Pressereise

Forrige fredag dro jeg til Stockholm for å sjekke inn på At Six i hjertet av Stockholm. Det er Petter Stordalens nye flaggskiphotell i den svenske hovedstaden, og et sted hvor alt er lagt til rette for at det skal være deilig å være menneske.

Jeg tok Arlanda Express inn til Sentralbanestasjonen, og derfra tar det ti minutter å rusle til hotellet. Jeg gikk via Sergels Torg og Drottninggatan, og svippet innom H&M for å kjøpe make-up-fjerner-servietter. Ingen visste da at Stockholm skulle rammes av lastebilterror en knapp time senere.

Jeg hadde gudskjelov allerede sjekket inn da terroren rammet, og stemningen som senket seg i byen fredag ettermiddag var preget av et alvor jeg håper ingen av oss får oppleve igjen. Det var ikke fullt så deilig å være menneske lenger. Man må jo undre seg over hva som skjer i en verden hvor det ikke lenger er trygt å gjøre helgeshoppingen en fredag ettermiddag, eller hvor en 11 år gammel jente ikke kan avtale å møte moren sin etter skolen.

Dypdykk

Jeg var som sagt i Stockholm for å gjøre et dypdykk på At Six. Men jeg hadde ikke et sekund trodd at jeg ikke skulle forlate hotellet. Dypdykket ble ekstra dypt. Jeg fikk ekstra mange timer på hotellrommet, og gjennom vinduet som gikk fra gulv til tak, hadde jeg panoramautsikt over politiets sperringer, sirener og folk som hurtet avsted. Ingen ville være ute. Ikke jeg heller. Så med svenske nyheter på flatskjermen, holdt jeg fortet i nesten 24 timer.

Cocktail in bed

Hadde omstendighetene vært annerledes hadde jeg definitivt nytt bedre av rommets mange muligheter. Minibaren består for eksempel av en cocktailshaker og en håndfull ingredienser slik at man kan mikse sin egen cocktail i dobbeltsenga om man vil. Jeg kjente ikke helt for det. På det romslige badet står himmelske produkter fra Care of Gerd. Jeg ble nysgjerrig, og måtte spørre. Det viser seg at Care of Gerd er produsert i Jokkmokk, i tjukkeste Lappland. Og Gerd, det er mammaen til søskenparet som produserer de økologiske produktene, helt i tråd med Stordalens naturvennlige profil. I love. Det var her man skulle tatt seg et langt bad, koblet ut, og bare kjent hvor deilig det er å bo på luksushotell for en natt. Men jeg kjente ikke helt for det heller.

Musikk for sjelen

Det som omsider fikk meg til å tvinge tanken bort fra frykten på bakkeplan var hotellets Listening lounge. Jeg har aldri vært borti en Listening lounge før, men kjente meg hjemme med det samme. Jeg har faktisk egentlig alltid ønsket meg en Listening lounge – uten å være klar over det selv – når jeg haster mellom møter, og kjenner at jeg trenger en timeout. På At Six ligger Listenting loungen i femte etasje, innenfor restauranten, i et avlukke med utsikt mot Brunkenbergstorg. Akustikken er perfekt, og lydkvaliteten på skivene som Victor Sanchez snurrer, er som en klokkeklar symfoni av stemmer og instrumenter som treffer trommehinnen uten anstrengelse. Her skal man kunne sitte og prate sammen, med deilig musikk på øret. Aldri for høyt, men samtidig høyt nok til at tonene tar fatt i deg.

Det er bare det at akkurat i dag er det ingen som er i musikkmodus. Ikke så rart. Listening loungen er tom, og Victor hever skuldrene som en beklagelse når han ser at jeg titter inn. -Men jeg kan spille noe for dere, sier han. Jeg har fått besøk av en kompis som har klart å komme seg forbi sperringene rundt hotellet, og vi tror at musikk kan være plasteret vi trenger.

At_Six_06
Victor Sanchez er musikkurator på At Six. Jeg er evig takknemlig for at han spiller for oss selvom Stockholm er i sorg.

Musikken blir vårt plaster, vår flukt og et sted hvor rytmene klarer å overbevise meg om at verden ikke kommer til å gå under allikevel. Nå kunne jeg blitt veldig teknisk og sagt at høyttalerne er spesiallagde i Tokyo, og at Victor er en av Sveriges beste DJ’s. Men jeg sier heller at At Six hever standarden til noe voksent og overbevisende ved å investere i sin Listening lounge. Og sin imponerende kunstsamling. Og sin tipsy afternoon tea (der du serveres gin i tekanne).

Et sted der voksne tas på alvor

Jeg elsker å bli tatt på alvor som voksen, uten å måtte henge på en eller annen klubb med tjueåringer for å høre bra musikk. Dette er stedet hvor ungdommene skulle ønske at de hadde bikket tretti, og hvor alle sanser simultanstimuleres – kunst for øyet, musikk for øret, mat for ganen, en egen designerduft for nesen og perfekte hotellsenger for komforten. Cocktailbaren sørger for at man holder ut lenger enn askepott – uansett alder.

Tusen takk til At Six, for å være min trygge base!

PS: Glem ikke å sjekke At Six på Instagram. De har verdens kuleste konto som er fargekoordinert. Fingerspissestetikk!