Jeg la ut bildet ovenfor på Instagram litt tidligere i sommer. Teksten var noe sånn som at jeg synes det er vanskelig å få mennene i mitt liv til å ta fine bilder av meg. Navlebeskuende, javisst. Men i disse Instagramtider er jeg ikke alene om å ville ha et fint bilde av meg selv i ny og ne. Jeg fikk masse kommentarer og PM’er fra andre damer som har det på samme måte. Så det kan virke som om det er en «greie». Menn misliker rett og slett å ta bilder av de poserende damene sine. Jeg tror de synes det er litt pinlig, eller kanskje bare meningsløst og kjedelig. Så hva skal vi som håper på et fint feriebilde av oss selv gjøre? Jo, du skal vise ham disse tipsene!

Ta bedre instagrambilder
Hva tenkte fotografen her, mon tro?

3 tips til kjærester som hater å ta Instagram-bilder

1. Ta mange bilder (og da mener jeg MANGE!)

Det holder ikke med ett, to eller tre bilder. Sorry. Hvis vi ber deg om å ta et bilde av oss, så forventer vi at du tar minst femten – sånn at vi kan velge ut det beste i etterkant. Vil du virkelig imponere den poserende kjæresten din, så viser du henne at du ikke har dårlig tid underveis i fotograferingen. Går du for superheltstatus, så holder du avtrykkeren inne sånn at mobilen tar mange bilder i ekspressfart. Dette gjelder særlig hvis vi er i bevegelse. Da slipper vi å klage på bilder der føttene ser feilplassert ut, eller hvor dobbelthaken synes.

Ta bedre instagrambilder
Når vi går mot kamera, holder du avtrykkerknappen inne. Capish?

2. Vis oss bildene underveis

De færreste av oss er fødte modeller som nailer poseringen på første forsøk. Det forhindrer oss ikke i å ha en klar visjon om hvordan vi vil se ut på bildene. Helst vil vi se så naturlige som mulig ut, samtidig som at hår, midje og smil ser flatterende ut (noen som kjenner seg igjen?). Derfor vil vi gjerne sjekke bildene underveis. La oss gjøre det, og vær så snill å hør på oss når vi forklarer hva vi vil at du skal gjøre annerledes.

Instagram
Her ser livredderbøyen ut som et dosete – ikke helt det jeg hadde i tankene.
Gode instagrambilder
Sånn ja! Etter minst 15 forsøk fikk jeg endelig det bildet jeg ville ha på kanalbåtferie i England.

3. Ta initiativet selv

Mens jeg først er i gang med denne lille tipsrunden, så drister jeg meg til å oppfordre menn til å legge merke til når kjæresten din ser ekstra fin ut. Gjør hun det, så si det! Si at hun kledde akkurat den kjolen veldig godt, eller at fargen på toppen fikk øynene hennes til å gnistre. Når vi pynter oss, vil vi gjerne ha komplimenter fra deg – og ikke bare fra venninnene våre. Ser du at kjæresten din har gjort seg ekstra i flid med utseendet, så si at du gjerne vil ta et bilde av henne. Jeg lover at du vil få igjen for denne lille gesten i pose og sekk!

Sånn tar jeg mine instagram-bilder

Hva jeg drømmer om? Å få litt innspill underveis i fotograferingen på hva som tar seg bra ut på bilder. For selv etter tjue år som fotograf bak kamera, er jeg usikker på hva som funker når jeg selv befinner meg foran kamera.

Nekter kjæresten?

Hvis kjæresten din virkelig kvier seg for å ta bilder av deg til Instagram, eller det alltid blir dårlig stemning under deres private foto shoots, så kan det hende det er best for forholdet å droppe det. Det er ikke til å komme ifra at det er litt pinlig å skulle posere som en annen japansk turist på sightseeing, og hvis kjæresten din i tillegg synes det er flaut å dokumentere deg i alskens antrekk på ferie, så alliér deg heller med en venninne. Eller som i mitt tilfelle – en tenåringsdatter. Jeg lover at de har full forståelse for at det må investeres litt arbeid i et perfekt Instagrambilde ♥

Vil du se flere av våre mer eller mindre vellykkede Instagram-bilder? Du finner dem her.