sponset opphold

HOBO er ikke som andre hotell

Jeg sover ikke som en dronning. Jeg sover som en diva som har festet halve natten – i hotellets egen lounge – og stupt i seng uten å fjerne sminken. Sånn kan det fort gå på hipsterhotell der det ligger en neongul vannpistol på badet og det serveres frokost til klokken 17.00. FEM!

I resepsjonen dyrkes det koriander og mynte etter hydroponics-prinsippet. Jeg vet, jeg hadde ikke peiling på hva det var jeg heller. Men det er altså det siste innen urban gardening.

Dette er bare tre grunner til at HOBO skiller seg fra andre hotell jeg har overnattet på. HOBO vet å overraske! Og sjarmere. På rommet mitt ligger det en rød konvolutt, og inni ligger det et kort. Her kan du se hva som skjer når jeg åpner det (husk lyd!):

Det er fort gjort å bli litt blazé når det kommer til hotell. Stivede laken og minibarer er selvsagt alltid stas, men til slutt begynner man å savne hjemmefølelsen. Det har HOBO gjort noe med. Belysningen både på rommene og i korridorene er avdempet, slik at man slipper å se stygg ut i ubehagelig lysstoffrørlys.

Hobo_Stockholm_02
Rom for to, med bevegelige lyskastere – kanskje i tilfelle man trenger et selfielys?

De rører meg også med sin omtanke, for de har lagt frem ting jeg kanskje kan komme til å trenge under oppholdet. På veggen henger det en utlånsparaply, en refleks, en håndholdt trommemaskin av typen PO-32 Tonic (høy hipsterfaktor) og over sengegavlen henger det en tegneserie. På nattbordet ligger det en bok, og på en hylle finner jeg mikado – ja, det gode, gamle pinnespillet fra barndommen. Jeg er usikker på om det er trommemaskinen eller mikadoen som er hippest, men hvem bryr seg.

Hobo_Stockholm_01
Verdens hyggeligste resepsjonister!

Det er allikevel først og fremst i fellesområdene at HOBO virkelig skinner. Inngangspartiet, resepsjonen og restauranten glir over i hverandre. Her har de lykkes i å skape en livlig bar og restaurant, som også brukes av stockholmerne selv. Det hviler en berlinsk puls over hele hotellet, og det er ingen tvil om at gjestene trives. Akkurat som med nabohotellet At Six, er HOBO skapt for å henge i de offentlige rommene – eller spaces – som høres mye hippere ut. Det er definitivt ikke et typisk bare-sove-hotell.

Les om oppholdet mitt på At Six her

INTERNETT

«We get it. We know that you need wifi like you need air.» Mer er det ikke å si om den saken. Nettet på HOBO fungerer som en kule, og det er gratis.

ROM

HOBO har 201 rom, og de er funksjonelle, trendy og komfortable. Stort dusjhode og stilig innredning setter standarden. Jeg lette litt etter en garderobe, men skjønte raskt at her er det åpen hylle-løsning som gjelder. Jeg bodde på et superior-rom med utsikt over Brunkebergstorg, men du kan også skalere opp til en suite eller ned til en vindusløs Hobo Sleeper.

RENHOLD

Jeg er nok litt gammeldags når det kommer til renhold, og liker at rommet mitt ser fresht ut hver dag. På HOBO velger man selv når rommet skal vaskes.

OPPMERKSOMHET

Jeg har ikke møtt like hyggelige resepsjonister siden jeg bodde på pensjonat i Hellas som tenåring. Unge, hyggelige jenter og gutter gjør alt for at du skal ha en bra dag!

FROKOST

«Da Petter (Stordalen) kom inn og så frokosten første gang, fikk han helt bakoversveis«, forteller hotelldirektør Mattias Stengl. Stordalen, som eier hotellet, lurte nemlig veldig på hvor den tradisjonelle bufféten var. I stedetfor finner du et utvalg ferske juicer, smoothier, puddinger, sandwicher og frukt, i tillegg til kaffe og te etter ønske. Det ser ikke ut til at noen savner bønnene og toasten når jeg er der, og HOBO har lykkes 100% i å tilby samme frokost som unge voksne lager hjemme hos seg selv. Bare enda bedre!

TILGJENGELIGHET

Hvis ikke HOBO hadde vært rullestolvennlig så hadde jeg satt chiapuddingen i halsen. Et så moderne og omtenksomt hotell har selvsagt lagt til rette for at også rullestolbrukere skal trives. 10% av alle rommene er handicapvennlige.

HER ER DOMMEN

Et lekent, omtenksomt og nytenkende hotell. Glem alt du kan fra hotellverdenen fra før, her vil du overraskes og sjarmeres. HOBO får fem velfortjente gullkofferter av seks mulige.

Hotellets egen hjemmeside

kofferter_fem