Ibiza er berømt, eller kanskje beryktet for sine ville fester. Øya er som en magnet på kongelige, supermodeller, fotballstjerner, adelige og vanlige partysugne ungdommer som vil feste fra morgen fra kveld. Nattelivet syder fremdeles på Ibiza, men de siste tjue årene ser det ut som om pressen helt har glemt at dette først og fremst er en øy der alt egentlig går langsomt. Menneskene her lever tett på naturen, og lar vinden nappe blidt i klærne dine. Det er slett ikke hold i partyryktene om Ibiza. Her er tre grunner til at jeg alltid vender tilbake:

1. Topp bade- og strandforhold på Ibiza

Å, det føles deilig å vasse ut i sjøen ved Ibiza. Her har naturen strukket seg langt for å imponere feriegjestene! Sola varmer og myker opp stramme vinterskuldre. På Ibiza holder vannet jevnt en temperatur på 27 grader i sommermånedene, og det er så rent og klart at du ser småfiskene som driver med sine daglige sysler nede på bunnen. Kalksteinsberg rammer inn de hvite strendene, så det ser ut som du faktisk er midt i et gammeldags postkort.Visste du forresten at havet rundt Balearene er så klart fordi havgresset posidonia bidrar til å rense vannet? Politikerne på øygruppen har jobbet i mange år med å verne kystlinjene. Og visste du at dette er øya hvor ingen ringer politiet om du bader naken? Ibiza har flere nudiststrender.

Ibiza Esvedra
Den magiske Esvedra-klippen og russiske Anna Serebrova seg fra sin beste side. Smil, da! Foto: Fran Fernández

2. Vandring på Ibiza

Mange kommer hit for å vandre. Skogen og heiene her dufter himmelsk av rosmarin og sitronmelisse, og mange tar nok også med seg en liten kvast hjem til krydderhylla når de går her. På Ibizas vestkyst er det særlig vakkert og dessuten er det  fabelaktig utsikt til øya Esvedra. Ved Esvedras skjørtekant bruser vannet sommerhvitt; det er det perfekte stedet for en selfie.

Ibiza-02 (2)
Spis paella på restaurant Ses Roques på Ibiza. Foto: Fran Fernández

3. Deilig mat og cava

Sprøstekt blekksprut, solgul paella, tynne skinkestrimler og en en flaske kald sprudlende cava er grunner gode nok for å dra et sted. Har du lyst på et hyggelig restauranttips? Sjekk ut Ses Roques ved Cala Conta som ligger fint til med utsikt over en badebukt. Spis lunsj og bad i det krystallklare vannet etterpå.

Adresse: Playa de Cala Conta, Apdo. 168
Nett: www.restaurantesesroques.com

Mallorca, Menorca, Formentera eller Ibiza: Hvilken øy passer for deg?»»