få maks seks poeng – eller gullkofferter – i Bortebest.nos anmeldelser.

1. INTERNETT: Vi vil ha høyhastighets Wifi fra det øyeblikket vi står på trammen. Vi skal kunne hekte oss på Wifi-en uten passord. Vennligst ingen papirlapper med koder. Det skal selvsagt ikke være tidsbegrenset. Ville du ha nektet til å la en venn som besøker deg ikke få bruke Wifi-en din? Nei, vi tror ikke det. Hoteller som ikke oppfyller kravet, mister en gullkoffert.

2. HÅRFØNER: Den bør være løs. Men dersom hotellet frykter vi skal stjele den, bør den ha lang ledning og være plassert på et fornuftig sted. Hårfønere som er festet langt inne eller oppe på en vegg, eller har for kort ledning, er ikke menneskevennlige. Husk at vi mennesker kommer i forskjellige størrelser og vi er ikke alle like førlige.

3. FROKOST: Det er dårlig folkeskikk å ikke tilby gjestene dine en kopp kaffe og et rundstykke til frokost. Er vi på et fullprishotell, vil vi ha mulighet til å få frokost opp på rommet. Da kan vi drikke kaffe med full morrasveis mens vi sjekker eposten – forutsatt at punkt 1 er oppfylt.

4. RENHOLD: Vi noterer at det ligger muggsopp og hår i vanskelig tilgjengelige kroker i en dusj. Vi løfter også puta for å se hva vi finner under den. Finner vi hårstrå på avveie, og skrekk og gru, moste insekter, tenker vi at hotellpersonalet kanskje ikke har fått skikkelig betalt det siste året. En gullkoffert mindre til slike hotell.

5. OPPMERKSOMHET: Ser du noen som har jetlag og en diger kamerabag, så går det an å spørre om du trenger hjelp. En hjelpende hånd premieres ikke med offisielle stjerner, men vi gir en gullkoffert til personal som ser gjestene.

6. TILGJENGELIGHET: Noen har dårlig mørkesyn, andre er dårlig til bens. Andre har fem unger og to barnevogner. At arkitekturen og designet er så kult at det får omtaler i Wallpaper, er faboulicious. Men det skal funke i livet også. De med barnevogn skal slippe å ta omvei med barnevogna for å komme inn og det skal være mulig å komme seg på badet selv om du har krykker eller rullestol. Vår sjette gullkoffert går til hotell som tenker på at vi gjester er forskjellige.

Vi tester hotell Rival i Stockholm »»

Vi tester The Grand i Brighton »»

Hakuna matata!

Vibeke & Inga

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet "fjerne filmen" i kameraet.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *