Sminkepost fra en globetrotter uten speil

Denne sminkeposten viser hvordan du sminker deg på frihånd - uten speil.

Alle blogger med respekt for seg selv har en sminkepost. Men hva gjør en sminkeavhengig reisejournalist når teltet ikke har speil? Sminker seg uten, vel.

På den tre uker lange reisen vår gjennom Uganda har vi sovet på ti ulike hotell. De fleste tilhørte kjeden Nature Lodges, som alle er små etablissement der naturen er største attraksjon. Noen av hotellene var i nydelig boutiqekvalitet med designsenger og brettekanter i sengetøyet. Andre var så spartanske at det ikke fantes speil på veggen.

Rom uten speil

Bush Lodge i Queen Elizabeth National Park utpekte seg som den mest primitive overnattingen med plastbøttetoalett, utendørs dusj og husgekkoer i taket. Ikke helt min cup of tea, men jeg overlevde (såvidt) i to netter. Det er mulig speil er overflødig på et slikt sted. Man skal liksom sitte og beundre vakre Lake Edward, le med hyenene og fryde seg over flodhestenes dype grynt. Alt dette er vel og bra, men har de tenkt på at det går an å like safari og naturopplevelser og samtidig trenge sminke? Hver dag.

Sminkepost

Vi reiste rundt i Uganda i drøye tre uker med egen firehjulstrekker som vi leide av Roadtrip Uganda. Lurer du på om dette er noe for deg, bør du sjekke ut ‘Er du en Roadtripper?’

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Treningsreise med Kari Jaquesson

Hvordan er det egentlig på disse treningsreisene? Må man være i god...
Les mer

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.