Skal du til Hellas i sommer? Heldiggris! Sørg for at du har ekstra plass i kofferten til disse innkjøpene.

Det er lett å nyte alt Hellas har å by på mens du er der på ferie og kan fråtse i frappékaffe, greske salater og tzatziki. Med disse smarte innkjøpene forlenger du feriefølelsen, og kan nyte godt av Hellas langt utover i vintermånedene.

10 ting Hellas gjør bedre enn de fleste:

 1. Sandaler

  Den som klarer å reise hjem fra Hellas uten å kjøpe nye sandaler fortjener en premie!

Klassiske, håndlagde sandaler i naturfarget lær blir bare lekrere jo mer du bruker dem, og passer like godt til sommerkjolen som til shorts. De senere årene har det dukket opp spennende design på den greske sandalfronten, så det kan godt hende du skal la deg friste til å kjøpe med mer enn et par hjem.

 1. Keramikk

  Morgenkaffen smaker ekstra godt i en gresk kopp fra ferien.

Vakre krus og tallerkener i karakteristisk greskblått er verdt å ta med seg hjem. De fleste butikker pakker varene godt inn, og hva kan være hyggeligere enn å servere oppskåret vannmelon på et gresk fat når sommeren er på hell?

 1. Hudpleie

  Effektiv hudpleie for en billig penge fra Bioselect.

Grekerne er suverene til å benytte seg av naturlige råvarer, også når det gjelder hudpleie. Du kjenner kanskje til merkevaren Korres? Den er gresk, og er et godt eksempel på hvordan yoghurt, honning, laubær og oliven blir til ingredienser som holder huden ung og hydrert. I Hellas finnes det mange hudpleieserier, og en av de beste er BioSelect.

 1. Honning

  Den aller beste timianhonning.

Timianhonning er en spesialitet fra Kreta. Her har biene fått surre rundt i den kretiske naturen, og samlet nektar fra viltvoksende urter. De fores heller ikke opp på sukkervann, men får spise av sin egen honning i vinterhalvåret. Timiansmaken setter en herlig spiss på bakte rotgrønnsaker, over gresk yoghurt og som tilbehør til nøtter.

Ikaria – for de seriøst grekofile

 1. Filigransmykker

  Intrikate filigransmykker.

Vi kjenner filigransmykker best fra bunadsølv, men smykkekunsten eksisterte i det gamle Hellas allerede 400 år f.Kr. Filigrankunsten lever fortsatt i Hellas, og både gull-og sølvsmykkene tar seg lekkert ut mot solbrunhud.

 1. Olivenolje

  Gresk olivenolje er som flytende gull.

Visste du at italienerne importerer oliven fra Kreta, som de utvinner olje fra, og kaller den italiensk? Greske oliven er i verdensklasse, og store deler av produksjonen foregår på små jordlapper der trærne har stått urørt i mange hundre år. Vi har til og med sett 3-liters dunker med oil-in-bag som definitivt er verdt å kjøpe med seg hjem for å gjenskape det greske kjøkkenet hjemme.

 1. Ouzo

  Øya Lesvos er ouzoens episenter.

Ingenting roper Hellas høyere enn et glass ouzo i skyggen. Mange synes at ouzo blir for sterkt, men drikken ligner fransk pastis, og skal blandes ut med vann til den blir melkefarget og behagelig på smak. Øya Lesvos er kjent for sine mange ouzodistillerier, og Plomari-ouzo rangeres av mange som den aller beste – og den du bør se etter på tax-freebutikken.

 1. Oliventre

  Kjøkkenredskaper i oliventre.

Det er ikke bare frukten fra oliventreet som brukes. Treverket er hardt og egner seg godt i kjøkkenredskap som sitruspresse, salatbestikk og spaghettiøse. Kjøper du med deg disse hjem, så vil de vare i lang tid så lenge du holder dem unna oppvaskmaskinen.

 1. Olivensåpe

  Dekorativ og nyttig. Gjør plass til olivensåpe i kofferten din.

Olivensåpe er laget av uraffinert olivenolje, og har pleiende effekt på huden. Såpen er mild og sies å kunne hjelpe mot psoriasis. Du kan kjøpe store såpestykker som er dekorative, eller mindre stykker til bruk i hverdagen.

 1. Svamper

  Kalymnos er kjent for sin svampindustri.

Kalymnos har lange tradisjoner med fridykking for å hente opp naturlig svamp fra havbunnen. Det regnes faktisk som øyas eldste yrke, og fortsatt finnes det rikelig med svamp i gresk farvann takket være de høye vanntemperaturene.

LES OGSÅ: 10 greske matretter du MÅ smake!