Det er mye vi fyller reiseveskene våre med når vi skal ut på tur. Her deler vi noen av våre nødvendigste (og noen mindre nødvendige) tips til hva som bør med.

A – Apper

Ingenting kan slå ihjel kjedelig venting på en flyplass som en god app. Eller forresten – shopping, et godt måltid og en drink er kanskje vel så gode metoder? Lurer du, som oss, på hvilke butikker, restauranter og andre tilbud flyplassterminalen har på den andre siden av security, så er GateGuru appen for deg. I tillegg er den gratis! For iphone, last ned her. For Android, last ned her.

App
Gode apper kan være gull verdt.

Jeg har også falt pladask for Magnus Carlsens sjakkapp! 

Adapter – Det hjelper fint lite å ha husket alle ladere herfra til månen hvis du ikke kan plugge dem inn i det lokale strømnettet. Internasjonale ladere koster en slikk og ingenting, og MÅ stå på alles pakkeliste.

B – Billetter

Reisetips_02

Ja, det sier seg selv. Du drar ikke på tur uten billetter, men uansett om du reiser med papirbillett eller trådløs billett så kan det lønne seg å ta et bilde av billetten din med mobilen. Jeg tar dessuten alltid bilde av mine digitale billetter, så slipper jeg å være avhengig av internet når jeg skal vise boarding card i gaten.

C – Cloud backup

Ikke mist bilder og videoer du tar underveis. Google Drive, Dropbox Pro og iCloud er alle gode metoder. Facebook egner seg ikke så godt til denne bruken, ettersom det tar en evighet å laste opp bilder.

D – Duftlys

reiseeffekter_duftlys
Duftlys er en fin måte å gjøre hotellrommet ekstra koselig på.

Det er kanskje litt tacky, men du verden så herlig det kan være å lukte på noe godt etter mange timer i prompelukt ombord på et fly.

E – Ekstra niste

Jeg tuller ikke. Du vet aldri når du får spise igjen. Jeg blir lettere hysterisk hvis jeg blir sulten og ikke har tilgang på mat. Derfor pakker jeg gjerne med en müslibar, en frukt eller en pose nøtter.

F – Fuktighetskrem

reiseeffekter_handkrem
Håndkremene fra Occitane er gode å ha med seg i reiseveska.

Altså, snakk om knusktørre tilstander. Huden blir fort som sandpapir på reise, særlig i lufta! Har du med en liten tube fuktighetskrem ombord, slipper du å føle at huden har blitt et nummer for liten.

G – Gode sko

reiseeffekter_Aldosko_Minkley
Gode sko trenger ikke være stygge. Vi elsker disse Minkley-skoene fra Aldo.

Jeg ser stadig vekk kvinner som av en eller annen uforståelig grunn kler seg i ukomfortable sko på reise. Høye, syltynne stiletthæler ser ALDRI bra ut på en flyplass. Punktum. Det ser bare teit ut. Særlig når personen som stavrer avgårde på dem har dårlig tid, og lett kunne ha hatt en rolle i Monty Python’s «Silly Walks».

H – Høyttalere

Har du med deg mini-høyttalere, så er du alltid klar for en fest! Enten i togkupeen på interrail, eller på hotellrommet. Otone Blufiniti er et godt valg for deg som vil ha mye lyd til lav pris i et kompakt format. Pris: cirka 650 kroner.

Med høyttalere i kofferten kan du høre på musikken din hvor som helst.
Lag fest på hotellrommet!

I – ipad og iphone

reiseeffekter_noedlader
Nød lærer naken kvinne å… ha med seg nødlader!

Dette er en selvfølge for mange. Men hva når batteriet er flatt? Har du med en nødlader, så kan du bruke duppedittene dine selvom du ikke har tilgang på strømuttak. Dinside.no har foretatt en omfattende test av nødbatterier, og TP-Link sin modell er en av de som kom best ut i testen. Pris cirka 300 kroner.

