Ny uke, nye nyheter…

Her er det vi synes du bør få med deg denne uka – innimellom solslikking og dukkerter, så klart!

#1 Tilbring en natt på The Great Barrier Reef

Sondag_19_juni_04
Er ikke dette drømmen? Foto: Airbnb

Vi har stor sans for delingsøkonomi her på Bortebest (les om Ingas jomfrutur med Über), og Airbnb har vi for lengst falt pladask for. Nå har nettopp Airbnb en spennende konkurranse gående der man kan vinne en natt på en slags flåte på Det Store Barriererevet. Konkurransen er åpen til den 30. juni.

Sondag_19_juni_03
Vinn en natt her! Foto: Airbnb

Det eneste du må gjøre for å vinne et opphold for fire personer er følgende:

1. Gå inn på konkurransen.
2. Logg deg inn med din Airbnb-konto.
3. Klikk på «Enter to Win», og svar på følgende spørsmål:
“Fortell oss litt om deg selv og hvorfor du og tre gjester hører hjemme på The Great Barrier Reef.”
4. Skriv svaret ditt i boksen som åpner seg, og kryss fingrene.

Jeg (Vibeke) er med, og fikk denne meldingen etter at jeg sendte inn mitt tryglende svar om å utfordre meg selv under vann:

«Thanks for entering! Don’t pack your bags just yet! We’ll email the winner after Jun 30th.»


#2 Ekstra god mat i ferien

Mange av oss er glade i å spise god mat når vi er på reise. I uken som gikk ble den prestisjetunge listen over verdens 50 beste restauranter lansert, og det var Osteria Francescana i Modena (Italia) som gikk av med seieren. Nummer 2 ble El Celler de Can Roca i Girona (Spania), og nummer 3 ble Eleven Madison Park i New York. Danske Noma ligger på femteplass etter å ha toppet listen i fire år.

Sondag_19_juni_02
Matblogger Helle Øder Valebrokk og kokken Massimo Bottura. Foto: Erik Valebrokk

Matbloggeren Helle Øder Valebrokk fra Helles Kitchen er den dama vi kjenner med mest peil på mat. Hun har selvsagt spist på verdens beste restaurant, og slått av en prat med kokken Massimo Bottura. –Massimo Bottura her en spesiell tilnærming til rettene han lager på Osteria Francescana. Rettene bunner i kjente og kjære italienske retter som pizza og lasagne. Selvsagt på en trestjerners måte iblandet Massimos galskap. For han grenser til gal. Han er høyt og lavt og engasjert som få andre jeg har møtt. Les mer på Helles fantastiske blogg.


#3 Nå kan du gå på vannet!

Fra og med den 18. juni til den 3. juli kan du oppleve hvordan det er å gå på vannet i den nord-italienske innsjøen Iseo, omtrent en time øst for Bergamo. Dette er en kunstinstallasjon med store dimensjoner, hele tre kilometer med polyetenplast dekkes med hundretusen meter gyldent stoff. Sa noen Yellow Brick Road?

Sondag_19_juni_06
The Floating Piers vil strekke seg mellom landsbyen Sulzano (nederst i bildet) til øya Monte Isola og videre til bittelille Isola di San Paolo (øverst til venstre). Foto: Wolfgang Valz

Eller er det fotsporene til selveste Jesus kunstneren (med det passende navnet Christo) ønsker at du skal gå i? Han sier selv at følelsen er som å gå på ryggen av en hval, ettersom det ikke er gelender å holde i, og plastpromenaden ligger helt nede på vannoverflaten.

Sondag_19_juni_05
Kunstneren Christo under arbeidet med The Floating Piers. Foto: Wolfgang Valz

#4 London Pride

Sondag_19_juni_07I lys av skyteepisoden i Orlando der femti mennesker døde på gay-nattklubben Pulse, kan alle og enhver få lyst til å hedre de som mistet livet på grunn av sin legning. London er kjent for sin store Pridefestival, og hovedparaden går av stabelen lørdag den 25. juni. Det betyr at du har en knapp uke på deg til å bestille fly, finne hotell, pakke kofferten full av fargerike klær og møte opp på Trafalgar Square klokka 12 neste lørdag.


#5 Når ferievalget blir et slit

Sondag_19_juni_08

Det er mye vi stresser med i 2016. Å velge reisemål kan for eksempel gi noen og enhver grå hår. Storby eller fjell? Hytte ved havet eller herberge? Dette i-landsproblemet har det nyoppstartede reiseselskapet Surprise Trips gjort noe med, og konseptet deres er at du og opptil tre andre kan legge inn et budsjett, også sender de dere på en ferie med ukjent destinasjon. Dere får ikke vite reisemålet før dere er på flyplassen, og Surprise Trips begrenser seg til europeiske destinasjoner med maks 3, 5 times flytid fra London. Foreløpig er tilbudet kun for de med britisk, irsk, amerikansk, kanadisk, australsk og new zealandsk pass, men hvem vet – kanskje er dette noe for stressede nordmenn også etterhvert?

 

Fikk du forresten med deg forrige ukes BLIKK MOT VERDEN der vi skriver om flere hyggelige hotellnyheter, blant annet fra Ving?