Er du en roadtripper?

image
Venstrekjøring, automatgir og firehjulstrekk er mer enn nok å lære seg - for meg ihvertfall...
Jeg er den i familien som alltid stemmer nei til bilferie. Men etter tre uker med firehjulstrekker gjennom Uganda må jeg innrømme at gjørmehull i hårnålssvinger kiler deilig i magen.
Tut og kjør i Uganda!

Planen var denne: dra til Afrika og se ville dyr på så tett hold som mulig. Men når mannen din er allergisk mot alt som lukter av tilrettelagt ferie, så går det ikke an å la andre kjøre oss rundt. Derfor endte det det med at vi leide en heftig firehjulstrekker som vi humpet rundt i Uganda med i drøye tre uker.

Uganda kalles også Afrikas perle, og det var mye takket være den inspirerende websiden til Roadtrip Uganda at vi valgte denne destinasjonen.

3 gode grunner til å velge en bilferie/safari i Uganda:

  1. Budsjettvennlige priser.
  2. Muligheten til å krysse landegrenser med bilen, i tilfelle man plutselig blir sulten på Rwanda, Tanzania eller Sudan (for de ekstra eventyrlystne).
  3. Roadtrip Uganda tilbyr assistanse underveis, og har mekanikere i flere av Ugandas største byer.

Nå skal det sies at man MÅ ikke kjøre selv. De aller fleste velger bil med sjåfør. Jeg skal ikke lyve og late som om jeg til enhver tid hadde is i magen på turen. Noen ganger turte jeg knapt å åpne øynene når vi kjørte gjennom savannegress høyere enn bilen. Hva skjulte seg i gresset? En løve? En sump? En termittue? Andre ganger angret jeg kraftig på at jeg ikke tok med sports-BH på turen. Det ristet så latterlig mye på gjørmeveiene at det som allerede henger, definitivt henger lavere nå.

Men som dere vet, et bilde sier mer enn tusen ord, og jeg er overbevist om at videosnutten ovenfor sier mer om roadtrip’en vår enn om jeg fortsetter å skrive. Har dere konkrete spørsmål rundt reisen, så fyr for all del løs i kommentarfeltet!

Sjekk også Bortebests unike sminkepost, fra teltet i Uganda, uten speil.

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Kinsale – Irlands matmekka

Pottitøya Irland har glimret med sitt fravær på gourmetkartet, men drar du...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *