Oppholdet ble dekket av Visit Miami

The Biltmore har rukket å bli nitti år gammelt. Men er det slitent og avleggs, eller har det tålt tidens tann?

Vi dro for å sjekke.

Stivpyntede piker springer rundt meg i resepsjonen på Biltmore Hotel. Det rusjer i prinsessekjoler, og småstressede mødre passer på at tiaraene ikke ender opp på halv tolv i de stive frisørlokkene. Jeg trodde først det var bryllup, men så forklarer resepsjonisten meg at det er «Quinceañera». Quince betyr femten på spansk, og i de latinamerikanske landene er det en symbolsk bursdag i en jentes liv som markerer at hun nå er kvinne.

Miami_Biltmore_01
Lyst og hyggelig, men ikke topp moderne.

The Biltmore for fiffen

På The Biltmore Hotel feirer de bemidlede sin quinceañera. Det koster flesk så klart, men til gjengjeld får de bilder fra den store dagen med et av Miamis mest ikoniske hotell som kulisse. The Biltmore har selvsagt sett alt tusen ganger før, og tar konfettien, gaveposene fra Tiffanys og duften av stiv marengskake med absolutt ro. Her har tross alt Ginger Rogers foxtrottet, Judy Garland nippet til champagne, Al Capone gjemt seg for myndighetene og President Roosevelt feriert, så en quinceañera er bare nok en begivenhet som føyer seg pent inn i rekken av gallaball for fiffen.

Miami_Biltmore_11
Tårnet er en replika av Sevillas La Giralda.

Tarzan og Esther (og meg)

Men det var de akvatiske showene som virkelig plasserte The Biltmore på stjernekartet. Johnny Weissmuller som spilte Tarzan i tolv filmer og oppfant selveste Tarzan-brølet, var svømmeinstruktør på The Biltmore. Jeg er litt mer svømmende hund enn Esther Williams, havfruen fra Hollywood, som kastet glans over bassenget med  sine spektakulære aquamusicals. Men sammenlignet med gjengen med pensjonister som har bassengpilates klokka 10.00, så er jeg reneste delfinen. Og uansett så føles det eksklusivt å kjøle seg ned i et av Statenes aller største basseng.

Biltmore anno 2016

Førsteinntrykk

Biltmore ruver fortsatt i landskapet, både fysisk og historisk. Det høye tårnet er bygd som en kopi av La Giralda-katedralen i Sevilla er det første jeg får øye på når vi nærmer oss byen Coral Gables. Vi er en halvtime unna sentrum av Miami, og de palmeomkransede avenyene og luftige plenene røper at dette både er velstående og litt utenfor «der det skjer». Faktisk er The Biltmore en destinasjon i seg selv, som passer best for deg som bare vil ha litt byliv innimellom. Sa jeg at Michelinstjernekokken Gregory Pugin kokkelerer on location?

Fasiliteter

18-hulls golfbane og spa på samme hotell betyr i praksis at både herrene og fruene får sine behov dekket. I tillegg finnes det over hundre treningstimer per uke, som spenner fra yoga og pilates til trx-trening, spinning og bootcamp. Det er også mulig å delta på et matlagingskurs for sunn mat. Alle gjestene har fri tilgang på det enorme bassenget, så klart, og du har to restauranter å velge mellom. Fancy Palme d’Or, eller mer avslappede Fontana. Skulle det bli kjedelig, koster det omtrent 25 dollar å ta taxi til South Beach, som aldri sover. Hotellet er, ganske uventet, barnevennlig med egne golfprogram og matlagingskurs for de minste. Gullkoffert i og med at jeg er glad i trene i ferien. Er du ikke det, vil du kanskje kjede deg litt.

Rom

Det er en stund siden rommene på The Biltmore fant veien inn i et interiørmagasin, men hva gjør vel det? De 275 rommene (inkludert 130 suiter) er romslige, godt utstyrte, og har alle vakker utsikt. Enten mot byen eller mot bassenget. Her henger føneren i en pose bak badedøra, og i garderoben finner du strykebrett, kleshengere og deilige frottébadekåper. Hvilke andre behov kan dukke opp? Jo det skal jeg fortelle deg. For i minibaren ligger det en «romantic kit» med alt du trenger for en runde hanky panky med kjæresten. Det er godt den lille pakken er diskret og ligger høyt i hyllen slik at nysgjerrige barn slipper å stille spørsmål. Gullkoffert utdeles.

Internett

Gratis internett. We like! Det er ikke det kjappeste nettet vi har opplevd, så her bør det en oppgradering til. Men enn så lenge, så gir jeg dem en gullkoffert for velviljen.

Frokost

Altså, her finner du de største frokostporsjonene jeg noensinne har sett. Jeg bestilte bagel med røkelaks, kremost og kapers den ene dagen, og klarte å sette til livs 1/3 av tallerkenen. Dag to gikk jeg for en hjemmelaget granola med yoghurt, og porsjonen så nesten urørt ut da jeg var ferdig. Smaken er fantastisk, og hele opplevelsen er en særdeles hyggelig start på dagen i og med at du sitter i hotellets patio med rislende vann og grønne planter. Nesten som å være i Spania. Gullkoffert, så klart!

Tilgjengelighet

Det finnes bare en håndfull rom som er tilrettelagt for rullestolbrukere. Husk derfor å be om det når du reserverer. Gullkoffert.

Minus

Det er fort gjort å føle seg litt isolert, ettersom Coral Gables ligger et stykke fra andre sentrale deler av Miami. Men hvis du ønsker å tilbringe mye tid på selve hotellet, så blir det ikke bedre. Historiens sus puster deg i nakken, og setter en ekstra spiss på oppholdet.

NØKKELINFO OM THE BILTMORE HOTEL

Adresse: 1200 Anastasia Avenue, Coral Gables, Miami
Pris: Fra 269 dollar for et dobbeltrom, uten frokost.
Frokost: Femstjerners frokost med både à la carte og buffét.
Karakter: 5 gullkofferter
Nettwww.biltmorehotel.com

kofferter_fem