Gi sommeren vinger i Telemark og Vestfold

Skien fritidspark badeland foto Dag Jensen
HELT KANON: I Skien fritidspark er det også et badeland. Helt topp for alle som elsker vann og store plask.
Sommerens beste familieparker ligger i Vestfold og Telemark.
Sponset innlegg:

Tekst: MARTE ØSTMOE | Foto: DAG JENSEN

Mennesket har alltid hatt lyst til å fly. De fleste forsøk er dessverre mislykkede. Hva med å hoppe? Stupe? Sveve? I Vestfold og Telemark kan du og familien gjøre alt sammen. 

Et hopp eller stup er det nærmeste vi mennesker kommer opplevelsen av å fly. Fantastisk! Hoppet i seg selv varer kanskje bare i sekunder, men før du satser, kiler det skikkelig i magen. Etter et gjennomført hopp, kan adrenalinet pumpe i timevis.

Foldvik-familiepark-Vestfold-foto-Dag-Jensen-800
INN FOR MYK LANDING: I Foldvik familiepark i Stavern i Vestfold kan du hoppe i høyet og kjøre traktor.

I svevet på Foldvik Familiepark

Føttene er ikke i bakken. Hodet er kanskje først. Armene er rett ut. Du har luft under vingene og håret til alle kanter. På Foldvik Familiepark i Vestfold, hopper du i høyet. Av hensyn til astmatikere og allergikere, er høy byttet ut med halm. Du lander mykt og hopper igjen. Og igjen. Her er ingen klippekort eller restriksjoner for hvor lenge du kan herje.

Skien Fritidspark i Telemark hopper du fra kanten, fra ener´n eller treer´n eller femmer´n. Eller er  du typen som klatrer helt til topps? Fra  stupetårnet er det sju og en halv meter ned!

Himmel så høyt 

Klatreparken-Høyt-&-lavt-Himmelfallet-Vestfold-foto-Dag-Jensen
I klatreparken Høyt & lavt i Vestfold hopper du fra dette tårnet. Regn med høy puls.

Men hva er vel 7 meter mot 30? På Høyt og Lavt i Lardal i Vestfold, oppfordres du til å ta Himmelfallet. Etter 105 bratte trinn er du oppe i et 35 meter høyt tre. Du festes med en sele med sikringsutstyr på bryst eller rygg. Nå telles det ned: 3. – 2. – 1. Hopp! I 2/3 av hoppet er kroppen din i fritt fall.

Vil du heller simulere spenningen? Ønsker du å holde beina på bakken?

Du-Verden vitensenter i Porsgrunn i Telemark får du kjenne på bølgenes kraft. Her er du kaptein på et cruiseskip eller en losbåt, men i virkeligheten er det bare en skipssimulator. Det er ikke bare bare! Sjøen står høyt og havet er så vilt at skuta letter. I flere sekunder er du verken i kontakt med sjø eller land.

Du flyr, – ikke pengene

Jo, vi mennesker vil gjøre mye for å kunne fly. Vi vil være fri som fuglen! Men de færreste flyforsøk i historien har vært gratis. De har kostet mot, svette, blod og tårer. Og penger.

Vitensenteret-i-Skien-foto-Dag-Jensen-1050
HELT KAPTEIN: På Du verden sjøfartsmuseum og vitensenter i Skien kan du styre skuta. Nesten.

Da er det bra at både Foldvik Familiepark, Badeland i Skien fritidspark, Du-verden vitensenter og klatreparken Høyt & Lavt, har inngått en avtale. De gir 20 % på hverandres billetter. Du kan med andre ord hoppe fra den ene parken til den andre uten at pengene flyr. For i sommer er det nemlig du som kan fly. I alle fall nesten. Les mer om dette på Blidebarn.no

Blidebarn.no-800

Bortebest

Hvem er vi, og hva gjør vi?
Gi oss en globus, og vi er lykkelige. I et par uker. Så begynner føttene å klø igjen. Gi oss jetlag, gi oss malariamedisin som herjer med nattesøvnen. Gi oss øyeblikket vi går ut av en flyplass på et fremmed sted. Jaget etter nye horisonter er sterkere enn trangen til hjemmets lune trygghet. Til sammen har vi flere tusen reisedøgn i kofferten. Vi har levert og fortsetter å levere store og små reisereportasjer til de fleste av Norges mediehus. Her tar vi deg med bak kulissene i det vi mener er verdens beste jobb!
Bloggere
Inga Ragnhild Holst – partner og hovedblogger
Vibeke Montero – partner og hovedblogger
Fran Fernandez – programmerer og fotograf
Elizabeth Lingjærde – Gjesteblogger
Caroline Korsvoll – Gjesteblogger

Tone Solberg – Gjesteblogger

Tjodunn Eltvik Dyrnes – Gjesteblogger

Tags from the story
, , , , ,
Written By
Mer fra Bortebest

Bortebest-bloggerne: Om den første brunfargen, all purpose-sarong og drømmereisen

Klarer vi å lure oss unna jetlag? Hvor går drømmereisen? Og hva...
Les Mer