Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg synes souvenir-shopping kan være en eneste stor utfordring. Men noen ganger treffer jeg blink, sånn som med dette tøystykket denne posten handler om. Pha Lai, heter det, og er lagd i et mykt, håndvevd bomullsstoff fra sør-Thailand. Jeg kjøpte det faktisk for et par år siden, men det har blitt liggende innerst i skuffen, der jeg har glemt det.

Min Pha Lai og jeg tar oss en siesta.
Min Pha Lai og jeg tar oss en siesta.

I går fikk det bli med til Tarifa på jomfrutur, og allerede nå vet jeg at når jeg skal til Thailand i september, så skal jeg hamstre med meg flere slike. De finnes i alle mulige farger og mønstre. Jeg kjøpte mitt på flyplassen i Krabi, det kostet 360 Baht (cirka 80 kroner) og på samme butikk solgte de også forklær, strandbager og saronger i samme deilige materiale.

På så myk sand som i Tarifa trenger man hverken solseng eller tykke strandhåndklær for å ha det behagelig.
På så myk sand som i Tarifa trenger man hverken solseng eller tykke strandhåndklær for å ha det behagelig.

Pha Lai’en min måler 200 x 115 centimeter, og er derfor stort nok til å slippe å få sand overalt. Tro meg, det er en fordel i Tarifa der det hele tiden blåser en lett bris inn fra Atlanteren.

Alltid noe morsomt som skjer i Tarifa. Her har noen barn gravd ned en hoppeball som de bruker til sine akrobatsprell. Ser du Afrika i horisonten?
Alltid noe morsomt som skjer i Tarifa. Her har noen barn gravd ned en hoppeball som de bruker til sine akrobatsprell. Ser du Afrika i horisonten?

Vi i Bortebest heier på å kjøpe lokale produkter. Det er viktig for lokalbefolkningen at vi ikke faller for det masseproduserte skvipet som er ‘made in China’, men at vi kjøper med oss ekte ting som kan støtte opp om tradisjonelt håndverk. Vi drar for eksempel aldri hjem fra Hellas uten et nytt par sandaler.

Kretas beste sandalbutikk

Har du kjøpt noen souvenirer med deg hjem som du er glad i?