Velkommen til Hotell Rival!

Det er ingenting den smukke resepsjonisten på Hotel Rival ikke kan hjelpe til med. Tips til kule butikker i området? Ja, visst! Han spør kollegaen sin og lager prikker på kartet. Og forklarer veien på spansk. For fotograf Fran, som bare kan si ett ord på norsk/svensk, nemlig ordet bildetekst, var det toppen. Hadde jeg spurt resepsjonisten om han kunne gå i spagaten på resepsjondisken med en rose i munnen, tror jeg jammen han hadde prøvd. Og han gjør det uten å være smiskende, det er liksom bare sånn han er. Gullkoffert til ham!

Her er Bortebest.nos standarder for hotellanmeldelser

FASILITETER

Vi er på på reportasjejobb i Stockholm. Og allerede nå ser det ut som om det skal bli en smooth jobbweekend på hipster-Södermalm, Stockholm. Litt morsommere å jobbe helg når du bor like komfortabelt som fasjonabelt, synes jeg. Hotellet har en kul cocktailbar, et teater hvor det holdes konserter, en bistro, bakeri og konferansesal. Gjett hvem som står bak? Benny Andersson fra Abba. Vi er selvsagt på alerten og forsøker å få nyss om han er in da house.

ROM

Fran og jeg har hvert vårt standardrom. Rommene er koselig. Myke farger. En søt nalle sitter i stolen. Selv sengetøyet er fint. Tykk og god bomull og deilige skandinaviske dyner og puter. Hvis Kim Jong-un truet med å sende meg i arbeidsleir dersom jeg ikke pirket på noe, så kunne jeg si at det må være vinduet mellom badet og rommet. Åpent bad-løsning er en hotellmote som jeg er like skeptisk til som haremsbukser. Det er en persienne som kan trekkes ned, men du skal være rimelig komfortabel med room maten din for å bo sånn. Men jeg bor alene, så jeg kan se på TV mens jeg gjør det man gjør på bad. Hurra! Og hårføner? Jeg sier bare check. Her er alt på stell.

ADVARSEL: Ikke bo på dette hotellet i New York

INTERNETT

Men hallo, Andersson, hva er det dere tenker på når det gjelder Internett? Det er gratis Wifi til alle gjester på hotellet, men trenger du ekstra båndvidde, så må du betale. SEK 120 kroner koster 20 Mbit per døgn. Det er en tøysepolitikk.  Vi hadde aldri trodd dette om dere. Vi sier bare: Se til Petter Stordalens politikk på feltet. Der er det fri fart og moro til folket.

FROKOST

Vi har en lang arbeidsdag foran oss og frokosten på Rival er fenomenal. Det er grovt brød og masse godt tilbehør. Fran, som bare vil ha kaffe med melk og en muffin, er også happy. Imidlertid koster den i dag, om du ikke har fått det inkludert i romprisen, SEK 175 kroner. Ellevilt.

– Vi kan begge spise treretters lunsj med vin for den prisen i Spania, sier Fran.

Det kan umulig være lett å være spansk turist i Stockholm. Rival sender også frokost til rommene. Gjerne på Elvis-tid, sånn halv seks på ettermiddagen.

TILGJENGELIGHET

Vi vil berømme Rival for å ha tilrettelagt hotellet godt for folk med rullestol. Det er terskelfri adgang og det tilbys rom med bad der du kan flytte dusjveggene og som har støtte på toalettet. Fellesarealene som bar, teater og restaurant er fullt ut tilgjengelige, skjønt det oppfordres til at du sier ifra om hvilke behov du har når du bestiller billett. Teateret er tilrettelagt for hørselshemmede. Rival har også tatt et smart knep på nettsiden sin: her har de lagt ut bilder av fasilitetene. Forbilledlig.

Vi så aldri Benny. Men han slipper hvert fall ikke å bekymre seg for gullkofferter. Av oss får han hele fem. Vi håper han ordner opp i de internett-greiene. Det fortjener dette hotellet.

Her er dommen

kofferter_fem

 

NØKKELINFO OM RIVAL

Adresse: Mariatorget 3, Stockholm
Pris: Fra 1 762 svenske kroner for et økonomirom, standardrom fra  2 041
Frokost: Bra frokost med både sunn og mindre sunn mat. Pris: SEK 175
Karakter: 5 gullkofferter
Nett:  www.rival.se

Foto: FRAN FERNÁNDEZ