Jeg er så heldig at jeg kan dra på treningsreiser ganske ofte. Grunnen er selvsagt at helsestoff er populært hos magasinene jeg skriver for, og det passer bra for meg som er glad i å trene. Jobb og trening samtidig. Kan det bli bedre?

Ok, så er jeg litt gladere i å finne frem til Venezias tre beste barer enn å kjenne pulsen dunke i tinningen, men å trene på jobb kommer på en god andreplass.

Mammatrening på Gran Canaria

Dette er digg! roper Kari fra 'scenen' mens det korsikanske sola er på vei opp.
Dette er digg! roper Kari fra ‘scenen’ mens den korsikanske sola er på vei opp.

Jeg har vært med på mange ulike treningsreiser opp gjennom årene, alt fra magedanskurs på Ibiza til yoga i Dubai, og flere ganger på reisene til Jomfrureiser. De har solide program og utrolig dyktige instruktører. Også er det noe med å reise med damer som har tatt seg en ukes fri fra hverdagen for å dyrke sine egne interesser. Sånt blir det rett og slett god stemning av! Disse damene har en glød og en positivitet som jeg tenker på når jeg sitter neddynget i deadliner og vurderer å droppe dagens løpetur. Da tenker jeg på dem, og det gjør at jeg knyter på meg joggeskoene hver eneste gang. Så takk damer! Dere gir minst like mye som dere får på disse turene, og det er kanskje derfor det blir så bra.

I fjor var jeg på treningsreise med Kari Jaquesson til Korsika. Det var i regi av Jomfrureiser, og i etterkant har jeg fått mange spørsmål om hvordan opplegget var.

-Er det veldig slitsomt?

-Hun er vel supersprek, og legger opp til krevende trening?

-Er alle veldig trente fra før?

Trening i basseng hører med når man har en hel uke på Korsika.
Trening i basseng hører med når man har en hel uke på Korsika.

Da må jeg bare svare at ‘Nei, treningen med Kari er ikke mer slitsom enn med andre. Tvert imot, så er hun en så god motivator, at alt flyter lettere.’ Når det er sagt, så skal jeg forte meg å si at jeg var støl i muskler jeg ikke ante at eksisterte omtrent hele uken på Korsika. Men deilig støl. Sånn at du kjenner at du har trent. Vi trener to ganger per dag, og resten av tiden er det god tid til å sole seg, nyte og bade. Dessuten er treningen utrolig allsidig, i mye større grad enn på andre treningsreiser jeg har vært på.

En dag danser vi zumba, en annen dag er det strikktrening, en morgen starter vi med yoga, og en ettermiddag tar vi en økt med trening i bassenget. Det er løpetrening på stranda og vandretur til fjells. Vi løfter egen kroppsvekt, og kjører makspuls i HIIT-timen (High Intensity Interval Training). Man blir med på det man orker, og det er greit å stå over en økt. Fordelen med variasjonen er at man kanskje oppdager en treningsform man ikke visste at man likte. Flere av damene grudde seg til zumbatimen med vrikking og koordinasjon, men når timen er over stråler alle fornøyde. -Dette var jo dødsgøy!

Og som jeg var inne på, Kari er en suveren inspirator. Akkurat når du tror du ikke orker mer, guffer hun opp stereoanlegget så turistene ved bassenget smeller øynene opp. En dame kommer bort og spør om hun får være med. -Klart det! Bien sur! sier Kari på flytende fransk.

Her er 'jomfruene' i Ajaccio med selveste Napoleon i bakgrunnen.
Her er ‘jomfruene’ på utflukt i Ajaccio med selveste Napoleon i bakgrunnen.

Men det aller, aller beste på slike treningsturer (bortsett fra at man reiser hjem i bedre form enn man kom i), er det hyggelige fellesskapet. Vi spiser middager sammen, tar dagsturer sammen og mange stifter nye vennskap for livet. Har man meldt seg på samme tur, så har man nemlig automatisk noe til felles: ønsket om å trene. Noen har et mål om å løpe maraton, andre er glade hvis de rekker morgenøkten før frokost. Det er overhodet ingen formkrav for å være med. Jeg sikler allerede på neste treningstur med Kari – en reise til Cuba i februar 2016 der salsa står på programmet!

Ble du fristet? Her er en oversikt over Kari Jaquessons kommende treningsreiser