En dag uten trening, er en dag uten mening. Eller noe sånt. Her, på Sunprime Atlantic, har jeg trent hver eneste dag siden jeg kom forrige onsdag. Yoga, Cosmo (core, strength, movement), dans, og yin yoga. Flere økter om dagen, noe som føles superbra. Å starte dagen med yoga er så nært opp til sjelefred jeg har kommet på lenge.

image
At det er lørdag er ingen unnskyldning for å sløve på stranda.

Jeg er her blant annet for å teste Vings treningsreise, noe mange tror er enkel trening. Det kan jeg avkrefte her og nå. Melkesyra svir minst like intenst som hjemme, og jeg er her med over tjue treningsglade damer der mange ser ut til å være langt sprekere enn meg.

image
Dansing er gøy! Alltid.

I går la vi inn en saftig fjellvandring med Rocky Adventure. Ti kilometer opp til 1.400 meters høyde blant blomstrende kjempeløvetann og fjelltopper der den ene var vakrere enn den andre.

image
Bjørn er vår vandringsguide og modell.

Hvem hadde trodd at at Gran Canaria skulle åpenbare seg som et vandrers paradis? Dette er definitivt en øy med mange herlige overraskelser!

Som blåskjellene i grønn mojosaus som vi fikk servert til lunsj i landsbyen Tejeda. Lubne skjell badet i deilige urtesmaker. Nam! Her er vi en verden unna charterstrendene og all inclusive-hotellene på sørkysten.

image
Muslingene på Dejate Llevar (i Tejeda) er verdt omveien.

I dag tidlig var det på’n igjen med mindfullness. Og hvem hadde trodd at jeg skulle få med meg selveste DJ’en her på Bortebest, Mister Valebrokk, på meditasjon? Det kom kanskje mest overraskende på ham selv, ettersom  han er en herre med en utpreget forkjærlighet for det gode liv (sjekk bloggen hans der han boltrer seg i gourmetmat, bøker og musikk).

image
«I dag skal dere lytte til dere selv, sier instruktøren. OK, sier Erik med lukkede øyne.

Og hvis de fabelaktige instruktørene Therese Furudal og Eva Katrine Thomsen kan få Erik ut i lotusstilling, så kan de motivere hvem som helst.

Det beste av alt? Følelsen etterpå, så klart. Når musklene jubler, pulsen takker og bukker og samvittigheten er på Mor Theresa-nivå. Yes! Kan vi, kan du!

Til Korsika med Kari Jaquesson