Vi får ofte spørsmål fra våre reiseglade lesere, og et som alltid går igjen er: Har dere hotelltips i New York?

Spørsmål fra Anders Klemet:

Jeg har reist en del i USA og New York, men da alltid i profesjonell sammenheng hvor folk har lagt til rette med hotell osv. I juni vurderer jeg å ta med kona mi, og min yngste sønn på 10 år, en kombinert jobbtur og ferie i New York. Planen er å være der ei uke før vi drar videre. Ser på bloggen din, Bortebest.no, at du er glad i New York. Hvilke hoteller vil du anbefale? Vi vil gjerne bo på på Manhattan. Dunkle, skitne hoteller har jeg allerede opplevd i NYC.  Da er det bedre å bruke litt mer på å bo skikkelig. Er klar over at det er mye å velge i, men 1 000 dollar pr natt er er heller ikke min greie. I og med at vi har en 10 åring med er f.eks Wifi et must. Hilsen Klemet Anders

Bryant-Park-Hotel-New-York-USA-foto-Karina-Perez-Flickr-800
Bryant Park Hotel er et topp hotell med topp beliggenhet. Foto. Karina-Perez/Flickr

Vårt svar

[dropcap letter=»H»]ei, takk for spørmål. Akkurat nå ser det ut til at det er priskrig på flybilletter til New York. Jeg tror ikke jeg har sett så billige billetter til New York noen gang. Når jeg søker på Finn.no får jeg opp flybilletter med amerikanske United Airlines på Finn.no og Gotogate.no fra 2 738 kroner i slutten av mai. Imidlertid er billig hotell og New York en vrien kombinasjon, særlig nå som kronekursen er så svak. Du kan selvsagt bo bra i New York uten å betale 1 000 dollar per natt. Men er du klar for å punge ut med 600 dollar per natt, vil jeg varmt anbefale Bryant Park Hotel, som ligger som navnet tilsier ved den søte parken, Bryant Park, på 5th Avenue. Rommene er store og badene herlige og du kan få rom med utsikt mot parken. På sommeren er det ofte grupper som trener for eksempel tai chi og det er ukentlige konserter. På vinteren kan du gå på skøyter der.

Location, location, location!

Beliggenheten på 40th street for familier er perfekt. Du er liksom midt i byen, 20 blocks fra trendy Meatpacking Districkt og Chelsea og  cirka 19 blocks fra Central Park. Men hotellet har omtrent sin egen t-banestasjon. Tiåringen din vil sikkert digge at dere bare er noen få gater unna Times Square. Rett ved hotellet er det en stor deli hvor du kan kjøpe pizza, sushi og salater og en filial av bakerikjeden Le Pain Quotidien, hvor du får fantastisk frokost til en ganske stiv pris. Hotellet serverer ikke frokost, til tross for at det er høyt priset. I New York kan man tillate seg prisarroganse.

Bryant Park New York USA skøyter Mack Male
Du kan leie skøyter i Bryant Park på vinteren. Foto: Mack Male/Flickr

Doubletree by Hilton

Når du likevel er på Finn.no vil du finne firestjerners hoteller fra cirka 15 000 kroner for én uke. Da bør du få grei standard. Hiltons hoteller er for eksempel helt greie, men ikke akkurat sjarmerende. Vi bodde i fjor på Doubletree by Hilton i  Chelsea med to barn og det kostet ikke all verden, cirka et par tusen norske kroner per natt. Når jeg nå søker i Finn.no får jeg en pris på 16 000 kroner for én uke.  Dette hotellet ligger bare noen få gater unna den flotte parken Highline, som er bygget i en gammel toglinje som transporter kjøttvarer fra Meatpacking District og ut i byen. Det er internett på rommene, men det koster cirka 15 dollar per dag. Vi var ikke spesielt fornøyd med denne ordningen, skrev jeg i denne posten. Men dette er New York og her vil mange hoteller ha slike ordninger, rett og slett fordi de kan.

Det er også to flotte supermarkeder like ved, som er ganske praktisk når man har unger. Det ligger en Whole Foods, som er et flott supermarked med økologisk mat – ikke superbillig, men fantastisk kvalitet. Det andre ligger et gater unna og har vanlige varer – men så klart får du absolutt alt og mere til. Men du får cirka 160 andre treff til den samme prisen, som kan være verdt å sjekke ut. Sjekk også ut Momondo.no, som ofte har gode tilbud og som vi har gode erfaringer med.

Dette hotellet bør du ikke bo på

Bryant-Park-Hotel-bad-USA-foto-Patrick-Crowley-Flickr-800
Store, lyse bad med badekar og dusj på Bryant Park Hotel.

Barn alene på rommet?

Når det gjelder å la gutten være alene, så er vi i Bortebest.no ikke så sikre på at det er et godt valg.  New York er trygt, men skulle det oppstå en situasjon vil du kunne få juridiske problemer. Ifølge Family-law.lawyers.com finnes det lover som regulerer hvor gammelt et barn kan være før det kan være alene hjemme og at de varierer fra stat til stat. Vi kjenner ikke til om det finnes noen lover som regulerer dette i New York. Jeg synes det er viktig å være klar over at selv om hotellene jeg har anbefalt her, har mye personal på plass, så er New York en storby som huser 8,5 millioner mennesker. De fleste er greie, men det vil finnes noen virkelig råtne egg.

Ungen alene på hotellrom? 

God tur!

Hilsen
Inga