Hotellsmellen: Hvor mye for en natt?

Hotelltips England
Du sjekker ikke inn på The George in Rye i England hvis du ikke planlegger å tilbringe litt tid på rommet. Pris per natt: 195 pund.
Er tusen kroner per natt dyrt?

Hotellopplevelsen er viktigere enn noensinne før. Det har jeg blant annet skrevet om i VG (les her), og reisearrangører som Ving og TUI bekrefter at det er de dyreste rommene som går først.

Allikevel har jeg et inntrykk av at det er mange som ikke er villige til å bla opp mange tusenlapper for et rom per natt. Arrester meg gjerne om jeg tar feil, men for mange er hotellet først og frem et tak over hodet og en seng å sove i.

Lake_District_hotel
Hvor fancy og hvor sentralt du vil bo avgjør prisen på hotellovernattingen. Her er et litt usentralt hotell i Lake District i England, som passet perfekt for anledningen.

Hotellrom eller bøttekott?

Selv synes jeg 1 500 kr for et rom per natt er mer enn nok. Særlig nå som barna har blitt ungdommer, og ikke lenger kan plasseres i en barneseng. Ofte ender vi opp med to dobbeltrom eller et romslig familierom når vi drar på ferie.

I byer som f.eks New York og London, får du knapt et bøttekott til 1 500 kroner. I andre hovedsteder, som f.eks Madrid og Berlin, strekker hotellbudsjettet seg mye lenger. For ikke å snakke om Krakow, Riga og andre øst-Europeiske storbyer, der du virkelig får mye hotell for pengene.

PS: HER MÅ DU IKKE BO I NEW YORK

hotellrom
Det koster å bo godt – og få frokosten servert i senga, som her på Nobu Hotel Eden Roc i Miami.

Nordmenn betaler mest

Finske Ferratum Group har nylig sluppet fersk statistikk basert på en omfattende undersøkelse om pengebruk i forbindelse med sommerferie. Nordmenn ligger på forbrukstoppen i “Sommerbarometeret 2018” der nesten 22 000 respondenter fordelt på atten land har svart.

Det viser seg at hele 99,4% av nordmennene oppgir at de er villige til å betale over tusen kroner per hotellnatt.  Svenskene og danskene har betydelig mindre betalingsvillighet; 57,6% i Danmark og 29,1% i Sverige.

The Savoy
The Savoy i London er et av verdens mest kjente hotell med perfekt beliggenhet og historisk sjarm i veggene.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Det kan se ut til at nordmenn forsyner seg av øverste hylle når det først er ferie. Vi vil bo midt i smørøyet av storbyene, eller på første rekke med havutsikt på badedestinasjonene. Det koster.

Andre fordyrende faktorer er det historiske suset som du finner i enkelte hotell. Og har kjendiser som Sophia Loren, statsministere som Winston Churchill eller forfattere som Ernest Hemingway overnattet der før deg, har kjendisfaktoren også en pris. Noen ganger er det verdt det – andre ganger ikke.

England_TunbridgeWells_07
Når jeg reiser med barna, som nå har vokst meg over hodet, går jeg helst for romslige familierom. De koster gjerne mer enn et vanlig rom, men fortsatt mindre enn to dobbeltrom.

Hotellet = destinasjonen

Personlig har jeg alltid forøkt å finne rimelige hotelløsninger når jeg er på reise. Da strekker budsjettet til andre opplevelser lenger, og jeg trenger ikke å bo på verdens lekreste boutique hotell for å ha det bra i ferien. Når det er sagt, så har jeg også dratt på turer der hotellet er selve destinasjonen. Til The Savoy i London for eksempel. Til estetiske Hotel At Six i Stockholm. Til The Biltmore i Miami. Da gjelder det å ha med seg riktig reisefølge, og virkelig forsyne seg av det hotelluniverset man har sjekket inn på!

Hva synes du er en ok pris for et hotellrom?

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Vejer de la Frontera

En av Spanias aller vakreste landsbyer heter Vejer. At det ikke finnes...
Les Mer

2 Kommentarer

Legg igjen et svar