Hotellopplevelsen er viktigere enn noensinne før. Det har jeg blant annet skrevet om i VG (les her), og reisearrangører som Ving og TUI bekrefter at det er de dyreste rommene som går først.

Allikevel har jeg et inntrykk av at det er mange som ikke er villige til å bla opp mange tusenlapper for et rom per natt. Arrester meg gjerne om jeg tar feil, men for mange er hotellet først og frem et tak over hodet og en seng å sove i.

Lake_District_hotel
Hvor fancy og hvor sentralt du vil bo avgjør prisen på hotellovernattingen. Her er et litt usentralt hotell i Lake District i England, som passet perfekt for anledningen.

Hotellrom eller bøttekott?

Selv synes jeg 1 500 kr for et rom per natt er mer enn nok. Særlig nå som barna har blitt ungdommer, og ikke lenger kan plasseres i en barneseng. Ofte ender vi opp med to dobbeltrom eller et romslig familierom når vi drar på ferie.

I byer som f.eks New York og London, får du knapt et bøttekott til 1 500 kroner. I andre hovedsteder, som f.eks Madrid og Berlin, strekker hotellbudsjettet seg mye lenger. For ikke å snakke om Krakow, Riga og andre øst-Europeiske storbyer, der du virkelig får mye hotell for pengene.

PS: HER MÅ DU IKKE BO I NEW YORK

hotellrom
Det koster å bo godt – og få frokosten servert i senga, som her på Nobu Hotel Eden Roc i Miami.

Nordmenn betaler mest

Finske Ferratum Group har nylig sluppet fersk statistikk basert på en omfattende undersøkelse om pengebruk i forbindelse med sommerferie. Nordmenn ligger på forbrukstoppen i «Sommerbarometeret 2018» der nesten 22 000 respondenter fordelt på atten land har svart.

Det viser seg at hele 99,4% av nordmennene oppgir at de er villige til å betale over tusen kroner per hotellnatt.  Svenskene og danskene har betydelig mindre betalingsvillighet; 57,6% i Danmark og 29,1% i Sverige.

The Savoy
The Savoy i London er et av verdens mest kjente hotell med perfekt beliggenhet og historisk sjarm i veggene.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Det kan se ut til at nordmenn forsyner seg av øverste hylle når det først er ferie. Vi vil bo midt i smørøyet av storbyene, eller på første rekke med havutsikt på badedestinasjonene. Det koster.

Andre fordyrende faktorer er det historiske suset som du finner i enkelte hotell. Og har kjendiser som Sophia Loren, statsministere som Winston Churchill eller forfattere som Ernest Hemingway overnattet der før deg, har kjendisfaktoren også en pris. Noen ganger er det verdt det – andre ganger ikke.

England_TunbridgeWells_07
Når jeg reiser med barna, som nå har vokst meg over hodet, går jeg helst for romslige familierom. De koster gjerne mer enn et vanlig rom, men fortsatt mindre enn to dobbeltrom.

Hotellet = destinasjonen

Personlig har jeg alltid forøkt å finne rimelige hotelløsninger når jeg er på reise. Da strekker budsjettet til andre opplevelser lenger, og jeg trenger ikke å bo på verdens lekreste boutique hotell for å ha det bra i ferien. Når det er sagt, så har jeg også dratt på turer der hotellet er selve destinasjonen. Til The Savoy i London for eksempel. Til estetiske Hotel At Six i Stockholm. Til The Biltmore i Miami. Da gjelder det å ha med seg riktig reisefølge, og virkelig forsyne seg av det hotelluniverset man har sjekket inn på!

Hva synes du er en ok pris for et hotellrom?