/inneholder annonselenker/

Jeg kimser på ingen måte av hverdagsromantikken over tomatsuppe på en tirsdag i februar. Men samtidig må jeg innrømme at etter mange års ekteskap, så sier jeg definitivt ikke nei takk til en reise der jeg kan begrave tærne i sanden og høre lyden av havet mens solen går ned. Jeg er ganske enkel sånn. Hva med å ta en timeout fra vinteren med en spontan og eksotisk kjæresteferie? Det er jo tross alt Valentinesdagen den 14. februar.

Dyrk kjærligheten i en hengekøye
Kjærlighetsferie, ja takk!

4 reisemål skapt for romantikk

Akkurat nå har Qatar Airways et knalltilbud der reisefølget reiser til sterkt redusert pris. Reisen må bestilles før den 28. januar, og du kan få tak i tur/retur-billetter helt ned i 4.499 kroner. Merk: Må bestilles for to personer, men om du heller vil reise med noen andre enn kjæresten, så kan du selvsagt fortsatt slå til på tilbudet. Hva med en mor-datter-tur? Venninnetur? Eller søskentur? Jeg elsker muligheten til å skreddersy reisen selv, med utgangspunkt i en skikkelig god deal på flybilletten.

1 – Bali – vill, vakker og våt

Bali har noe for alle, enten du liker actionferie, hotelluksus eller store naturopplevelser.

Du husker sikkert filmen Eat, Pray, Love med Julia Roberts? Kjærlighetsdelen av filmen ble lagt til Bali, og det skjønner jeg godt. Da jeg var på Bali drev jeg dank på strendene i Seminyak, gjenfant balansen i yogabyen Ubud og tok et spennende matkurs ved foten av øyas mektige vulkan Mount Agung. Jeg testet også ulike typer massasjer, som fantastisk Dansende Fingre-massasje, elendig strandmassasje og underlig underlivsmassasje. Dette er en øy som aldri blir kjedelig, og hvor det virkelig er massevis å finne på utover å nyte soling, bading og behagelige hoteller.

Bali_Ubud_03
Bali er deilig!

2 – Krabi – slaraffenliv og øyhopping

Blir det noensinne feil å sippe til en kokosnøtt med sand mellom tærne? Neppe! Her er jeg på en av øyene utenfor Krabi som heter Koh Mook.

Der Phuket byr på neonskilt og hotell fulle av (fulle) russere, har Krabi en langt lavere puls. Hit reiser øyhopperne, klatrerne og dykkerne. Krabi er velsignet med godt vær og lite regn helt frem til april, når regntiden starter.

Her er min guide til «skjærgården» utenfor Krabi

Thailand_for_barn_06
Mindfulness skjer av seg selv i omgivelsene på Koh Kradan.

3 – Mauritius – luksus til fornuftig pris

Mauritius er kjent for sine lekre femstjernershotell, men er rimeligere enn andre øyer i Det Indiske hav.

Mauritius trekkes ofte frem som en typisk destinasjon for bryllupsreiser, så det mangler ikke på romantiske settinger her. Tenk turkist hav, hvit sand, blafrende palmer og luksuriøse hotell. Fordelen med Mauritius sammenlignet med andre øyperler i Det Indiske hav er at det finnes mye å se og finne på, også utenfor hotellets gjerder. Jeg opplevde øya som både trygg og spennende, vakker og interessant.

Gå ikke glipp av denne klippen på Mauritius!

En annen fordel er at prisnivået er mer sympatisk på Mauritius enn på Maldivene.

Mauritius_dodo_06
Sørgeklippen på Mauritius.

4 – Zanzibar – Mye mer enn strandliv

Som du sikkert har skjønt, er jeg mest glad i øyer der man kan gjøre mer enn å ligge på en strand dagen lang. Jeg kjeder meg etter en dag i solen, og det er en av grunnene til at jeg liker Zanzibar så godt. Stonetown, folkens, er definitivt en av Afrikas mest spennende byer! Den er selvsagt på UNESCOs verdensarvliste, og du merker hvorfor med en gang du setter fot i hovedstaden på krydderøya. De imponerende dørene, utrustet med enorme pigger for å holde villdyr unna. Det glassklare havet, Freddie Mercury’s fotspor (ja, han kom fra Zanzibar), den himmelske sjømaten og de trange smugene med spennende butikker.

Strand Zanzibar
Meningen med livet slår i mot meg på Zanzibars strender.

Overalt dufter det av kardemomme og pepper, kanel og anis. De beste strendene ligger på motsatt side av øya, og der finner du også de fleste resortene. Men gå for all del ikke glipp av et dypdykk i Stonetown!

Håper dette fristet deg til å kaste deg på en eksotisk tur med en du er ekstra glad i!

Og husk, bruker du lenken til QATARS VALENTINESKAMPANJE, så får du en ekstra god deal på flybillettene. Qatar flyr to ganger daglig fra Oslo til Doha. Derfra er det direkteforbindelser til alle destinasjonene på denne lista.