Søndag 29. januar – Du trodde vel ikke vi hadde glemt å fylle på med gode reisenyheter i dag? Neida! Vi ble bare sittende og beundre Dronestagram litt for lenge… mer om det lenger ned. God søndag!

Gladnyhet fra Netflix

Netflix
Så enkelt er det å ta med favorittserien på reise.

Netflix-abonnenter kan klappe i hendene og glede seg til å se sin favorittserie på reisen, nå også uten internett/wifi. Det betyr at du kan laste ned det du vil se (ved å klikke på «download»-knappen) på mobilen eller nettbrettet ditt. Husk bare på å starte nedlastningen i god tid før avreise, for det er store filer som det tar tid å laste ned.


Dubrovnik tar grep mot masseturisme

Vi har tidligere skrevet om hvordan det oppleves når byer nesten drukner i turister: For mange turister i Barcelona?

Dubrovnik
Dubrovniks vakre gamleby blir nedrent av Game of Thrones-fans. Nå har borgermesteren innført besøksbegrensninger.

I følge Lonely Planet har UNESCO og borgemester Andro Vlahušić nylig lagt føringer på at maks. 8.000 turister skal få lov å oppholde seg i Dubrovniks gamleby samtidig. Dette for å verne om byens unike arkitektur. Det har blitt satt opp overvåkningskamera ved byens fem inngangsportaler, og når 8.000 besøkende har passert, vil ikke flere slippes inn.

Dette er et smart grep, synes vi i Bortebest. Og vi håper og tror det samme kommer til å skje på mange turisttunge steder rundt omkring i verden.


Dronestagram

Dronestagram
Dronestagrammer Ulysses Padilha viser oss Copacabana fra et uvanlig perspektiv.

Du har helt sikkert hørt om Instagram, men hva med Dronestagram? Her kan brukere fra hele verden legge inn bilder tatt med droner, og resultatene er svimlende vakre, overraskende og fascinerende. Vi ble sittende i timesvis å måpe! Nå har vi lyst på både dronekamera og jorden-rundt-billett, sånn at vi får opplevd den vakre planeten vår i nytt perspektiv!