I og med at «nudist« er et av våre mest populære søkeord her på Bortebest, så vil vi gjerne parere interessen med en guide over de diggeste strendene hvor du lar alt henge.

Jeg bor på Spanias sørkyst, midt mellom Middelhavet og Atlanterhavet. Atlanterhavskysten er langt villere, vakrere og også mer avkledd. Her finner du noen av Spanias aller lekreste strender, og mange egner seg for deg som trives best med sand i… ja, du vet hvor.

HUSK!

Nudistdelen av strendene ofte ligger litt bortenfor hovedtråkket, så vent gjerne med å vrenge av deg klærne til du ser likesinnede.

Felles for så og si alle strendene er at du bør ta med nok niste og drikke ettersom det sjelden er barer i nærheten (nudiststranden i Barcelona er et hederlig unntak).


Mine favoritter

Caños de Meca – Et skikkelig hippiested som var filmskaperen Pedro Almodovars sommerparadis i sin tid. Vi er på Cadizkysten, så forvent litt vind i håret innimellom. Men hva gjør vel det når omgivelsene innbyr til total avslapping.

Nudisme_Cadiz
Caños de Meca: En sommer uten skille!

Bolonia</span– En av Lyskystens aller vakreste avkroker. Ikke bare fordi stranda er perfekt med masse plass, men også fordi det ligger store romerske ruiner er. Vakkert, vakkert, vakkert!

Nudisme_bolonia
Så urørt og vakker er Bolonia i Cadiz-regionen.

Cala de Media Luna– Ligger i naturreservatet Cabo de Gata utenfor Almeria, og har en herlig hippiestemning. Så og si alle strendene i naturreservatet har høy toleranseterskel for nudisme, og her føles det smakfullt og så naturlig at jeg også testet.

Nudisme_03_Cabodegata
Media Luna er et sånt sted kreative sjeler søker seg til for å chille i nettoen.

 

Playa Mar Bella– I selveste Barcelona kan du også nyte elementene uten å måtte kle på deg. Dette er en bystrand, så forvent digge barer, aktiviteter og solsenger. Du vil ikke være alene om nakenheten her, men det er en såkalt mixed beach, så ikke forvent absolutt nudisme.

Nudisme_Mar_Bella_Barcelona
Mar Bella i Barcelona, er noe helt annet enn Marbella i Andalucia. Foto: Barcelonaturisme

Nudist på Balearene

Mallorca– Stranden «Es Caragol» (tenk på Colargol, så husker du det), ligger på Mallorcas sørspiss. Du kommer hit til fots fra fyrtårnet Ses Salines som ligger to kilometer unna. Belønningen er vel verdt strevet, for stranda er spektakulær og vannet klarturkist.

Nudisme_Es caragol
Es Caragol på Mallorca i all sin prakt.

Menorca– Øyas største strand heter Son Bou, og ligger midt på øyas sørkyst. Lengst øst på denne stranda ligger nudistsonen. Forvent glassklart hav og myk, gylden sand.

son bou
Son Bou er Menorcas mest populære strand, også for nudister.

Ses Illetes ligger på Formentera, som er Ibizas lillesøster. Her finner du deilig stemning som innbyr til å kle av seg, legge seg ned i den hvite sanda og nyte livet. PS: Dette regnes av mange som en av verdens aller vakreste strender!

Nudisme_Ses_Illetes_Formentera
Ses Illetes er nesten som Karibien, men i Europa.

Nudist på Kanariøyene

Maspalomas, Gran Canaria– Gran Canaria er kjent for sine familievennlige destinasjoner, og er kanskje ikke det første stedet du tenker på for nudisme. Men Maspalomassanddynene er perfekte for deg som vil sole deg og bade naken. Her finner du diskrét lommer mellom dynene der du føler deg ganske privat selvom det er mange mennesker på stranda. Husk å pakke med deg nok niste og drikke til hele dagen, for det er langt til nærmeste bar.

Les mer om da jeg besøkte Maspalomas (uten å kaste klærne, vel og merke)

Corralejo, Fuerteventura</span– Fuerteventura er den Kanariøya med de aller vakreste strendene, og akkurat som på Gran Canaria, er det sanddynene som tiltrekker seg nudistbading.

Fuerteventura_strand_07
I Corralejo finner du både påkledde og avkledde turister.

Her sjekker du inn uten klær

Jeg skal ærlig innrømme at et nudisthotell blir hakket for nakent og rart for meg, men her er allikevel et 4 tips til hvor du kan sjekke inn uten koffert ettersom klær ikke er nødvendig (en sannhet med modifikasjoner ettersom noen steder har kleskode på kveldstid):

Vera Playa – et av verdens beste nudisthotell ligger 2,5 time sør for Alicante. Stranden som ligger like i nærheten, Playa de Vera, har en harmonisk mix av nudister og påkledde.

Hotel Naturplaya – ligger lengst øst i Alcudiabukta på Mallorca.
Gran Hotel Natura – ligger i Corralejo på Fuerteventura.
Magnolis Natura – ligger i Maspalomas på Gran Canaria.
Se stedene på kartet