J – Juggel og jålesaker

Ibiza_ErikValebrokk
En blomst i håret og perler rundt halsen, og vips, så er jeg klar for Ibizanatten.

Man kan fort føle seg ganske sliten, både i kropp og ansikt, når man er på reise. Hvor kom de rynkene fra liksom? Og den dobbelthaka? Da er det deilig å ha pakket med seg noen remedier for å se litt freshere ut i rekordfart. Jeg har aldri med meg ekte smykker på reise, i tilfelle jeg blir ranet eller glemmer dem igjen på hotellet. Men juggel, absolutt!

K – Klokke

Mange av oss har sluttet helt å bruke armbåndsur, ettersom vi alltid har mobilen. Men en klokke bra å ha, i tilfelle du mister mobilen, eller glemmer laderen på hotellet.

Kontanter – Cash is king, og skulle du være så uheldig at du mister kortet, eller det brekker, eller magnetstripen avmagnifiseres (i mange land er det krise!), så er det befriende å ha tusen kroner i hard valuta.

L – Lommelykt

Det er aldri godt å vite når du får behov for en lommelykt, og selvom ‘alle’ har en lommelyktfunksjon på mobilen nå til dags, så er det veldig handy med en ekstra lyskilde.

M – Melatonin

reiseeffekter_melatonin
Jeg kjøper min melatonin på apoteket i Spania.

Glem sovetabletter som får deg til å våkne opp med en død fisk i munnen. Melatonin er vår favorittløsning på flysøvn, og det funker hver gang! Melatonin er et hormon som kroppen selv produserer, og det er også kalt ‘mørkets hormon’ ettersom kroppen kun produserer det etter at solen går ned. Merk at melatonin selges over disken i mange land, men i Norge er produktet reseptbelagt.

– Nål og tråd

Det er aldri godt å vite når en knapp faller av, eller en bukse rakner. Men en ting er sikkert; når det skjer har du behov for å fikse det. Et lite sysett tar ingen plass i toalettveska, og er bra å ha.

sysett nål tråd
Et sysett er ikke det dummeste du kan ta med deg på reise.

– Oppblåsbart fotbad

reiseeffekter_fotbad
Ja takk! Et fotbad etter en lang dag på bena er reneste himmelen.

Dette synes vi er en genial oppfinnelse! Hvor deilig er det vel ikke med et fotbad etter å ha trasket på brostein en hel dag? Og for de som skal ut på vandringsferie, må jo dette være den ultimate luksusen! Pris: 150 kroner hos vigeland.no

P – Pass

Vi vinner nok ingen IQ-konkurranser for å minne deg på passet, men har du husket å ta et bilde av det og sende det til deg selv på epost?

Paraply – jeg har opplevd regn i Sahara og torden på Gran Canaria, så det er ingen destinasjoner som er garantert regnfrie. Derfor pakker jeg alltid en paraply, men den må være liten.

reiseeffekter_mikroparaply
Paraply er kjedelig å bære på, men denne er bare 15 cm lang.

Q – Q-tips

Nå tenker dere sikkert at det var det eneste ordet vi kom på som begynte på Q, og det har dere rett i. Men hjelpes meg, så nyttige disse små bomullsdingsene kan være!

R – Ryggsekk

reiseeffekter ryggsekk
En god sekk er en god investering.

Er det noe vi nordmenn er gode på, så er det å bruke ryggsekk! Selvom jeg sverger til trillekoffert, så pakker jeg alltid med meg en dagsekk som jeg kan bruke til innkjøp, vannflaske og en paraply mens jeg har hendene fri.

S – Sjal

Kall det sjal eller sarong, det spiller liten rolle. Men det er nesten ubegrenset hva du kan bruke et sjal til: som pute på fly, teppe, håndkle, anstendighetsklede når du skal inn i templer og kirker, beskytte håret mot sol, lage skygge på stranda, m.m.

