Jeg fant, jeg fant! En souvenir

Strandhandkle_Pha_Lai_04
Så liten plass tar Pha Lai-tøystykket i bagen!
Fra Thailand til Tarifa. Det er ikke ofte jeg klarer å finne gode souvenirer fra reisene mine. Men noen ganger finner jeg ting som er så fine at jeg gjerne reiser tilbake for å kjøpe flere.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg synes souvenir-shopping kan være en eneste stor utfordring. Men noen ganger treffer jeg blink, sånn som med dette tøystykket denne posten handler om. Pha Lai, heter det, og er lagd i et mykt, håndvevd bomullsstoff fra sør-Thailand. Jeg kjøpte det faktisk for et par år siden, men det har blitt liggende innerst i skuffen, der jeg har glemt det.

Min Pha Lai og jeg tar oss en siesta.
Min Pha Lai og jeg tar oss en siesta.

I går fikk det bli med til Tarifa på jomfrutur, og allerede nå vet jeg at når jeg skal til Thailand i september, så skal jeg hamstre med meg flere slike. De finnes i alle mulige farger og mønstre. Jeg kjøpte mitt på flyplassen i Krabi, det kostet 360 Baht (cirka 80 kroner) og på samme butikk solgte de også forklær, strandbager og saronger i samme deilige materiale.

På så myk sand som i Tarifa trenger man hverken solseng eller tykke strandhåndklær for å ha det behagelig.
På så myk sand som i Tarifa trenger man hverken solseng eller tykke strandhåndklær for å ha det behagelig.

Pha Lai’en min måler 200 x 115 centimeter, og er derfor stort nok til å slippe å få sand overalt. Tro meg, det er en fordel i Tarifa der det hele tiden blåser en lett bris inn fra Atlanteren.

Alltid noe morsomt som skjer i Tarifa. Her har noen barn gravd ned en hoppeball som de bruker til sine akrobatsprell. Ser du Afrika i horisonten?
Alltid noe morsomt som skjer i Tarifa. Her har noen barn gravd ned en hoppeball som de bruker til sine akrobatsprell. Ser du Afrika i horisonten?

Vi i Bortebest heier på å kjøpe lokale produkter. Det er viktig for lokalbefolkningen at vi ikke faller for det masseproduserte skvipet som er ‘made in China’, men at vi kjøper med oss ekte ting som kan støtte opp om tradisjonelt håndverk. Vi drar for eksempel aldri hjem fra Hellas uten et nytt par sandaler.

Kretas beste sandalbutikk

Har du kjøpt noen souvenirer med deg hjem som du er glad i?

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

New Yorks tre beste uteserveringer

Er du så heldig at du skal til New York i sommer?...
Les mer