På rommet på det lekre Grand Park Orchard Hotel i Singapore stod det en smarttelefon og ventet på meg. «Hey, Mrs. Holst, why don’t you take me out? I’m free!» stod det på den lysende oransje telefonen.

«Hva? Gratis smarttelefon på hotellet? Hva er haken», tenkte jeg. Men det var ingen hake. Grand Park Orchard har plassert en smarttelefon, Handy, på alle rom.

Ny luksuriøs økonomiklasse på Singapore Airlines

Med Handy kan du:

  • Ringe gratis til alle telefoner i Singapore og til 27 land (Norge var ikke inkludert i listen av land)
  • Surfe på nett med 3G
  • Bruke alle appene som lå i telefonen, som Instagram og Facebook.
  • Bruke kartene og guidene til Singapore som lå i åpningsmenyen
  • Få WiFi på din egen telefon. Du hekter ganske enkelt telefonen på Handyens nett ved å logge deg på en kode og et passord. Dermed kan du surfe med din egen mobiltelefon.

Alle tjenester er gratis.

– Vi ønsker å gi våre gjester ekstra god service. Med Handy kan de se filmer, oppdatere i sosiale medier eller ringe hjem til barna uten at det koster noe, sier hotelldirektør Darren Ware på Grand Park Orchard i en pressemelding.

Det er selskapet Tink Labs i Singapore som har utviklet smarttelefonløsningen.

Dette er tjenesten alle hotellgjester drømmer om. Vi fortalte verden - via Instagram - om det bare minutter etter at vi fikk smarttelefonen Handy i hånden.
Dette er tjenesten alle hotellgjester drømmer om. Vi fortalte verden – via Instagram – om det bare minutter etter at vi fikk smarttelefonen Handy i hånden.

Nylig skrev jeg om at Hilton i New York tar 15 dollar per dag for å bruke hotellets WiFi. Dette hotellet er ikke det eneste hotellet i verden som tar penger for å bruke Internett. Vi som blogger i Bortebest.no opplever ofte at vi må betale for å bruke hotellets WiFi og at det ofte er mange begrensninger når det gjelder bruk, som for eksempel at du må betale ekstra for en bedre hastighet eller at du bare kan bruke en enhet, for eksempel en pc, av gangen. Vi kan trygt konkludere med at det er lett å skryte av et hotell som sørger for at vi, gjestene, er oppe og går.

Og når det er ikke internett, vel, så sjekker vi inn på nærmeste Starbucks og advarer vennene våre – og dere som leser bloggen – om hotellet. Og ikke minst sladrer vi på Twitter, etter internettranet på Hiltons i New York.  Og da hiver gjerne andre seg på i debatten slik som Petter Stordalens  Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels benyttet anledningen til å fortelle om at alle deres hotell tilbyr gjestene gratis WiFi.
Nordic Choice Hotels benyttet anledningen til å fortelle om at alle deres hotell tilbyr gjestene gratis WiFi.
Petter Stordalen var fornøyd med at vi skrøt av hans hoteller.
Petter Stordalen var fornøyd med at vi skrøt av hans hoteller.

 

Men med Handy kunne jeg både surfe, poste bilder på Instagram og skryte av hvor fantastisk det var i Singapore og ikke minst av hvor smarte de er. Det er kun et annet hotell i Asia som tilbyr Handy, Hyatt Regency Hong Kong.

[columns_row] [column]
Enkle og sofistikerte linjer på Grand Park Orchards rom.
Enkle og sofistikerte linjer på Grand Park Orchards rom.
[/column] [column]
Det er varmt og fuktig i Singapore. Deilig å svale seg ned i Grand Park Orchards terrassebasseng.
Det er varmt og fuktig i Singapore. Deilig å svale seg ned i Grand Park Orchards terrassebasseng.
[/column] [/columns_row]

 

Dette er Grand Park Orchard Hotel

 

Lekkert innredet femstjerners hotell i shoppinggaten Orchard Road, som huser alle internasjonale designere. Hotellet har blant annet barnevakttjeneste, limousinservice, utendørs basseng, restaurant og bar.

Adresse: 270 Orchard Road, Singapore
Pris: Fra cirka 297 SGD per natt
Nett: Grand Park Orchard Hotel