Jeg fant, jeg fant! En souvenir

Strandhandkle_Pha_Lai_04
Så liten plass tar Pha Lai-tøystykket i bagen!
Fra Thailand til Tarifa. Det er ikke ofte jeg klarer å finne gode souvenirer fra reisene mine. Men noen ganger finner jeg ting som er så fine at jeg gjerne reiser tilbake for å kjøpe flere.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg synes souvenir-shopping kan være en eneste stor utfordring. Men noen ganger treffer jeg blink, sånn som med dette tøystykket denne posten handler om. Pha Lai, heter det, og er lagd i et mykt, håndvevd bomullsstoff fra sør-Thailand. Jeg kjøpte det faktisk for et par år siden, men det har blitt liggende innerst i skuffen, der jeg har glemt det.

Min Pha Lai og jeg tar oss en siesta.
Min Pha Lai og jeg tar oss en siesta.

I går fikk det bli med til Tarifa på jomfrutur, og allerede nå vet jeg at når jeg skal til Thailand i september, så skal jeg hamstre med meg flere slike. De finnes i alle mulige farger og mønstre. Jeg kjøpte mitt på flyplassen i Krabi, det kostet 360 Baht (cirka 80 kroner) og på samme butikk solgte de også forklær, strandbager og saronger i samme deilige materiale.

På så myk sand som i Tarifa trenger man hverken solseng eller tykke strandhåndklær for å ha det behagelig.
På så myk sand som i Tarifa trenger man hverken solseng eller tykke strandhåndklær for å ha det behagelig.

Pha Lai’en min måler 200 x 115 centimeter, og er derfor stort nok til å slippe å få sand overalt. Tro meg, det er en fordel i Tarifa der det hele tiden blåser en lett bris inn fra Atlanteren.

Alltid noe morsomt som skjer i Tarifa. Her har noen barn gravd ned en hoppeball som de bruker til sine akrobatsprell. Ser du Afrika i horisonten?
Alltid noe morsomt som skjer i Tarifa. Her har noen barn gravd ned en hoppeball som de bruker til sine akrobatsprell. Ser du Afrika i horisonten?

Vi i Bortebest heier på å kjøpe lokale produkter. Det er viktig for lokalbefolkningen at vi ikke faller for det masseproduserte skvipet som er ‘made in China’, men at vi kjøper med oss ekte ting som kan støtte opp om tradisjonelt håndverk. Vi drar for eksempel aldri hjem fra Hellas uten et nytt par sandaler.

Kretas beste sandalbutikk

Har du kjøpt noen souvenirer med deg hjem som du er glad i?

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

10 spanske matretter du må prøve

Spansk mat er godt, ingen tvil om det. Men har du smakt...
Les Mer