Mer g enn t

Buenos dias, sier den blide resepsjonisten. Det er lyst og hyggelig her, med grått marmorgulv og hvite sofaer, og vi ser fort at de andre gjestene ligner på oss: Storbyfolk med sansen for å nyte mest mulig på kortest mulig tid.

Så fort innsjekkingen er unnagjort – det går gudskjelov kjapt – må vi spørre om det vi gleder oss aller mest til: takterrassen. Hotellet har nemlig takterrasse med 360-gradersutsikt over havet, den nye marinaen, byens majestetiske katedral og det store pariserhjulet som pryder havnen.

Hopp i poolen!

Vi rekker så vidt innom rommet vårt for å skifte til badeklær, før vi tar heisen rett opp i 8. etasje. Der venter takterasseidyllen. Ikke overpretensiøs slik takterrasser ofte er. Her er det et lite, turkist basseng der vi kjøler oss ned (ingen olympiske lengder), deilige loungestoler og håndklær til alle gjestene. Også er det en bar. Reisefølget bestemmer seg for at det er på tide med en drink, selvom sola såvidt har passert zenith.

-Hva vil du ha? sier han.

-En g&t! Det føles akkurat passe dekadent ettersom klokka såvidt har passert lunsj.

Han kommer tilbake med en drink som har mer G enn T. Det er tydeligvis spanske øyemål som gjelder, og ikke centiliterbegerene de opererer med hjemme.

Vi har tre netter her. God nok tid til å bli kjent med byen – og hotellet. Her er dommen:

(Og for deg som ikke er kjent med hotelltestene våre, så foregår de slik: Vi deler ut gullkofferter. Les mer her >>

INTERNETT

Joda, wifi’en funker fra første sekund. Til og med på taket. Er det noen sak, selfies’ene fyker rett ut på Instagram!

ROM

malaga_hotell_molina_lario_rom

Jeg er ikke så hårføneravhengig som Inga, så jeg testet ikke den. Jeg er mer opptatt av dusjsåpe, en god bodylotion og andre duppeditter i toalettsakene, og her må jeg si at Molina Lario innfridde.  Dessuten hadde de både te og kaffe på rommet, og sånt får pluss i boka fra meg. Alle rom har morgenkåpe og tøfler, så etter dusjen er det bare å tasse rundt og late som om du er hjemme. Rommene er holdt i lyse, delikate farger, sengene er brede og komfortable, og de har putemeny hvis du er av det sære slaget. Gullkoffert.

RENHOLD

Spotless overalt. Til og med på takterrassen der folk bader og dusjer dagen lang.

OPPMERKSOMHET

Små detaljer sørger for at vi har det bra overalt. De smiler i resepsjonen, og lydisoleringen er god. Vi hører ikke et pip fra naborommet, og satser på at de ikke hørte oss heller.

malaga_hotell_molina_lario_mat
Maten på Cafe de Bolsa er akkurat like god som den ser ut.

Den ene dagen spiser vi lunsj på hotellets restaurant Cafe de Bolsa, og det var overraskende godt. Kokken Marcos Granados tilberder nydelige menyer på ukedagene. Den store koster 19 euro og består av tre retter, den litt lettere varianten koster 12 euro, og består av to retter. Vin, øl eller mineralvann er inkludert. Allikevel mangler hotellet glasuren som skal til for å få full uttelling. Det er for eksempel ingen som hjelper oss med kofferten. Just saying.

FROKOST

malaga_hotell_molina_lario
Godt utvalg av kaffe og te under frokosten.

Røkelaks, serranoskinke, egg tilberedt etter eget ønske, yoghurt, pannekaker, oppskåret frukt, bakevarer, brød i alle nyanser av brunt, ja, kort sagt – alt du måtte ønske! Her får du garantert en god start på dagen, og hvis du vil, kan du bestille frokost på rommet for en liten service charge.

TILGJENGELIGHET

Hotellet som ble bygd i 2006 har fem rom som er spesielt tilpasset rullestolbrukere. Her er dørene ekstra brede, rommet er større, skrivebordet er plassert lavere og badene er spesialtilpasset. Hotellet tilbyr også å hente rullestolbrukere på flyplassen i egnet transport. Det er derimot ikke mulig for rullestolbrukere å bade i bassenget på takterrassen, og det synes vi de skulle ha tenkt på.

Hotellet ligger i gåavstand til alt av barer og restauranter i den gamle, koselige delen av Malaga. Den nye marinaen med Pompidou-senteret er også bare en kort rusletur unna.

Sjekk ut hvor mange gullkofferter Hotel Me i London fikk»» 

NØKKELINFO

Adresse: Calle Molina Lario 20, Malaga. Her er du midt i Malagas gamleby, med alt du kan ønske deg innen et kvarters radius.
Pris fra: 132 euro
Full pakke: Bestiller du «Experiencia»-pakken får du overnatting, frokost, lunsj eller middag i hotellrestauranten, en drink på takterrassen og en liten overraskelse på rommet for 216 euro (pris for to personer).
Karakter: Bortebest.no gir Molina Lario fem gullkofferter. Dette hotellet passer bra både for voksne og barnefamilier, selvom vi anbefaler barna å ikke ta bomben i det vesle bassenget.
Nett: Hotel Molina Lario

Her er dommen

[usr 5]

 

Vibeke tipser: Sånn makser du 24 timer i Malaga!

borticon