Airbnb begynner etterhvert å ligne på hoteller. De kan by på den gode hotellfølelsen. Pluss en dose menneskelig varme og omtenksomhet.

Hakene våre datt ned på brystet da eieren av Sunshine House i Málaga, sør i Spania, åpnet porten.

–  Velkommen, jeg håper virkelig at dere kommer til å trives, sa huseier Augusto.

Er det et spørsmål, tenkte vi alle. For vi stod nesten og trippet i gangen i vårt nye ferie hus i Pedregalejo, cirka fem kilometer utenfor sentrum av Málaga. Derfra førte det en lekker trapp opp i andre etasje – og vi visste ikke at det var enda en etasje over der igjen. Inn til venstre så vi et ti meter langt kjøkken med tre kjøleskap og matlager. På bordet hadde han satt fram litt boller og frukt. Og langt unna så vi hagen og svømmebassenget. Trives, tenkte vi. Vi ELSKER det!

Kan du bli diskriminert som følge av etnisitet på Airbnb? »»

Sunshine-house-malaga
Stort, velutstyrt kjøkken i Sunshine House i Málaga.

Svømmebasseng, luksuskjøkken og jacuzzi

Det er tredje gangen jeg leier Airbnb-bolig på reise. Det blir bedre og bedre for hver gang. Det ser ut som den tøffe konkurransen huseierne mellom får dem til å strekke seg så langt de kan for å imøtekomme alle behov. De virker som de tenker som et hotell – men legger til en ekstra touch av menneskelig varme og omtanke. Og Augusto især.

– Hvis det er noe dere trenger, så kan dere ringe meg dag som natt, sa han.

Vi så oss rundt. Er det mulig å trenge noe her? Jeg tror knapt jeg vet hvor mange rom det var i huset. Seks eller sju? Det er i alle fall sengeplass til 13 personer. Det er seks bad, hvorav flere var utstyrt med bidet. Hårføner de fleste steder. To av badene hadde også boblebad.

– Det er som en Kardashian-villa, mente en i følget mitt.

Airbnb-rom-bad-Malaga-Spania-800-IRH
Et av mange rom i Sunshine House i Málaga. Trekk ned persiennen når solen steker. Dette barnerommet hadde eget bad.

– Nei, ikke helt, for i Kardashian-villaen har de telefoner på alle badene, svarte en annen.

Det var altså det som manglet for å få en slik standard. Men jeg vil bare gjøre The Kardashians oppmerksomme på at det er mobildekning også på bad, så man trenger faktisk ikke fasttelefon. Faktisk har jeg ikke sett en fasttelefon siden jeg var på Cuba i 2006. Og, kremt, mobiltelefon kan være praktisk for du hører ikke hva den som står på badet i tredje sier når du står på stua i første.

Airbnb med full pakke

Tilbake til kjøkkenet. Her kunne du faktisk partere et svin, for her finnes alt av utstyr. Vil du lage kroketter, er det en nedfelt frityrkjele i induksjonstoppen. Fancy for oss som ikke har sett det før. Men vil du grille, kan du kjøpe et kilo sardiner på supermarkedet og legge dem på grillen i hagen. Rommene var fine og velustyrte, hovedsoverommet kom med en romslig walkin-garderobe, bad med dusj og stor jacuzzi med plass til to (vi prøvde). Men vi fikk ikke tid til å prøve alt, for vi tilbrakte så mye tid i svømmebassenget i hagen disse varme vårdagene. Bassenget var cirka 10 meter langt. I tillegg er det en gressplen hvor man kan spille badmington og en liten skyggefull patio med sofa, stort spisebord, grill og parasoll.

Sunshine-House-Malaga-Airbnb-stue-gang-800
Plass for kos og hyggelige lag.

 

Malaga-sunshine-house-living-room-800
I stuen er det peis og to sittegrupper. Det er også et stort spisebord med plass til åtte. Utgang til hage og basseng.

Etter å ha badet fra oss, dro vi på spaserturer langs strandpromenaden i Pedragelejo som ligger bare et par, tre kvartaler unna. Her er det mange restauranter og chiringuitos og ikke minst en fin sandstrand.

Bli med Vibeke på hotell Molina i Málaga »»

Malaga-Airbnb-Sunshine-House-patio-800
Det er varmt i Málaga i sommerhalvåret. Da er det godt på skygge. Gutta mine har inntatt feriemodus på patioen i Sunshine House.

Ikke som på bildene …

Jeg har én ting å pirke på: huset var ikke som på bildene. Det var mye finere og i teksten kom det ikke fram hvor flott det egentlig er. For eksempel at du får sol inn hele dagen, men at du kan stenge den ute med de mange smarte løsningene. Og at huset bare er ett av en rekke nydelige villaer i en stille gate med sitrontrær og bougainvillaer.

Slik bruker du Über »»

INTERNETT

Ja, det er wifi. På Airbnb kan du legge inn wifi som et søkeparameter. Det var mindre dekningsproblemer i tredje etasje.

Malaga-Airbnb-Sunshine-House-Inga-800
Legg merke til den smarte belysningen. Her er det enkelte for voksne med dårlig mørkesyn å ta seg opp og ned trappen.

ROM

Huset har mange soverom. Alle er praktisk innredet og velustyrte. Flere av rommene har egne bad og dusj/badekar. Pluss for at huseier hadde satt fram litt boller, frukt, nøtter, øl og basisvarer da vi kom sent fram til et påskestengt Málaga.

RENHOLD

Det var ikke en støvdott å se under sengene. Ikke et fingermerke å på kjøleskapdøren. Bassenget var renset. Alt skinte.

OPPMERKSOMHET

Huseier Augusto svarte raskt da vi bestilte. Vi hadde et par spørsmål før avreise, blant annet om bassenget kunne brukes under oppholdet og om overlevering av nøkkel. Han svarte i løpet av noen minutter og hadde åpenbart varsling på mobiltelefonen. Han ventet også tålmodig på oss, da vi ble forsinket til overlevering på grunn av at flyselskapet hadde lagt kofferten vår igjen på mellomlandingen i Amsterdam. Han ga inntrykk av å svært opptatte av at vi skulle trives. Rørende.

FROKOST

I Airbnb må du selv stå for frokost. Det er flere butikker og kafeer i området. Men Augusto hadde satt fram litt boller, kaffe og litt andre nødvendige varer inkludert øl. En hyggelig gest.

TILGJENGELIGHET

Huset har tre etasjer. Men en som har behov for krykker eller rullestol vil klare seg fint på første plan. Her er det stue, soverom, bad, dusj, kjøkken og utgang til hage. Du kan også gå rett inn fra garasjen og inn og gjennom huset uten å møte på høydeforskjell og dørstokker.

NØKKELINFO

Adresse: Pedregalejo vel fem kilometer øst for Málaga sentru. Oppgis ved bestilling på Airbnb
Pris fra: 2 465 kroner. Vi betalte 3 300 kroner, men prisen ble i etterkant satt ned. Sjekk før du bestiller. Er dere to familier, er dette et rimelig alternativ og dere vil på ingen måte gå i kø. Tvert i mot.
Frokost: Du må lage frokost selv.
Se huset på Airbnb: Sunshine House

HER ER DOMMEN

I Bortebest.nos hotelltester er det bare mulig å få fem gullkofferter. Dessverre. Hvis ikke hadde Sunshine House fått tusen. Minst.