Jeg hører stadig folk som drømmer om å reise. Når jeg pensjonerer meg, sier noen. Når jeg får spart opp litt ekstra, sier andre. Når barna blir litt større, er en annen gjenganger. Jeg sier heller: REIS NÅ!

For er det én ting som er helt sikkert, så er det at drømmereisen din, enten den går til Venezia eller rundt hele jorda, ikke venter på deg.

Over_60_reise_02
Pensjonisttilværelsen kan ta deg til nye horisonter, men bare hvis du holder deg frisk og rask. Foto: Vibeke Montero

Når du blir pensjonist, har du ingen garantier for at du er frisk nok til å reise. Det finnes ikke så mange steder rundt omkring i verden som er rullestol/rulatorvennlige, og både lange flyreiser og byvandring på brostein oppleves som mer slitsomt når man er godt voksen.

Når du har penger på kortet, er det ikke sikkert at reisen blir like minneverdig som når du velger budsjettvarianten. Dessuten finnes det mange gode muligheter til å spare inn på reisebudsjettet. Har du for eksempel vurdert å bo på hostel? Sjekk årets beste hostels her.

Når barna blir større, har de kanskje ikke lyst til å dra på familieferie lenger? Det er noe helt eget å skape reiseminner sammen når barna er små, og virkelig lar seg fascinere av den store, vidunderlige verden!

Sol_for_pengene_Marrakech
Er det noe jeg ikke angrer på, så er det at jeg har reist mye med barna mens de var små.

Så bærer du på en reisedrøm, enten det er å gjøre frivillig arbeid i indre Afrika eller å se Grand Canyon fra helikopter, så sett i gang og planlegg.

Det finnes alltid en måte å realisere reisedrømmen sin på, så lenge du er frisk og har råd til flybilletten. Utover det, er det kun dine egne unnskyldninger som begrenser deg!

10 reiser du tar i førtiåra