Strandmassasje på Kuta Beach, BALI:

Hvem som helst kan føle seg litt rufsete i kantene etter tjuetotimers reise og to flybytter. Bali ligger på den andre siden av kloden, og reisen krever litt innsats. Derfor er det mer enn fristende å si ja når massasjedamene nedenfor hotellet mitt Patra Jasa Resort i Kuta vinker på meg.

Vibeke tester også: Vaginamassasje

Strandmassasjen på Bali er ikke direkte vond, men på en skala fra en til ti, får den to poeng.
Strandmassasjen på Bali er ikke direkte vond, men på en skala fra en til ti, får den to poeng.

Improviserte forhold

De bruker kokosolje som de har helt på små vannflasker. Det ser litt halvveis ut, men jeg skal ikke være vanskelig. De vaklevorne massasjebenkene (strandsengene) står i skyggen av et stort tre, men jeg blir allikevel liggende litt på utstilling for de andre strandgjestene. Men når du er jetlagged og nyankommet, så spiller det ingen rolle. Det er tydeligvis bare én type massasje som tilbys, for det finnes ingen meny.

– Legg deg ned på mage, instruerer hun som skal massere meg. Så løsner hun bikinistroppen og børster halvhjertet bort sand fra bena mine. I fraværende bevegelser stryker hun mer enn hun masserer, men i min tilstand tar jeg imot det jeg får.

Strandmassasje med ekorn

Underveis i massasjen husker jeg at seansen skal dokumenteres, og ber en av de andre massasjedamene ta et bilde. Hun tar oppdraget seriøst, og jeg ender opp med en serie på femti bilder. Alle på halv tolv. Men fotograferingen gir meg i det minste muligheten til å titte opp, og det er da jeg forstår hva som skjer rundt meg. Damene har nemlig lagt ut mat til ekornene som holder til i trekronen over oss, og er veldig opptatte av å følge med på dyrenes bevegelser. Dermed blir jeg liggende som andreprioritet i en drøy time, og når det er knærne sin tur,  bommer hun så kraftig at det gjør direkte vondt.

Dette er å reise

Jeg betaler 65 kroner for seansen, og må minne meg selv på at det er dette reiser handler om: Å oppleve gode og mindre gode ting. For uten å oppleve det dårlige, vet man heller ikke å sette pris på det som er bra.

Gudskjelov har jeg bedre massasjer i vente, som den fantastiske Dansende Fingre-behandlingen jeg fikk på Jari Menari i Seminyak.