Når du søker etter billig hotell i New York, får du raskt opp Hotel Pennsylvania i søket ditt. Det regnes som det billigste i byen og ligger tvers over gaten for Penn Station i Midtown. Derfra kan du ta tog til og fra flyplassen.

Men med mindre du liker dystre steder og dårlig hygiene, eller er så gjerrig at du gir i blaffen i hvor du bor eller spiser, så sjekker du ikke inn her. Hotellet gir assosiasjoner til The Shining og har like mye sjarm som Donald Trump. Sjarmen merker du i det du kommer inn: Her stiller verdens mest spareglade turister – og de er faktisk trivelige – i kø for å sjekke inn. Køen er 75 meter, hver time hele døgnet. Du må regne med å bruke cirka en time på å sjekke inn og ut. Når du kommer fram skjønner du at resepsjonistens lønn dessverre er to uker forsinket og vedkommende har ikke lyst til å ta deg i mot eller vite hvem du er.

«Bedbugs»

Hotellet har 1 500 rom og de lange gangene er dunkelt belyst, antakelig mangler de lyspærer. Du får en forunderlig følelse av en øksemorder kan smelle ut gjennom de dørene mens du vandrer gjennom dem og du skvetter når når du hører en dør åpner seg. Rommene har gulv kledd med tepper som ikke har vært renset siden det ble lagt en gang tidlig på syttitallet. Hvis du absolutt insisterer på å bo her, bør du rulle deg deg inn i plastfolie og spraye med insektskverk.  For noen år siden skal hotellet ha blitt saksøkt av gruppe gjester skulle ha «blitt spist levende av veggedyr». Disse krypene er et problem på New Yorks hoteller, men de fleste hoteller har bra rutiner for å kontrollere problemet. Veggedyr er sengetøyets kakerlakker: de er vanskelig å bli kvitt. Risikoen for at du får dem med deg hjem er stor. Da kravler de inn i senga til naboen din også.

 Sjekker du hotellsenga for bedbugs?

Bo heller her

Så hvorfor bodde jeg her? Det var fordi jeg ble sendt til New York for å intervjue forfatter Siri Hustvedt og  skrive om byens bibliotek, og oppdragsgiveren min bestilte – i beste mening – hotellrom i nærheten av t-bane og de ulike stedene jeg skulle besøke.

Hvor du skal bo ellers? Ikke langt unna, ligger Bryant Park Hotel. Få deg et utsiktsrom hvor du kan se på ned på Bryant Park og vakre New York Public Library (åsted for Carrie Bradshaws og Bigs planlagte bryllup i filmen Sex and the City). I parken (og i biblioteket) er det ofte bokarrangement og konserter, og det er fint å sitte der og spise lunsj. Men regn med å betale top dollars. Både her og på mange andre hoteller i byen, er de klar over at de ligger i verdens kuleste by. Og da kan de kanskje bære litt dollararroganse?

Vil du se ut som en million dollar på turen? Lei designerkjolen.