Tarifa er antageligvis den mest kjente feriedestinasjonen i Cadiz. Kitesurf, lekre strender, sjarmerende gamleby og utsikt til Afrika har plassert fastlands-Europas sørligste by på kartet – med god grunn! Her er mine beste tips til en vellykket ferie.

Tarifa har ingenting med det Spania du kjenner fra charterarrangørene å gjøre. Byen klamrer seg fast på sørspissen av det europeiske fastlandet, og er i stadig utvikling. De fleste som har lagt sin elsk på Tarifa, beskriver stedet som en følelse av frihet. Jeg kunne ikke ha vært mer enig! Er du av typen som pakker stilettsko og en designerkjole per dag når du skal på sommerferie, så er kanskje ikke Tarifa noe for deg. Her trives bohemene best. Men Tarifa er også på trendradaren. Nyheten BIBO Tarifa, skapt av den spanske restauratøren Dani García (som var kokk i kjendisbryllupet til fotballspilleren Sergio Ramos), befester at Tarifa har blitt en internasjonal destinasjon. BIBO er det nye Nikki Beach, men med fokus på maten.

Tarifa-afrika
Det er alltid noe magisk med å hvile blikket på Afrika i horisonten.
Tarifa-gamleby-uteliv
Jeg skal være ærlig og si at i høysesong (juli og august), så synes jeg at kveldsstemningen i Tarifa kan bli litt for festpreget for min smak – men så har jeg også bikket 45. Jeg foretrekker lavsesong.

Tarifa – gamlebyen

>> En strandguide til Tarifa

Jeg foretrekker å overnatte inne i gamlebyen når jeg er i Tarifa. Du finner fine hotell langs stranden også, men i gamlebyen har jeg alt innen gåavstand, og trenger ikke å tenke på parkering. Det kan nemlig være ganske så utfordrende i en liten by som ikke har parkeringshus. Finner du en parkering, vil og bør du holde på den så lenge som mulig:)

Gamlebyen er den delen av byen som ligger innenfor bymurene – og du krysser den til fots på 10-15 minutter. Husene er lave og hvitmalte, og minner aller mest om skakke melketenner i en barnemunn. Det jeg elsker med slike gamlebyer, er at de aldri endrer seg. Det er rett og slett ikke plass til flere hus, og de eneste justeringene som gjøres er at gamle, forlatte hus oppgraderes til små boutique hotell.

Gamlebyen i Tarifa: Engleskmennene har et fantastisk ord for å beskrive denne typen arkitektur – higgledy-piggledy.

Her bor du

Jeg har bodd mange ulike steder i Tarifa, og kan med hånden på hjertet anbefale disse tre overnattingene:

La Residencia – for hele familien

Lekkert hotell like ved fiskehavnen. Pluss for basseng på taket, og at det er hundevennlig:) Deilig frokost og kort vei til alt!

Tarifa-hotelltips
La Residencia anbefales på det varmeste!

Diez y Seis – stram design

Farlig lekkert hotell med perfekt beliggenhet midt i gamlebyens stillere gater. Alle rommene er ulike, og jeg er svak for rommet som heter Erotica:

hotelltips-tarifa
Legg merke til speilet i taket!

Posada Vagamundos – budsjettvennlig pensjonat

Noen ganger trenger man bare enkle og rene rom. Betjeningen er hyggelig, og frokosten serveres på gateplan.

5 restauranttips

Det er bare å glede seg til å spise i Tarifa, for maten er nydelig, kortreist og rimelig. Er du her i månedsskiftet mai/juni bør du få med deg tunfiskfestivalen, som er inne i sitt åttende år. Da deltar over tretti lokale restauranter med sin egen tunfisktapa, som du kan kjøpe for 4 euro – med drikke inkludert.

El Frances

Alle elsker restauranten El Frances, som ligger midt i gågaten. De har få bord, så det er ofte litt ventetid, men maten er alltid god og drikken kald. En klassiker som aldri blir feil. Og skulle du få lyst på et glass etter middag, så kan du være trygg på at El Frances holder åpent senere enn de fleste.

El Frances er en favoritt enten dere er to stykker eller en gjeng.

El Otro Melli

Her bør du beregne god tid, for du vil måtte sette deg på en venteliste for bord. Da bestiller man enkelt og greit et glass, og nyter synet av folkelivet på Plaza San Martín. Hit kommer gatemusikantene også, så det er ikke akkurat stedet for en stille middag. Prøv deres tunfisk-kjøttboller!

Bar Anca Curro

Upretensiøs og typisk, andalucisk bar med enkle retter på menyen. Tomatsalat med de mest solmodne tomatene du kan tenke deg. Burger laget på det lokale retinto-kveget. Serranoskinke. Og så videre. Navnet betyr egentlig «baren i huset til Curro», og det er sånn man føler det. Hjemmekoselig stemning og hjemmekoselige priser. 30 kroner for et glass vin, og 35 kroner for en halvliter øl.

Strandbaren Tangana

Verdens mest avslappende strandbar! Her må du opp i baren og bestille, og det er alltid like gøy å si at man heter «Verdens vakreste» eller «Drittsekk» – som ropes opp over høyttaleranlegget når maten er ferdig. Sprø salater eller saftige burgere – her får du ekte og ærlig mat for surfere. Alltid, alltid god stemning!

Bibo Tarifa

Rett ved siden av Tangana har mesterkokken Dani García startet strandbar. Han tuller ikke med råvarene, og derfor har han viet en hel seksjon av menyen til Tarifas luksusprodukt – tunfisk. Når den fanges i farvannet i vårmånedene, kan du fråtse i det som også kalles havets «pata negra» – en kvalitetsbetegnelse som beskriver Ibericoskinke. Her er det også cocktailbar der alle cocktailene koster 11 euro.

Husk: Tarifa er deilig, men ikke i august

Hvis jeg nå har fristet deg til å dra til Tarifa, så vil jeg samtidig benytte anledninge til å advare deg mot å dra hit i august. Da er det rett og slett for mange mennesker her. Dette er ikke unikt i Tarifa, men er et fenomen som skjer på de fleste sommerdestinasjoner. Les mer i lenken nedenfor.

>> Derfor drar jeg ikke på ferie i august

Vil du likevel dra på ferie i august, så råder jeg deg til å dra videre oppover Lyskysten. F.eks til Vejer de la Frontera, eller kanskje provinshovedstaden Cadiz. Det er mye fint å oppleve i det vi kaller Cadizfornia!

Tarifa-solnedgang
Langs hele Lyskysten har du solnedgangen i din hule hånd!