T – Te

Er du et te-menneske, så er det en gedigen nedtur å kjøpe te ombord i fly. Og mange andre steder for den saks skyld. Jeg er en sucker etter jasmine-te, og har alltid med meg noen poser. Så ber jeg bare om kokt vann på flyet. Det får jeg som regel gratis, pluss at jeg kan nyte favoritteen min i stedetfor det tynne skvipet de serverer ombord.

reiseeffekter_Jasmine_Pukka
Reis aldri uten din egen te.

Treningsstrikk – Det er fort gjort å droppe treningsøktene på reise. Små hotellrom, begrenset tid og lysten på å gjøre noe helt annet kan ta piffen ut av enhver entusiast. Men med en liten treningsstrikk i bagasjen, stirrer den dårlige samvittigheten deg midt i fjeset hver gang du åpner kofferten. En strikk veier ingenting, tar ingen plass, og holder musklene varme mens du er på tur.

Trening på reise
En treningsstrikk tar ingen plass og du kan trene på hotellrommet om du vil.

Tannbørste – Det finnes mange gode reisetannbørste-løsninger, og jeg kan ikke tenke meg bedre investering i egen velvære.

U – Undertøy

Ta alltid med ekstra undertøy i håndbagasjen.

V – Verdisaker

Legg aldri, aldri verdisaker i kofferten. De bør du ha i håndbagasjen, som du ikke slipper av syne, uansett om det er smykker, teknologi eller ting som er av sentimental verdi.

– www

Eller internet, som vi liker å kalle det. Vi er møkklei av hotell som krever blodpris for internet, og for å unngå krangling i resepsjonen og/eller skyhøy mobilregning, anbefaler vi å kjøpe et lokalt SIMkort på destinasjonen din. Mange steder selger de dette i ankomsthallen på flyplassen. Vil du fortsatt bruke din norske mobil til å motta sms’er, så kan du ha med deg en ekstramobil som du dytter det utenlandske SIMkortet inn i.

X – x-ord

Jada, det skrives kryssord, men det er ikke så enkelt å komme på ord med X. Kryssord er en perfekt måte å koble av på, eller hva med å prøve den nye trenden med fargelegging for voksne? Begge deler er en motvekt til den digitale avhengigheten, og går under det flotte navnet mindfulness.

reiseeffekter_fargeleggingforvoksne
Fam Irvoll har laget denne lekre fargeleggingsboken for voksne.

Y – Yves Saint Laurent’s Touche Eclat

reiseeffekter_Touche_eclat
Magi på en bitteliten beholder.

Tro oss, den fjerner mørke ringer under øynene på et blunk.

Z – zzzz

Søvn er alfaomega på reise. Vi sier: sov når du kan! Er du trøtt, er det fordi kroppen din trenger hvile, så enkelt er det. Jetlag er en utfordring når man er ute på tur, men lytter man til kroppen, går det som regel bra.

Æ – Æsj…

Dette er egentlig ikke en ting, men noe å huske på. Gå aldri på do i sokkelesten. Jeg ser stadig vekk folk som gjør det på fly, og det er ÆSJ!

Ø – Ørepropper

Et par gode ørepropper koster nesten ingenting, og er helt nødvendige på reise. Steng ute lyden av skrikerunger på fly, eller amorøse par på naborommet på hotellet.

Å – ånde som kan drepe

reiseeffekter_munnspray
Isdråpeånde er mye bedre enn drageånde, sånn er det bare.

Det er ikke til å stikke under en stol at man er mer utsatt for dårlig (elendig) ånde på reise enn hjemme. Man sovner kanskje en time på et tog, spiser noe merkelig til lunsj, glemmer tannbørsten i kofferten… ja, det er mange muligheter for bakterievekst i munnhulen, som tannlegene så fint kaller det. Har du en munnspray hendig, slipper du å føle på det.

Disse tingene derimot, kan du droppe å pakke! Tro oss. Du trenger ikke kaviar på reisen!