[dropcap letter=»I»] jula legger mange ut på reise. De reiser til Kanariøyene og til Thailand. Gjerne sammen med barn og besteforeldre. Folk koser seg i basseng og på strand, spiser godt uten å krangle hvem som skal ta oppvasken og kanskje man også tar seg en ridetur på en elefant, om det nå skulle dukke opp en. Vibeke skriver i denne posten at juleferien for henne byr på både ekstra fridager som gir henne kvalitetstid med barna.  Charterselskapet Ving, Apollo og Star Tour sender tusenvis av nordmenn på reise i jula. Dette snakket vi om på God morgen, Norge i dag tidlig.

Se innslaget her: http://sumo.tv2.no/programmer/julefeiring-i-utlandet-993390.html

Men det er ikke bare familier som legger ut på tur. Carpe Diem lager gruppereiser for folk som av ulike grunner reiser alene. De tilbyr spennende reiser med opplevelser, god mat og drikke og masse morsomme aktiviteter, over hele verden. I julen har de reiser til blant annet Roma, Kypros og Sri Lanka. Flere av reisene er utsolgte, men det er fortsatt mulig å få kjøpt en reise, forutsatt at du reiser alene.

Annerledes jul er ok!

[dropcap letter=»E»]r det slutt på jula? Nei, langt i fra. Den har blitt litt annerledes. Og det er slett ikke mindre julestemning ute i verden enn hva det er på Toten (ikke et vondt ord om Toten). Vil du reise charter, så bør du vite at mange hoteller skaper julestemning og lager julemat, ja, selv også i buddhistiske Thailand, hvor folk jobber både 24. og 25. desember. Velger du deg katolske Roma eller Latin-Amerika, vil du se at julefesten er en viktig høytid. I Roma er det stor stemning og julekrybbene i kirkene er nydelige.

Salsa om ribbe

Du må kanskje reservere bord hvis du skal spise på restaurant på de store juledagene, men ellers er mye åpent, og det er ikke så stor trengsel i byen som om sommeren. I Latin-Amerika står kirken sterkt og også her finner du flotte krybber som folk har lagt ned mye arbeid i. I tillegg sørger sol og varme for at nissene trekker ut på gaten og danser salsa. Ribbe får du også, og det finnes også mange salsalåter som handler om hvor godt det er med ribbe og svor. Det er helt sant! Her i Bortebest.no slår vi fast at borte faktisk er best, for snart reiser halvparten av oss til Uganda på jungelekspedisjon!

Skal du reise bort i julen?

Bortebest.no snakker om cruise på God morgen, Norge