Blikk mot verden 3. juli

Bortebest_Sondag_07
Her er Bortebest.no uhøytidelige reisenyheter.
Cristiano Ronaldo åpner eget hotell i Funchal på Madeira - hvor han påstår at han kommer til å overnatte. Og R&B-stjerna Kelis selger milkshake i London. Kanskje.

My milkshake brings all the boys to my yard

Den amerikanske R&B-artisten Kelis klarte å få en milkshake til å se dirty ut i låten My milkshake brings all the boys to my yard. Og akkurat nå kan du muligens få henne til å lage en milkshake til deg. Hun har nemlig utdannet seg til kokk og  åpner nå en pop up-restaurant i London sammen med Le Bun, som er kjent for sine hamburgere. Det nye konseptet heter Kelis X Le Bun. Den er åpen fra og med 6-17 juli på Leichester House før den drar videre til Standon Calling Festival. På menyen vil du finne arepas, et maisbrød som spises i Colombia og Venezuela, og burgere. Så langt er det uklart om milkshake kommer på menyen.
www.kelisxlebun.com

Her kjøper dronningen undertøyet sitt

 

Ronaldo-hotellet åpner nå

Med magemusklene og bena til Cristiano Ronaldo på laget, kan man selge isbiter i Antarktis.  Mange føler nok at de  får stjernestøv på seg når de tar på seg underbukser med Ronaldos navn (ja, han har faktisk en undertøyskolleksjon, CR7). Nå har den portugisiske hotellkjeden Pestana inngått en avtale med Ronaldo. Sammen med dem lager han (eventuelt folkene i Cristiano Ronald Inc.) et boutiquehotell under navnet CR7 i hjembyen Funchal på Madeira, Portugal. Og det skal komme ytterligere tre hotell med hans navn, Pestana CR7: I Lisboa, Madrid og New York. Ifølge pressemeldingene skal herr Fotball selv se fram til å overnatte på hotellet. Om han ligger ved bassengkanten, vel, så kommer i hvert fall jeg til å bestille en milkshake der. Priser fra 180 euro per natt.
www.pestanacr7.com

Vet du hva et boutiquehotell er?

4877182650_7a704be13a_z
Funchal på Madeira er fotballspiller Cristiano Ronaldos hjemby. Foto: John Cook/Flickr

Lån naboens bil

Nå kan du leie bil billigere enn før. Med tjeneste Nabobil.no kan du ganske enkelt låne naboens bil. Hvor kult er ikke det? Tjenesten fungerer sånn: Du registrerer deg gratis på appen, finner en bil du vil leie og sender en forespørsel om leie. Deretter avtaler dere møte for overlevering av nøkler. Internasjonalt finnes det flere slike ordninger. Getaround er en tjeneste der bileiere kan leie ut bilen sin for timer. Bileierne bruker teknologi som gjør bilen geografisk sporbar. Når leietakeren har funnet sin drømmebil, kan de bruke Getaround-appen til å låse opp bilen. Bileiere kan tjene minst 1 000 dollar per måned, og du kan leie bil fra fem dollar per time, kommer det fram av Getarounds app. Zipcar er et annet selskap, som ble kjøpt av bilutleieselskapet Avis, som ønsket å Mens den tradisjonelle europeiske økonomien stiger mellom null til frem prosent per år, vokser delingsøkonomien med større kraft. Et anslag fra Europakommisjonen anslår at delingsøkonomien vokser 25 prosent årlig, det vil si at den vil kunne doble seg hvert fjerde år.

Nabobil.no

Vi elsker Über

Sheepwithaview
Flotte bilder fra VisitNorway. Men er sauer gode selgere? Skjermdump fra #Sheepwithaview-kampanjen på Instagram.

Vi bæææder

Visit Norway slapp nå en kampanje der Norge som turistland selges. Frontfigurene er fem sauer som skal fortelle om sitt distrikt. I Oslo er det saue-Heidi som skal fortelle om Oslos kvaliteter. I filmsnutten går hun rundt i bydelen Kampen og svinser innom den nye operaen. Sauer  er helt ok og vi spiser dem gjerne i flere former. Men om de er egnet til å selge Oslo, er vi usikre på. Sauen er ikke spesielt oppdatert, hun gir i filmen kun et inntrykk av  interessert i kafé og teater, noe som en hvilken som helst annen sau mener. Men hun har ingen virkelig kule tips om barer som selger bra cocktails eller til hva som skjer i byen. Og helt ærlig, hadde hun bare hatt litt mer sjarme og humor, så hadde vi kanskje kjøpt budskapet hennes. Men hun er bare en alminnelig sau, uten evne til å overtale oss til å følge henne.  Administrerende direktør Bente Bratland Holm i VisitOslo ønsker fårikålsesongen velkommen allerede i juli.

– Sauen må slaktes med det samme, sier Holm til Dagbladet. 

Se #Sheepwithaview her

Få med deg forrige søndagsnytt fra Bortebest.no

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Mer fra Inga Ragnhild Holst

Fine steder å lære spansk

Kjærester er de aller beste språklærerene. Har du ikke en sånn språklærer,...
Les Mer