Jeg tipper mange vil holde seg i Europa denne sommeren (også), og hva er vel bedre enn å sjekke inn på Airbnb? En smittevernvennlig måte å feriere på, i og med at du unngår overfylte hotellobbyer og frokostsaler. Jeg har håndplukket 10 Airbnb-steder som skriker sommeridyll! Book nå, for disse stedene går unna som varme croissanter.

1 – Airbnb-drøm i Provence

Steinhyttene er bygget rundt bassenget, på grunnen til et slott fra 1500-tallet.

Sjekk inn hos Alison og Costas i Provence! Deres Airbnb ligger 45 minutter unna Avignon, i den lille landsbyen Saint-Victor-la-Coste. Her bor du i en steinhytte som holder høy standard, både når det gjelder komfort og design. Frokosten spiser du ved siden av det klarturkise bassenget, mens Provence kjeler med sansene dine. Kombiner gjerne med et vingårdbesøk (eller to), for her er du i hjertet av vindistriktet Côtes du Rhône. Slurp!

Pris: 2.500 kr per natt i høysesong (minimum 3 netter)

Plass til: 2 personer

Bestill her: Airbnb /cottage i Provence

2 – Villa Almeda, Porto

Villa Almeda er en urban Airbnb-oase i storbyen Porto.

Villa Almeda er en lekker villa som ligger på samme grunn som boutique hotellet Canto del Luz. Villaen passer perfekt for to par, eller en storfamilie. Her bor dere i hjertet av Porto, med muligheten til å lage egen mat, ta en dypp i bassenget eller bare nyte at alt ligger i gåavstand.

Pris: 4.150 kr per natt i høysesong

Plass til: 4 personer + sovesofa i stua

Bestill her: Airbnb /villa i Porto

3 – Airbnb-kupp i Cadiz

Cadiz er en perle av en by! Her kan du nyte byens beste utsikt fra boblebadet.

Cadiz er en av mine spanske favoritter, og denne Airbnb’en er et kupp! Her bor du i hjertet av gamlebyen, og fordelen med denne leiligheten er at den har store uteareal. Perfekt når du vil koble av etter en dag med sightseeing. Leiligheten har to soverom, og er perfekt for to par eller en familie med barn.

>> Les mer om hvorfor jeg ELSKER Cadiz her

Pris: 1.720 kr per natt i høysesong

Plass til: 4 personer

Bestill her: Airbnb / Cadiz

4 – Latterlig billig Airbnb i Genova

Noen ganger trenger man bare en billig & bra base. Genova er et stykke Italia det er verdt å utforske!

Genova er ikke Toscana eller Amalfi. Men tro ikke et sekund at Genova ikke er verdt din tid! Jeg falt umiddelbart for den bratte beliggenheten mellom hav og fjell, samt gamlebyen – der gatene er så smale at det ikke er plass til kjøretøy. Genova er kanskje Italias største havneby, men du finner likevel bøttevis av sjarm og strålende arkitektur. Det er verdt å huske at denne byen var Middelhavets regjerende republikk på 1200-tallet. Blir det varmt, kan du kjøle deg ned på den vesle bystranden Boccadasse. Der vil de pastellfargede husene sende tanken til Cinque Terre, som ligger 1 time med tog lenger øst.

Pris: 800 kr per natt i høysesong

Plass til: 4 personer (leiligheten har et soverom, og en sovesofa i stua)

Bestill her: Airbnb / Genova

5 – Sykt lekkert nær Nice

Saint-Jean-Cap-Ferrat er milliardær-halvøya som stikker ut i Middelhavet mellom Nice og Monaco.

Noen ganger trenger man ferie på øverste hylle, og Airbnb tilbyr alt fra smutthull til villaer som får deg til å gispe. Denne hører til i siste kategori. Ja, det koster, men sjekk bildene… Dette er en designperle!

Denne herligheten koster 7.200 kr per natt, og har plass til 6 gjester.

