Alle har vi et sånt sted der bekymringer smelter bort. Mitt sted er Tarifa. Hadde jeg trodd på overjordiske fenomen, så hadde jeg valgt å tro at energien er annerledes her. Kanskje er den det, hva vet jeg? Her møtes nemlig Atlanteren og Middelhavet, og det skjer midt i mellom der Europa og Afrika strekker seg mot hverandre. Litt magisk.

Lyskysten_07
Tarifa I love you!

 

Meditasjon i strandform

Tarifas vesle bykjerne er like yndig som den er vakker, og utsikten mot Marokko tar pusten fra deg på klare dager.

I går var jeg der med familien, og det var hverken spesielt klar sikt eller en særlig god stranddag. Det er nemlig sånn at det blåser heftig på disse breddegradene, noen ganger så intenst at sandkornene oppleves som tusen små pisker mot huden. Men nok om det.

Tarifa_playa_03
Forblåst selfie med Siena

I går var vindstyrken 12 km/t, så det gjaldt å holde på sarongen, men selv når vinden uler i ørene finnes det en egen ro her. I elementene som er ville, vakre og utemmelige. Når sola er på vei ned kan du rusle inn i byen og ta en iskrem eller et glass vin.

Her spiser du bra og billig i Tarifa

Nam! Sukk! Stønn! Lykkelydene er aldri langt unna.

Tarifa_01
Lyst på kake? Disse ferme damene ruller bortover stranda minst en gang om dagen. Lytt etter bjellen, og løp og kjøp!

Men denne posten skal handle om kremen av Tarifas strandliv. Hvor spiser du? Hvor drikker du? Hvor er de kjekkeste gutta? Og hvor kiter du?

Valdevaqueros – kjekkaser med kite og gratis spa!

La meg begynne lengst fra byen, i den delen av stranda som heter Valdevaqueros. Her ligger det en enorm sanddyne, og dette området er det mest forblåste langs hele stranda. Dette er mitt favorittområde. Ikke bare fordi de barskeste gutta driver med kiting og windsurfing her, men fordi stranda er ekstremt bred og havet alltid klarturkist. Går du forbi sanddynen, finner du et sted med mineralholdig leire, og du ser alltid folk som er innklint fra topp til tå. Gratis spa!

Tarifa_playa_07
Få fin hud med naturlig leire fra Punta Paloma. Foto: Spencer Montero

I denne enden av stranda må jeg alltid innom salatbaren på Tangana, en strandbar der kiterne holder til. Stemningen er deilig chill, og de serverer alt fra gigantiske burgere til vafler og salat. Du sitter på lange fellesbord, eller mindre bord lenger inn i lokalet. Her finner du også en himmelsk interiør -og klesbutikk hvor du kan handle med deg den digge Tarifastilen hjem. Kan du ikke kite fra før, kan du ta privattimer her. Utstyr kan også leies.

Tarifa_playa_09
Hvor finner du de kjekkeste gutta? På Valdevaqueros-stranda! Når de ikke surfer, jobber de på Tumbao Beach bar. Foto: Imgrum

For å komme hit, må du kjøre av hovedveien (N-340) der det står skiltet mot Punta Paloma.

Playa de Los Lances – noe for alle

Dette er den mest øde delen av den lange stranden, så liker du å plenty med armslag, er det hit du skal peile deg inn. Jeg liker godt å ha base på strandbaren/hotellet Arte Vida. Her er cocktailene farlig gode, just sayin’. Selv foretrekker jeg å overnatte inne i bykjernen, men vil du våkne til lyden av et brusende Atlanterhav, så er dette et godt valg.

Tarifa_playa_05
Arte Vida betyr livskunst, og det mestrer du fort i Tarifa.

I og med at Los Lances stranden er så lang, refereres det ofte til den nordlige delen (der Arte Vida ligger), og den sørlige delen, som strekker seg fra Rio Jara ned til byen. Den sørlige delen kalles ofte Playa Balneareo, og her liker jeg å være. Da er du i gåavstand til fine strandbarer som Waikiki og Mandala, pluss at det er ganske enkelt å finne parkering.

Playa Chica

Tarifa_playa_08
Playa Chica har vakker utsikt mot det afrikanske kontinentet.

Denne lille bystranda er den mest familievennlige stranden i Tarifa. Den er separert fra den lange Los Lances-stranda ved en halvøy som i dag er i bruk av militæret. Vi pleier å ta turen hit litt utenfor sesongen før det blir fullt, og fordelen er at denne stranden ligger litt bedre skjermet mot levantevinden. Her er du i gåavstand til byen, og det finnes både en kiosk, en rødekorshytte og toaletter her. Vær bare obs på at når fergene til og fra Tanger passerer vil vannet stige et par meter.

HUSK!

Hvis du ikke vil blåse bort, så bør du sjekke været (dvs. vinden) først. Jeg bruker alltid denne siden: www.windfinder.com

Er vindstyrken på over 10 km/t, så dropper jeg å dra. Men hvis du bare skal inn til byen, eller henge på strandbarene så tåler du mer.

Hvor ligger Tarifa?

For å komme hit, leier du bil i Malaga, og følger A-7 hele veien mot Algeciras. Derfra følger du N-340 til du kommer til Tarifa. Kjøreturen tar i underkant av to timer, litt avhengig av om du kjører i norsk eller spansk tempo.