I 2015 reiste jeg til Zanzibar, Madrid, Kypros, Kreta, Danmark, nord-Italia, Thailand, Australia og Uganda, samt cruiset i Middelhavet to ganger. Til sammen utgjør det drøye 90 reisedøgn, og opplevelser jeg aldri ville ha vært foruten. Det har uten tvil vært flere gode opplevelser enn dårlige. I dag skal jeg dele øyblikkene som var virkelig gullkantede, og i morgen får dere vite hvilke som kvalifiserer til bunnplassering.

FEM BESTE OPPLEVELSER

# 1 – Min nye bestevenn Scotty

Da jeg reiste til Australia i november, sto et møte med kenguruer øverst på ønskelisten min. Men ettersom reisen vår startet midt i hjertet av Australia, i det tørreste, goldeste landskapet jeg noensinne har opplevd, så vi ikke mange kenguruer de første dagene. Faktisk så vi ingen. For selv kenguruen orker ikke de harde forholdende i ‘det røde hjertet’ som er kjent for monolittsteinen Uluru. Men så fort vi landet på dyreøya Kangaroo Island, ante jeg håp. Guiden vår, Craig Wickham, forsikret meg om at jeg ville se en kenguru innen de neste 3 minuttene, og han holdt hva han lovet. Hjemme hos seg, hengende i en håndveske på kjøkkendøra, introduserte han meg for Scotty. En knøttliten wallabyunge som han hadde reddet ut av pungen til moren da han fant henne påkjørt noen måneder tidligere. Jeg falt pladask! Skjønne Scotty har en egen Facebook-side der Craig oppdaterer underveis i prosessen mot å sette Scotty tilbake i naturen. Se & smelt!

Australia
Tittei! Lille Scotty bor i en veske hjemme hos guiden Craig Wickham på Kangaroo Island.

# 2 – Familieferie

Jeg reiser mye alene med jobben, så når jeg er så heldig å kunne reise med familien, synes jeg det er ekstra stas. Det synes barna og, for de er nok ganske lei av å se meg pakke kofferten og komme tilbake med spennende historier som de ikke har fått vært med på. I 2015 reiste vi sammen som familie på tre reiser: På cruise i mai, til Legoland i august og nå helt på tampen av året, til Uganda på safaritur. Disse reisene er alle helt spesielle eventyr for meg, ettersom det ikke finnes noe jeg liker bedre enn å se barna mine oppleve den store, spennende verdenen vi lever i.

familie
Reisene med familien er alltid de aller beste.

# 3 – Gondollykke

Jeg blir aldri lei av å duve rundt i Venezia i en gondol. Og jeg snakker ikke om hvilken som helst gondol. Etter å ha intervjuet Venezias første kvinnelige gondoliera i forbindelse med jobb for flere år siden, har vi holdt kontakten. Hennes gondol, Pegasus, er det mest magiske stedet i hele Venezia! Alexandras kunnskap om byens broer og kanaler imponerer meg alltid, og jeg reiser alltid derfra med et ønske om å komme snart tilbake. I september var jeg så heldig å få med meg Mia Gundersen ombord i Pegasus. Snakk om duvende lykke!

Gondol_favoritt_2015
Den som sier at Venezia er en turistfelle, har aldri sittet slik og latt seg beruse av livet.

# 4 – Strak ut nytelse

Jeg har i løpet av reisejournalistkarrieren vært på mer enn en håndfull cruise. Det er tross alt en stadig økende ferieform blant nordmenn. Men cruiset jeg var så heldig å oppleve i august er selveste rosinen i cruisepølsa. Skipet heter Sea Dream, og er eid av Atle Brynestad. Det tilhører luksusklassen, og rederiets motto er ‘It’s yachting, not cruising’. Jeg reiste med min gode venninne Merete, og vi måtte virkelig streve for å ikke gjøre familiene våre hjemme altfor misunnelige med all susen og dusen vi boltret oss i. På Sea Dream er alt – ALT – inkludert (bortsett fra spabehandlinger), og kvaliteten er virkelig førsteklasses. Billig er det selvsagt ikke (fra 20.000 kroner per person, pluss flyreise), men du verden, for en fantastisk måte å virkelig koble av fra hverdagen!

SeaDream
Hi, hi, hi, håper ikke familiene våre der hjemme ser hvor ufattelig bra vi har det!

# 5 – Terapi for sjelen 

Kombinasjonen av barn, familie, mange reisedøgn og egen business gir meg innimellom grå hår. Derfor var reisen min til Thailand i oktober en god investering i egen helse. Følelsen av å komme til et sted som bare vil deg vel, overveldet meg fra det sekundet jeg sjekket inn på Kamalaya på øya Koh Samui. Her må du ikke gjøre noenting, men blir tatt hånd om av dyktige personer som er trygge på hvert sitt felt. De oppmuntrer, veileder, ser deg og lar deg bestemme takten selv, uansett om du vil fordype deg i yoga, ta en detox eller gå ned i vekt. De har et eget program som heter ‘Embrace change’, og her får du oppfølging når det gjelder store veivalg i livet. Jeg ble overrasket over å se hvor mange kvinner i førtiårene som reiste hit alene, og konkluderte med at dette er en perfekt arena for den kvinnelige midtlivskrisen.

Kamalaya_05
Ta, tam! Så fornøyd med å lære noe nytt.