The Grand Brighton Hotel får den ellers så glorete strandlinjen i Brighton til å se raffinert ut med sitt victorianske, stilrene utseende. Slik har det vært helt siden hotellet åpnet i 1864, men den lekre fasaden skjuler mye sjusk. Etter at toglinjen fra London sto ferdig, ble Brighton nemlig populær destinasjon for såkalte ‘dirty weekends’.

– Det var påfallende mange Mr. and Mrs. Smiths som sjekket inn, blunker Rachel Hutchinson, PR-ansvarlig på hotellet.

Hun røper også nummeret på rommet som ble utsatt for et bombeattentat i 1984 da IRA forsøkte å drepe daværende statsminister Margaret Thatcher. -Politiet fant ut at de hadde gjemt bomben bak badekarpanelet på rom 629 tre uker før statsministeren skulle komme. Fem personer døde i attentatet, men ikke fru Thatcher som senere kom tilbake og bodde på hotellet. I dag har rommene skiftet nummer, og det er rom nr. 621 som tidligere var rom 629, sier Hutchinson.

Jeg sjekket inn i Brighton for å lage reisereportasjer for Tara og Kamille, og bedre location er det vanskelig å finne i badebyen som sjonglerer mellom å være stilig, moderne, tacky og tradisjonell samtidig.

Les også: 24 timer i Brighton

FASILITETER

Altså, hotell uten spa gidder jeg nesten ikke å besøke lenger. Jeg har blitt et skikkelig luksusdyr på mine voksne dager, og vil gjerne vite at jeg kan legge meg ned og bli dullet med i velduftende omgivelser. Det kan man her. Jeg tester behandlingen ‘Brighton Rock‘ som består av salt -og oljeskrubb, samt en full kroppsmassasje med vulkanske steiner. Resultat? Etter halvannen time gløder huden, og både kropp og sjel er finstemt. Dette er perfekt oppvarming for en het helg i Englands kuleste by. Eventuelt kan man slepe seg opp til rommet og ta en velfortjent cowboystrekk før man går ut.

ROM

For å være ærlig, så var The Grand et ganske trist syn før totalrestaureringen i  i 2012/2013. Det var chinz, blomstrete tapeter og slitne tepper. Sånn er det ikke lenger, og idag fremstår hotellets rom som freshe og moderne. Solide senger med fluffy puter og dyner gjør nattesøvnen til en drøm, for ikke å snakke om den terapeutiske verdien av å slå opp verandadøren og se havet bruse inn over rullesteinstranda nedenfor. Det er vel verdt pengene å gå for et rom med havutiskt. Videre har alle rommene flatskjerm-tv, room service, kaffe og te på rommet, hårføner og morgenkåper. Bare morgenkåpen alene kvalifiserer til gullkoffert!

INTERNETT

Her har de skjønt at internett er en selvfølge, og tilbyr gratis (og raskt) wifi gjennom hele hotellet. Bravo!

FROKOST

-Good morning madam! hilses jeg av den hyggelige verten i restauranten GB1. Her serveres Brightons beste sjømat på kveldstid, og en eller gang i løpet av natten erstattes fiskefilét og hollandaise av egg, bacon, sunne frokostblandinger og syndige muffins. Spekteret er stort, og frokostserveringen varer helt til klokken 10.00 på hverdager og til klokken 11.00 på søndager. Hørte jeg brunch? Fra à la carte menyen kan du velge en frekk bloody mary (8 pund) og en raus eggs benedict (4.95 pund).

TILGJENGELIGHET

Da The Grand ble totalrenovert ble det lagt grundig til rette for rullestolbrukere. Det finnes en heis ved inngangspartiet, og det er trappefri adgang til GB1 (fiskerestauranten), Victoria Bar & Lounge og til Spa’et i underetasjen. Videre har hotellet tre såkalte wet rooms (den engelske betegnelsen på at badet har fliser på veggene og muligheter for å dusje uten badekar eller kabinett). Andre rom har lav vask og badekar. Husk å be om dette når du reserverer, slik at hotellet kan sørge for å plassere deg i den delen av hotellet som ikke har korridorer med høydeforskjell.

NØKKELINFO

Adresse: 97-99 King’s Road, Brighton
Pris: Fra 130 pund for et standard dobbeltrom/220 pund for et dobbeltrom med havutsikt.
Frokost: Femstjerners frokost med både à la carte og buffét.
Karakter: 5 gullkofferter
Nett:  www.grandbrighton.co.uk

kofferter_fem