Egentlig har man alt man trenger i denne villaen. Utsikt, strand, basseng, velutstyrt kjøkken, parkering, wifi, bølgeskvulp… you name it, her får du full pakke. I tillegg ligger sjarmerende Villefranche-sur-Mer i gåavstand. Det var her dronning Sonja i sin tid lærte seg fransk. Flyplassen i Nice ligger en halvtime unna med bil.

Pris: 7.200 kr per natt i høysesong

Plass til: 6 personer (3 soverom)

Bestill her: Airbnb / Cap-Ferrat

6 – Toscana for estetikere

«UMMAMMA» er en Airbnb-leilighet som ligger på Piazza Bonaparte i den lille toscanske landsbyen San Miniato.

Her bor du i en forsiktig restaurert bolig fra 1500-tallet, med to soverom, egen jacuzzi, og fantastiske ute- og innerom. Bueganger i autentisk murstein og antikke møbler setter stemningen. Leonardo da Vincis fødested ligger en halvtimes kjøretur unna, og kunst- og kulturbyen Firenze en knapp time. Dette er en drøm for alle som vil bo autentisk i Toscana!

Pris: 6.000 kr per natt i høysesong (minimum 3 netter)

Plass til: 4 personer (2 soverom)

Bestill her: Airbnb / Toscana

7 – Berusende Bordeaux

Klassisk, fransk leilighet i hjertet av vinbyen Bordeaux.

Kunstnerisk leilighet i den «fine» delen av Bordeaux. Dette er en perfekt base for en stor familie som vil utforske både byen, vingårdene rundt og Atlanterhavskysten, der man blant annet finner Europas høyeste sanddyne Dune du Pilat. Noe for alle!

Pris: 1.500 kr per natt i høysesong

Plass til: 4 personer (2 soverom)

Bestill her: Airbnb / Bordeaux

8 – Airbnb-smutthull i Cornwall

Dette originale steinhuset ligger i en av Corwalls koseligste, små byer: Mousehole.

Har du sett «The Holiday» med Jude Law, Kate Winslet og Cameron Diaz, så vet du hvor idyllisk engelsk landsbyliv kan være. Dette originale steinhuset gir deg en liten og koselig base i ubeskrivelig koselige Mousehole på Cornwalls sørkyst. Uttales «Mjusl«, forresten. Forvent intakte tregulv, tykke vegger og behagelig varme i badegulvet (ingen vegg-til-vegg-tepper i sikte!). To soverom og gåavstand til alle byens serveringssteder.

Pris: 3.300 kr per natt i høysesong

Plass til: 4 personer (2 soverom)

Bestill her: Airbnb / Cornwall

9 – Airbnb-lykke på Kreta

Her får du følelsen av å høre hjemme på vakre Kreta!

Rethymnon er nok min favoritt på Kreta. Gamlebyen er utrolig sjarmerende, og når du sjekker inn i dette huset, kan du slå rot. Et romslig byhus fra Venezias storhetstid på øya, med gåavstand til alle gamlebyens beste spisesteder – og stranden. Dette stedet er perfekt for en stor familie, med to soverom og to bad over to etasjer. Dette huset er også barnevennlig med barneseng, barnebadekar, leker, osv. I bakgården spiser man frokost ved bassenget.

På Casa Atitamo i Rethymnon har du et eget lite basseng i bakgården. Perfekt på varme dager!

Pris: 2.100 kr per natt i høysesong

Plass til: 4 personer (2 soverom)

Bestill her: Airbnb / Cornwall

10 – Toppleilighet i Positano

Skvulp! Umulig å ikke trives på Casa Incanto, midt mellom Positano og Amalfi.

Her får du det beste av to verdener: Egen leilighet med deilig basseng og funksjonelt interiør, samtidig som perlene langs Amalfikysten venter på deg. 600 meter fra huset ligger stranden La Gavitella, et ikon langs denne eksklusive kyststripen. Leiligheten har to soverom og to bad, pluss en sovesofa i stua. Vertskapet bor i leiligheten under, og setter pris på besøk fra hele verden.

Pris: 5.800 kr per natt i høysesong

Plass til: 5 personer (2 soverom + sovesofa i stua)

Bestill her: Airbnb / Cornwall