SAS flyr til Ibiza i sommer

Ibiza Spania sol hav Fran Fernandez 1050
ROMANTISK RAMME: Diletta Gervasoni og Paolo Rota nyter sola, havet, bukten og hverandre. Det italienske paret er på bryllupsreise på Ibiza.
SAS åpner ny direkterute mellom Skandiavia og Ibiza. Her er tre grunner til at vi elsker Ibiza.

En nyhet det er verdt å få med seg i år, er at SAS åpner en ny rute fra Stockholm til Ibiza den 28. juni. Ibiza er berømt, eller kanskje beryktet for sine ville fester, hit kommer kongelige, supermodeller som Naomi Campbell, fotballstjerner, adelige og vanlige partysugne ungdommer for å feste fra morgen fra kveld. Her er det nemlig mulighet for å gjøre som du vil. Men de siste tjue årene ser det ut som om pressen helt har glemt at Ibiza først og fremst er en øy der alt egentlig går langsomt, hvor folk lever tett på naturen og hvor vinden alltid napper blidt i klærne dine. Det er slett ikke hold i ryktene om Ibiza. Her er tre grunner til hvorfor jeg muligens kjøper meg en Ibiza-billett i ferien.

1. Topp bade- og strandforhold på Ibiza

Å, det føles deilig å vasse ut i sjøen ved Ibiza. Sola varmer og myker opp skuldre som er stramme etter mange måneder vinter og kulde. På Ibiza holder vannet 27 grader i sommermånedene, og det er så rent og klart at du ser småfiskene som driver med sine daglige sysler nede på bunnen. Kalksteinsberg rammer inn de hvite strendene, så det ser ut som du faktisk er midt i et gammeldags postkort. Her har naturen strukket seg langt for å imponere feriegjestene. Visste du forresten at havet rundt Balearene er så klart fordi havgresset posidonia bidrar til å rense vannet? Politikerne på øygruppen har jobbet i mange år med å verne kystlinjene. Og visste du at dette er øya hvor ingen ringer politiet om du bader naken. Vel, nesten, da. Ibiza har flere nudiststrender.

Her er noen av de beste nudisstrendene i Spania»»

Ibiza Esvedra
Her viser Ibizas naboøy Esvedra og russiske Anna Serebrova seg fra sin beste side. Smil, da! Foto: Fran Fernández

2. Vandring på Ibiza

Mange kommer hit for å vandre. Skogen og heiene her dufter av himmelsk rosmarin og sitronmelisse, og mange tar nok også med seg en liten kvast hjem til krydderhylla når de går her. Vest for Eivissa er det særlig vakkert og dessuten er det  fabelaktig utsikt til øya Esvedra. Ved Esvedras skjørtekant bruser vannet sommerhvitt; det er det perfekte sted for en selfie.

Ibiza-02 (2)
Spis paella på restaurant Ses Roques på Ibiza. Foto: Fran Fernández

3. Deilig mat og cava

Sprøstekt blekksprut, ramsalte ansjos, paella, hummersupper, skinker og en en flaske kald sprudlende cava er grunner gode nok for å dra et sted. Har du lyst på et hyggelig restauranttips? Sjekk ut Ses Roques ved Cala Conta som ligger fint til med utsikt over en badebukt. Spis lunsj og bad i det klare vannet etterpå.

Adresse: Playa de Cala Conta, Apdo. 168
Nett: www.restaurantesesroques.com

Mallorca, Menorca, Formentera eller Ibiza: Hvilken øy passer for deg?»»

 

Koder fra historien
, , , ,
More from Inga Ragnhild Holst

Caminito del Rey – spansk vandring med høy adrenalinfaktor

Gled deg! Det som en gang var verdens farligste tursti, Caminito del...
Les mer