Bortebest.no fyller ett år

Cork Irland kake cake pastel
Gratulerer med dagen! Til oss selv.
Vi har bursdag. Her er noen av de mest populære og spesielle postene vi har laget i løpet av vårt første år.

Hurra! Det er ett år siden vi lanserte reisebloggen Bortebest.no. I dag spiser vi kake, drikker litt champis og mimrer over alle stedene vi har besøkt.

* San Francisco og New York 
* Reist Australia rundt
* Feiret Singapores 50-årsdag
* Vært på roadtrip i Uganda
* Bodd på slott i Provence

Men mest glade er vi over alle dere som har besøkt bloggen, kommentert det vi har laget, deltatt i konkurranser og som stiller oss spørsmål. Det er dette vi lever og ånder for.  Fortsett med det.

Her er en liste over de noen av de mest populære og spennende postene vi har laget siden vi startet.

10 reiser for deg over 40

 

Sri Lanka
Det er deilig å sitte sånn på en strand, uansett hvor gammel man er. Men noen reiser er det ekstra lurt å legge til årene mellom førti og seksti.

En førtiåring er som en bortskjemt tjueåring med altfor mye penger. Det er luksus og latskap som står øverst på agendaen når vi bestiller reise. Her tipser Vibeke om reisemål for denne aldersgruppen.

40 og fabelaktig

 

Ikke bo på dette hotellet i New York

 

Hotel-Pennsylvania-New-York-1050
Slik ser Hotel Pennsylvania ut. Foto: Flickr

Det ser ut som Ondskapens hotell. Du risikerer også å sove med bedbugs her. Og de er ikke kjæledyr av den hyggelige typen. Tvert i mot. De suger blod av deg. Og kryper gjerne opp i kofferten din sånn at de kan fly med hjem til deg og kravle fornøyd opp i senga på ditt eget soverom. Det er helt sant.

Det verste – og billigste – hotellet i New York 

Treningsreiser med Kari Jaquesson

Jomfrureiser_Kari_Trening_03
Dette er digg! roper Kari fra ‘scenen’ mens det korsikanske sola er på vei opp.

Du blir sprekere når du reiser med treningsgudinne Kari Jaquesson. Yes, det er sant. Og du hørte det her.

Bli med Kari Jaquesson på reise 

Trilleguide til Oslo

Caroline-trilletur-bæresele
Østensjøvannet er perfekt for fuglenerder og babyer. Her er det alltid en benk å sitte på om babyen skulle få lyst på en sup.

Når man endelig har klart å komme ut av morgenkåpen, sånn et par uker etter fødsel, er nok de fleste mammaer klare for en tur med baby. Men hvor kan man amme og skifte bleie? Vår gjesteblogger Caroline Korsvoll har laget en guide med flere løyper rundt om i Oslo.

På fire hjul i Oslo

 

Bli et reisegeni

Koffert suitcase bortebest tag
Pakk smart og unngå trøbbel. Og husk å merke kofferten din godt før du sender den på rullebåndet.

Vibeke kan ikke reise uten klokke og litt glitter. Ja, og så en lader. Sjekk ut hva reiseproffen har i kofferten.

Remedier fra A til Å

 

Luksus i Dubais ødemark

IMG_9803
Bab Al Shams ligger i ørkenen i Dubai. Hotellet byr på lavmælt luksus. Foto: Elizabeth S. Lingjærde

Vi burde være mer presise: vi snakker ørken. Vår spreke og kunnskapsrike blogger Elizabeth S. Lingjærde har bodd i Dubai. Hun er av typen fjellgeit, som står på ski om vinteren og går i fjellet om sommeren, og hun fant selvsagt en fredelig sone i Dubai langt unna glorete lys og tårn. Sjekk den luksuriøse oasen i ørkenenn.

Solens port

 

Karneval på Kanariøyene

Santa Cruz de La Palma Karneval
På Santa Cruz de La Palma teppebomber folk byen med talkum.

Dette er egentlig litt flaut. Vår kjære tekniske guru, Fran Fernández, elsker jobben sin som fotograf. Men noen ganger elsker han den for høyt, som da han jobbet, eller skal vi si festet, under de vanvittige karnevalene på Kanariøyene? Det skal likevel sies at han faktisk fotgraferte nok til flere reportasjer som ble brukt i både VG og i Se og hør. Vi kan også fortelle at han hadde vondt i håret dagen derpå.

Hvit galskap på Santa Cruz de la Palma

Hva vil du lese mer om? Skriv til oss i kommentarfeltet nedenfor eller kontakt oss direkte på [email protected]

Hakuna matata,

Inga og Vibeke

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Kulturkjerringenes hevn

I forrige uke skrev Bortebest.no-skribent Tone Solberg om de såkalte kulturkjerringene. Altså...
Les Mer